Yılın ikinci yarısında nereye yatırım yapmalı? 8 kurumdan tavsiye

26.06.2014 - 11:46 | Son Güncelleme :

profesyonellerin yılın ikinci yarısı için tercihi, TL bazında mevduat ve özel sektör tahvilleri, döviz bazında ise özel sektör eurobondları...

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/yatirim_borsa_8.jpg">

Global belirsizliklerin arttığı bugünlerde para yöneticileri çok fazla risk almak istemeyen ancak fırsatları yakalamaya çalışanlar için portföy önerilerinde bulundu. Para Dergisi'nden Esin Çetinel'in haberine göre; profesyonellerin yılın ikinci yarısı için tercihi, TL bazında mevduat ve özel sektör tahvilleri, döviz bazında ise özel sektör eurobondları...

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Kurum önerileri şöyle;

Okumak için “ÖNCEKİ” ve “SONRAKİ” butonlarının üzerini tıklayabilirsiniz...

 

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/lira_tl.jpg">

‘’KISA VADEDE MEVDUAT’’
DENİZ YATIRIM ORTAKLIĞI

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Deniz Yatırım kısa vade için portföydeki  mevduat miktarının daha yüksek oranda tutulmasını öneriyor. Kuruma göre yine bu dönem için daha küçük oranda olmak kaydıyla  hisse senedi pozisyonları da korunabilir.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/dolar_650_7.jpg">

‘’ÖZEL SEKTÖR TAHVİLİ ALIN’’
TEB PORTFÖY YÖNETİMİ

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Teb Portföy’e göre orta riskli bir portföyde hem TL, hem de döviz ağırlığı bulunmalı. Buna göre portföyün ağırlığının yüzde 65’inin TL, yüzde 35’inin ise döviz bazlı olması öneriliyor. Kurum portföyün TL kısmında hazine bonosu, devlet tahviline göre ekstra getiri potansiyeli ola nözel sektör tahvilve bono fonları, hisse senedi fonu ve mevduata yer verilebileceiğini vurguluyor. Portföyün döviz kısmında ise döviz cinsi mevduata kıyasla daha yüksek getiri potansiyeli olan özel sektör eurobond fonları öneriliyor.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/bist_borsa_650_7.jpg">

‘’BİR MİKTAR HİSSE ALINMALI’’
YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Yapı Kredi Portföy az da olsa risk alabilen yatırımcıların portföylerinde bir miktar hisse senedi bulundurmasını öneriyor. Yılın kalanında Türkiye piyasasına olan ilginin devam edeceği beklentisini koruyan kurum, faiz oranlarında gerileme yaşanacağı görüşünde. Enflasyon tarafından ise tepe noktaya gelindiği ve bundan sonra yıllık bazda düşüş yaşanacağı tahmininde bulunan Yapı Kredi portföy’e göre, önümüzdeki dönem sabit getirili menkul kıymetlere olan talep artabilir, dövizde ise aşağı yönlü riskler çok daha fazla.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/yuzde_oran_650_6.jpg">

‘’PORTFÖYÜN YARISI ÖZEL SEKTÖR TAHVİLİNE’’
İŞ BANKASI PORTFÖY YÖNETİMİ

TÜM KONUT KREDİLERİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN...

İş portföy’e göre, mart ayından itibaren baktığımızda TL cinsi varlıkların fiyatında ciddi bir yükseliş yaşandı. Bu yaşanan hareketle birlikte, TL cinsi varlıklar sene başında benzer ülkelerin varlıklarına göre en kötü performans gösteren grupta yer alırken, şimdi en iyi performans gösteren gruba yükseldiler. Bu gelişmeler ışığında İş Portföy, orta risk profiline sahip yatırımcılara yüzde 50 özel sektör tahvil ve bono yatırım fonu, yüzde 30 TL mevduat ve yüzde 20 hisse senedi yatırım fonundan oluşan portföy öneriyor.
 


<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/dolar_650_3.jpg">

‘’ORTA VE UZUN VADE İÇİN HİSSE ‘’
DESTEK MENKUL DEĞERLER

FOREX PİYASASI İLE İLGİLİ HERŞEY! TIKLAYIN...

Destek Menkul şu aşamada portföyünde hisse bulunduranların küresel ölçekte artan jeopolitik riski takip etmesi gerektiğini vurguluyor. Özellikle Irak ve Ukrayna kaynaklı gelişmelerin endeks üzerinde negatif etkilerinin artabileceği uyarısında bulunan kurum buna karşın küresel likiditenin hala çok yüksek olduğu da hatırlatılıyor. Jeopolitik tansiyonun düşmesi ile borsada yukarı yönlü hareketlerinin devam edeceği vurgusu yapan Destek Menkul, bu yönüyle portföylerde seçici olmak koşuluyla orta ve uzun  vade için hisse senedi tutulabileceğine vurgu yapıyor. Döviz kurları açısından bakıldığında ise, Irak kaynaklı risklerin fiyatlandığını ayrıca petrol fiyatlarında yaşanan sert yükselişlerin sürmesi halinde bunun kurlardaki çıkışı kuvvetlendireceği uyarısında bulunuyor. TCMB’nin politika faizlerinde indirime devam etmesi halinde de portföylerin belli bir kısmının özellikle dolar olarak tutulması gerektiğine vurgu yapılıyor. Destek Menkul’e göre, artan jeopolitik riskler nedeniyle fiyatların gerilemesi halinde orta ve uzun vadeli portföylerde altının ağırlığı da artırılmalı. Kurumun altında ilgili tahmini ise ons fiyatının 1100 doların altına inmeyeceği yönünde.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/grafikler_650_11.jpg">

‘’UZUN VADELİ BONOLARI SEÇİN’’
FİNANS PORTFÖY

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Finans Portföy’e göre, yatırımcılar risk iştahlarına göre önümüzdeki dönemde uzun vadeli bonolar ile profesyonel  yardım almak ve seçici olmak kaydıyla hisse senetlerine ve esnek fonlara yatırım yapabilirler.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/yuzde_oran_650_2.jpg">

‘’DÖVİZDE SEPETE YATIRIM YAPIN’’
TSKB

KREDİ FAİZ ORANLARINI KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN...

TSKB orta riskli portföylerin yüzde 40’ının altı aylık mevduat, yüzde 10’unun hisse senedi, yüzde 15’inin döviz sepeti, yüzde 20’sinin kısa vadeli, yüzde 15’inin ise 10 yıl vadeli tahvil olmasını öneriyor.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/grafikler_650_5.jpg">

‘’PORTFÖY YÜZDE 40’I TL MEVDUAT’’
ODEABANK

KOBİ HABERLERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Odeabank riskli varlıklara yönelik fon akışının yılın ikinci yarısında bir miktar duracağı ve güveni limanlar olarak adlandırılan ülke ve varlıklarının daha fazla ön plana çıkacağı bir dönem bekliyor. Bu bağlamda dolar bazlı fiyatlanan enstrümanlardan altının ve gelişmiş ülke borsalarının değer kazanmaya devam edebileceği öngörüsünde bulunuyor. Buna göre Odeabank, yılın ikinci yarısı için portföylerde yüzde 20 oranında B tipi altın fonu yatırımının yanında küresel endekslerde pozitif seyrin süreceği beklentisi ile de yüzde 10 oranında yabancı menkul kıymetler fonu tavsiye ediyor. Faiz tarafında ise olası pozitif seyrin süreceği düşüncesi ile yüzde 25 oranında orta ve uzun vadeli tahvil fonu öneriyor. Bankaya göre kalan yüzde 40’lık portföyün ise TL mevduatta değerlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5004 Değişim: 0,08%
Düşük 32,2918 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4747
34,6901 Değişim: -0,12%
Düşük 34,5083 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,86 Değişim: 0,50%
Düşük 2.482,31 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.