Galatasaray borçlarını yeniden yapılandırdı

15.05.2014 - 09:48 | Son Güncelleme :

Galatasaray Genel Koordinatörü Faruk Işık transferlere ilişkin açıklamalarda bulundu

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/galatasaray_650_7.jpg">

Galatasaray Genel Koordinatörü Faruk Işık transferlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Denizbank ile 129 milyon dolarlık finansal borçlarını yeniden yapılandırarak borcun vadesini 7.5 yıla kadar çıkaran Galatasaray Sportif AŞ'nin Genel Koordinatörü Faruk Işık, "Borçlarımızı yeni bir harcama veya transfer için yapılandırmadık" dedi. Habertürk'ün haberine göre, kulübün finansal tüm işlemlerinin başında olan Işık, bu yıl transfere ihtiyaç duymadıklarını da ifade ederek "Eğer çok istenen bir futbolcu olursa Galatasaray başka bir kaynak yaratabilir. Ancak şu anda hem teknik direktörümüz hem de futbolcularımız açısından böyle bir ihtimal görünmüyor. Eğer futbolcu alınacaksa eldeki futbolcuların değerlendirilmesini de düşünebilir" diye konuştu. Kulübün mali işlerinin başında olan Işık, "Mali yapının düzelmesi için artık transfer yapılırken size soracaklar mı?" sorusunua "Sorarlarsa iyi olur" diye konuştu.

KALAN BORÇLAR YABANCI FONLARA

Galatasaray Sportif ile Denizbank arasındaki anlaşma kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Işık, geçen yıl sonu itibariyle toplam 260 milyon dolar olan net borç alacak farkının 130 milyon dolarının gelecekteki gelirlerle ilişkilendirildiğini kaydetti. Işık, "Geçen sene sonu itibariyle yaklaşık 115 milyon dolar bizim alakadar olmamız gereken borçları temsil etmekte. Biz bu borçları menkul kıymetleştirebiliriz, seküritize edebiliriz. Yaklaşık 100 milyon dolarlık bir borcu 3 yıllık bir vadeye yayabilme kapsamında tahvil ihracı dahil her türlü alternatif üzerinde çalışmaktayız. Yabancı fonlarla görüşüyoruz" diye konuştu. Işık, yaptıkları yapılandırmalarla Galatasaray'ın geçmişten gelen borç stokunu uzun vadeye yaymayı amaçladıklarını ifade etti.

Kulübün iki kere sermaye artırımı yaptığını hatırlatan Işık, sermaye artışlarının teknik iflas durumunun giderilmesi ve negatif öz sermaye durumunu gidermek için yapıldığını belirterek, "Gelecek parayı da borçlarda kullanabilmek için yapıldı. 2012 ve 2014'te yaptığımız sermaye artışlarıyla eksi 49 milyon lira öz kaynak ile diğer kulüpler arasında en iyi durumdayız" dedi.

Borcun yüzde 73'ü TL'ye döndü

Galatasaray Sportif ile Denizbank arasında 5 Mayıs'ta yapılan finansal borçların yeniden yapılandırılması kapsamında, gruba ait toplam yaklaşık 129 milyon dolar tutarındaki finansal borç yeniden yapılandırılırken; grup bazında toplam nakit kredi limiti 140 milyon dolara yükseltildi. 28 Şubat tarihli mali tablolarda, mevcut finansal borçların yaklaşık yüzde 23'ü TL, yüzde 77'si ise YP cinsi iken; yeniden yapılandırma kapsamında finansal borçların yaklaşık yüzde 73'ü TL'ye döndürüldü.

Ayrıca toplam 32.8 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredileri kapatılırken, söz konusu kredi karşılığında verilmiş tüm teminatlar geri alındı. Dolar cinsinden olan sendikasyon kredi faiz oranı yüzde 8.75 iken, yeni yapıdaki döviz kredilerinin faizi yüzde 7.5'e indirildi. Yine, 28 Şubat itibariyle yüzde 73'ü bir yıldan kısa vadeli olan finansal borçlar, 7.5 yıla varan vadelere yayılarak, toplam finansal borçların yüzde 66'sı uzun vadeli finansal borç olarak yapılandırıldı. Yeniden yapılandırma kapsamında kulübün eski başkanlarına ilişkin tüm şahsi kredi kefaletleri iptal edildi.

129 milyon dolarlık borç yapılandırıldı

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, 129 milyon dolarlık finansal borçların yapılandırılmasını içeren anlaşmayı önceki gün imzaladı. Ünal Aysal, yeniden yapılandırma formülünün kulübe hiçbir sıkıntı vermeden, risk yüklemeden ve zamanında borçların ödenmesini teminen uygulanmış bir formül olduğunu kaydetti. Aysal, mali açıdan A kategorisi çalışmalarının bittiğini belirterek, "Şimdi B kategorisi çalışmamız, kısa süreli finansal olmayan borçlarımızın yapılandırılması ve bunların 4-5 senelik süre içinde kendi kendilerini öder hale gelmesi yönünde. Önümüzdeki 2-3 ay içinde bunun da çözümünü sizlere getirmiş olacağız" dedi.

4 kulübe 500 milyon dolar kredi

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, DenizBank olarak 4 spor klübünde 500 milyon dolarlık bir kredi linelarının olduğunu belirterek, "Spor bizim için çok nish bir alan bu nedenle çok önem veriyoruz" diye konuştu. Ateş, kredinin 89 aya kadar uzanan bir vadesi olduğunu belirterek, "Kulübün gelirleriyle de paralel bir anlaşma. Ne gereksiz faiz ödeniyor, ne de finansmansız kalınıyor. İkisinin en uygun bileşimi" dedi. Ateş, Bu yeni işbirliğiyle Galatasaray'a 165 milyon dolarlık limit tahsis edildiğini aktaran Ateş, "Mecidiyeköy'deki eski GS Store'un bulunduğu arazinin ticari ofise çevrilmesi için yapılacak harcamalar da kapsanmıştır" dedi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5004 Değişim: 0,08%
Düşük 32,2918 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4747
34,6901 Değişim: -0,12%
Düşük 34,5083 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,86 Değişim: 0,50%
Düşük 2.482,31 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.