`Asıl yolculuk şimdi başlıyor`

18.04.2014 - 08:30 | Son Güncelleme :

1994’te ilk sinyali veren Turkcell, 20 yaşına girdi...

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/sureyya-ciliv862.jpg">1994’te ilk sinyali veren Turkcell, 20 yaşına girdi. Şirketin CEO’su Ciliv, bugüne kadar pek çok başarıya imza attıklarını hatırlatırken, gelecek için “Asıl yolculuk şimdi başlıyor” diye konuştu.

Türkiye’nin ilk GSM operatörü olan Turkcell, bu yıl 20. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Milliyet`in haberine göre; Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, bu dönemde milyonlarca insanı birbirine bağladıklarını, yatırımlarıyla büyük başarılara imza attıklarını belirterek, “Çok daha büyük başarılara imza atmaya hazırız. Asıl yolculuğumuz şimdi başlıyor” ifadesini kullandı.

Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Ciliv, geçmişe gururla, geleceğe ise büyük umutla baktıklarını ifade ederek, Turkcell’in Türkiye’de en yeni ve ileri teknolojinin adresi olacağını, dünyaya damgasını vuran ilklere imza atmaya devam edeceğini belirtti. Ciliv, müşterilerine ve bu 20 yıllık başarı öyküsünde emeği geçen tüm çalışanlarına teşekkür ederken, “Çok daha büyük başarılara imza atmaya hazırız. Asıl yolculuğumuz şimdi başlıyor” dedi.

‘İşimiz teknoloji’

HİSSE FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Turkcell’in 20 yıldır durmaksızın çalıştığını, ilk günden bu yana Türkiye’de sektörün lideri olduklarını hatırlatan Ciliv, “Bununla yetinmedik, 9 ülkede 71 milyonu aşan müşterimize hizmet götürerek bölgenin de lideri olduk. Lider olmanın  sorumluluğunu hiçbir zaman unutmayarak altyapı ve teknolojiye yaptığımız yatırımların yanında insana ve ülkeye de yatırım yaptık. ‘İşimiz teknoloji, işimiz insan’ dedik” ifadesini kullandı.

Sosyal sorumluluk yatırımları sürecek

CEO Süreyya Ciliv, ilk günden bu yana sosyal sorumluluk projeleri ve sponsorluklarla 620 milyon TL’lik değer yarattıklarının altını çizerek, “Kardelenler projemizle on binlerce kız çocuğuna destek verdik. Ekonomiye Kadın Gücü projemizle mikro kredi, teknoloji, satış, pazarlama ve eğitim desteği verdiğimiz dar gelirli kadın girişimcilerimizi ekonomiye kattık. Geleceği Yazanlar projemizle 5 ayda 17 bin gencimiz projeye dahil oldu” dedi.

5 yıl önce yaptığımız 3G, fiber internet ve mobil servis yatırımlarının sürekli büyümelerinin temel nedeni olduğuna da değinen Ciliv, “Bu yatırımlar sayesinde son 2 yılda Avrupa’nın en hızlı büyüyen telekom grubu olmayı başardık. Gelecekteki başarımız için de bugün eğitim, sağlık, finans gibi alanlara odaklanarak müşterilerimize daha fazla değer yaratmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Turkcell’in 20 yıllık toplam yatırım miktarı 23 milyar lirayı aştı. 9 ülkede faaliyet gösteren Turkcell‘in müşteri sayısı da 71.3 milyona ulaştı. Turkcell, aynı zamanda 2000 yılında New York Borsası’na kote olan ilk Türk şirketi oldu.

1994’den bu yana neler oldu

* 28 Şubat 1994’te  Turkcell ilk sinyalini verdi. Bundan 20 yıl önce, Türkiye’nin cepten ilk “Alo”su, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den gelmişti.

* Turkcell’de 566 milyar SMS gönderildi. Gönderilen SMS metinleriyle her biri 250 sayfalık, yaklaşık 91 milyon Kitap yazılabilirdi.

* Yaklaşık 73 milyar MMS gönderildi. Her biri 50 resimlik, 1.5 milyar fotoğraf albümü dolardı.

* Toplam 177 milyar MB veri alınıp gönderildi. Yaklaşık 38 milyon DVD dolabilirdi.

* Turkcell aboneleri 20 yılda 600 milyar dakika konuştu.

* Türkiye’deki 957 ilçe merkezinin tamamında 3G hizmeti veren Turkcell’de, toplam 1.977 beldenin tamamı, nüfusu 1000 ve üzerindeki 4 bin 680 yerleşimin de tamamı kapsama alanında bulunuyor.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.001 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.007 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.