9 adımda ihtiyacınızı karşılayacak krediye ulaşın

17.08.2014 - 06:02 | Son Güncelleme :

İhtiyaç kredisini kullanmak için nelere dikkat etmek gerekiyor

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/kredi_kart_650_5.jpg">

Nakit ihtiyacınız mı var? Borçlarınızı kapatmak ve rahatlamak mı istiyorsunuz? Okullar açılacak, eğitim ihtiyaçlarınız için harcama mı yapmanız gerekiyor?

İHTİYAÇ KREDİLERİNİ KIYASLAMAK İÇİN TIKLAYIN...

İhtiyaç kredisi aslında tam da siz bu soruları sorarken imdadınıza yetişiyor. Peki ihtiyaç kredisi kullanmak için neler yapmak gerekiyor? Hesapkurdu olarak tüm süreci 9 adımda özetledik.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/ihtiyaç.jpg">

1- İhtiyacınızı İyi Belirleyin

Kredi çekmeden önce ihtiyacınızı iyi belirlemeniz gerekiyor. Niçin kredi çekiyorsunuz? Eğitim için mi, borçlarınız için mi, tatil için mi? Aslında en önemli kararı en başta vermeniz gerekiyor. Yapacağınız kredi başvurunuzda ihtiyacınıza uygun ya da özel kredi teklifleri bulabileceğinizi ve böylelikle daha avantajlı çıkabileceğinizi unutmayın.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/hesapkurdu.jpg">

2- Araştırma Yaparken Tüm Alternatifleri Değerlendirin

Kredi araştırmaya büyük ihtimalle maaş bankanızdan ya da daha önce ilişkili olduğunuz bankayla başlayacaksınız. Doğru yoldasınız ancak sadece bu yöntemle olmaz. İhtiyacınıza en uygun kredi tekliflerinin başka bankalar tarafından da sunulabileceğini unutmayın. Ancak o kadar bankayı kim tek tek gezecek? Burada devreye hesapkurdu.com giriyor. Hesapkurdu sayesinde Türkiye’deki 20 bankanın en uygun ihtiyaç kredisi tekliflerini tek bir sayfada bulabilir, araştırmanızı oturduğunuz yerden güvenilir bir şekilde yapabilirsiniz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/turk_lirasi_tl_650_3.jpg">

3- Kredinizi Kaç Yılda Geri Ödeyebilirsiniz?

Araştırmanızı yaparken kredi vadenizi belirlemeniz alacağınız krediyi kaç yılda geri ödeyebileceğinizi tespit etmeniz gerekecektir. Bunu yaparken bütçenizi iyi hesaplamalı ve mümkün olduğunda kısa sürede geri ödeme yapmaya özen göstermelisiniz. Çünkü vade uzadıkça ödeyeceğiniz faiz yükü de artacaktır.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/balans.jpg">

4- Teklifler Karşında, Şimdi Sıra Karşılaştırmakta

Diyelim ki ilk 3 adımı geçtiniz. Belirttiğin şartlarda karşınıza birçok bankanın en uygun teklifi çıktı. Şimdi bu teklifleri karşılaştırmanız gerekecek. Çünkü bankaların verdikleri teklifler faiz oranı, masraf, toplam geri ödeme, aylık taksit gibi faktörlerde farklılık göstermektedir. Eğer bütçenizi çok sarmak istemiyorsanız aylık taksitlerin düşük olduğu teklifleri öne çıkarabilirsiniz ya da toplam geri ödemenizin az olmasını istiyorsanız vadenizi kısaltabilirsiniz. Sonuç olarak karşılaştırma yaparken tüm etkenleri bir arada düşünerek en uygun krediye ulaşmalısınız.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/banka_159.jpg">

5- Büyük Sloganlara Dikkat Edin

Bazı bankaların “Dosya Masrafsız Kredi”, “Faizsiz İhtiyaç Kredisi” gibi sloganlarla ürünler çıkardıklarını reklamlardan görüyoruz. Birçok tüketicinin yaptığı ilk hata bu sloganlara kanıp kredinin detaylarını araştırmadan başvuru yapmasıdır. Bir kredinin faizsiz olması onu en uygun yapmaz ya da dosya masrafının alınmadığı bir kredide diğer etkenler sizin için oldukça pahalı olabilir. Bu yüzden büyük sloganlara aldanmayın, kredinizi iyi araştırın.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/banka.jpg">

6- İhtiyacınızı Bankaya Doğru Anlatın

Borcunuzu yeniden yapılandırmak için mi kredi çekiyorsunuz yoksa başka ihtiyaçlarınız için mi? Başvuru yapacağınız bankaya durumunuzu doğru bir şekilde anlatırsanız kredi onaylanma şansınız artacaktır. Banka kredi geçmişinizi kontrol ettiğinde birçok borcun olduğunu görüp kredinizi onaylamayabilir. Eğer amacınız borçlarınızı yapılandırmaksa, bunu mutlaka bankaya belirtin.


 
<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/imza_22.jpg">

7- Banka Sigorta mı Dedi?

Kredi işlemlerinde bankaların tüketiciye kredinin yanında sigorta da yaptırdığını biliyorsunuz. Ancak yeni yönetmelikle birlikte bunun artık bir zorunluluk olmadığını da bilmelisiniz. Eğer gerçekten ihtiyacınızın olduğunu düşünüyorsanız tabi ki size sunulan sigortaları yaptırabilirsiniz ancak bu kararın sizin elinizde olduğunu unutmayın.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/evrak.jpg">

8- Evraklarınızı Tamamlayın, Az Kaldı

Araştırmanızı yaptınız, teklifleri karşılaştırdınız ve artık kredinizin onaylanması için geriye sadece bir adım kaldı o da evraklar. Evraklarınızı bankanıza teslim ettiğiniz takdirde banka sizinle ilgili kredi işlemlerini başlatacak. Peki ihtiyaç kredisinde genel olarak istenilen evraklar nelerdir?

• Kredi kullanacak kişiye ait nüfus cüzdanı fotokopisi

• Kredi kullanacak kişinin gelir belgesi fotokopisi

• Kişi ücretli çalışan ise son maaş bordrosunun fotokopisi veya şirket yetkililerinin imza sirkülerinin yer aldığı maaş belgesi

• Serbest meslek sahibi ise vergi levhasının fotokopisi

• Emekli ise maaş cüzdanının fotokopisi

• Kişinin kendine ait kira geliri varsa tapu ve kira kontratı fotokopisi

• 3 ay içerisinde alınmış ikametgâh belgesi veya elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi abonelik gerektiren bir hizmete ait işlem tarihinden önceki 3 ay içinde ve kredi kullanacak kişinin adına düzenlenmiş bir fatura aslı

Ancak bilmeniz gerekir ki her bankanın süreci ve istediği evraklar arasında farklılıklar olabiliyor. Bazı bankalar sadece nüfus cüzdanı fotokopisi ile süreci başlatabilirken bazı bankalar yukarıdakilere ek başka evraklar isteyebiliyor. Kredi başvurunuzu hesapkurdu.com üzerinden yaptığınız takdirde sizi doğru şekilde yönlendirip kredinizin en kısa zamanda çıkmasını sağlayabiliriz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/sigorta.jpg">

9- Kredi Artık Sizin!

Tüm işlemleri eksiksiz tamamladınız. Kredi artık sizin. Bu aşamadan sonra geri ödemelerinizi düzenli yapmanız ve banka nezdinde güvenilir müşteri kimliğinizi kaybetmemeniz gerekmektedir.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3552 Değişim: 0,12%
Düşük 32,2788 29.03.2024 Yüksek 32,5108
Açılış: 32,3174
35,0110 Değişim: -0,15%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,1441
Açılış: 35,0651
2.325,00 Değişim: 0,20%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.325,28
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.