9 hisseyi analiz etti, tavsiyelerini açıkladı

15.09.2014 - 06:00 | Son Güncelleme :

Ziraat Yatırım Araştırma Bölümü hisse raporunu yayınladı. Ziraat Yatırım 9 hisseyi analiz etti ve öneri de bulundu

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/bist_borsa_650_7.jpg">

Ziraat Yatırım Araştırma Bölümü hisse raporunu yayınladı. Ziraat Yatırım 9 hisseyi analiz etti ve öneri de bulundu.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

İşte o hisseler...




<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/turkiye_is_banka_650.jpg">

İş Bankası (ISCTR, Öneri EKLE Nötr)

Banka yurt içinde 20 milyar Türk Lirasına kadar farklı vadelerde Türk Lirası cinsinden banka bonosu ve/veya tahvili ihraç edilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuştur.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/tekstilbank_98.jpg">

Tekstilbank (TEKST, Sınırlı Pozitif)

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Capital Inteligence, güçlü sermaye rasyoları, iyileşen varlık kalitesine ve yüksek seviyedeki müşteri mevduatlarına işaret ederek Tekstilbank'ın finansal güç notu BB+ olarak teyit etti, not görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a yükseltti.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/Bimeks.jpg">

Bimeks (BMEKS, Nötr)

Şirketin nitelikli yatırımcılara tahsisli olarak ihraç edeceği 100mn TL tutarındaki 3 yıla kadar vadeli borçlanma araçları, Sermaye Piyasası kurul kaydına alınmıştır.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/turkcell.jpg">

Turkcell (TCELL, Nötr)

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş Turkcell'deki son durumla ilgili, Turkcell'de 3 tane hakim ortağın, bir de 100 bine yakın borsada hisse senedi alım satımı yapan yatırımcının olduğunu söyledi. Ortakları arasındaki önemli hukuki problemlerden dolayı şirketin 4 yıldır genel kurulunu yapamadığını, bu nedenle kanunda yer alan bir hüküm nedeniyle olaya müdahil olduklarını bildiren Ertaş, Kanun şunu söylüyor  31 Mart 2015'e kadar ortaklar kendi aralarında anlaşıp genel kurulu yaparlarsa yönetim kurulunu kendileri seçebilecekler. Eğer ortaklar bu iradeyi ortaya koyamazlarsa, bu tarihten sonra SPK Türk Ticaret Kanunu'nun Genel Kurula verdiği tüm yetkileri kullanma hakkına sahip olacak. 31 Mart 2015 mevcut ortaklar için son tarih. Bu tarihe kadar ya kendileri oturup anlaşıp normal bir şirket haline dönüştürecekler, ya da SPK gerekli adımları atacak dedi. Ayrıca, Turkcell iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı 26 Eylül'de satışa sunuyor.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/garanti_650.jpg">

Garanti Bankası (GARAN, Öneri TUT, Nötr)

Garanti Bankası, lisanslı depoculuk sisteminde Elektronik Ürün Senediyle (ELÜS) ilk krediyi verdi. Garanti Bankası açıklamasına göre banka, çiftçi, tüccar ve sanayicilerin TMO-TOBB Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.'ye ait lisanslı depolara koyduğu ürünler karşılığında, Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde oluşturulan ELÜS üzerinden kredi kullandırmaya başlayan ilk banka oldu. Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Özellikle sektörde finansa ulaşmada karşılaşılan en önemli sorun olan teminat problemini ortadan kaldıracak bir gelişme olması, tarımsal ticareti hızlı, güvenilir ve kolaylaştırıcı bir yapıya dönüştürmesi açısından, yeni sistemi çok değerli buluyoruz. Garanti olarak bu alandaki öncülüğümüzü sürdürmeyi, faaliyete giren diğer lisanslı depolarla da ürün depolama dönemlerini dikkate alarak çalışmaya başlamayı öngörüyoruz. ELÜS'lerle kullandırılacak krediler sayesinde çiftçiler fiyat dalgalanmalarından daha az etkilenecek, tüccar ve sanayiciler ise istedikleri kalitede ürüne ve ucuz depolama imkanına ulaşacak. dedi.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/ozak.jpg">

Özak GYO (OZKGY, Nötr)

Şirket ile sermayesine %96,63 oranında iştirak ettiği bağlı ortaklığı Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri A.Ş. (Aktay Turizm)'in, Şirketin çatısı altında birleşmesi uygun bulunmuştur.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/Akis_8.jpg">

Akiş GYO (AKSGY, Nötr)

Şirket portföyünde yer alan Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezinin enerji ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak  enerji firmalarından alınan teklifler değerlendirilmiş, fiyatlandırma ve sözleşme şartları açısından  sona eren enerji tedarik sözleşmesinin Akenerji Elektrik Enerjisi İthalat İhracat ve Toptan Ticaret Anonim Şirketi  ile bir yıl süreyle yenilenmesine karar verilmiştir.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/alcatel_2.jpg"> 

Alcatel Lucent (ALCTL, Nötr)

Delta Telekom ile Şirket arasında 9,4 milyon dolar tutarında, yaklaşık tamamlanma süresi 15 ay olan satış sözleşmesi imzalandı.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/goodyear.jpg">

Goodyear Lastikleri (GOODY, Nötr)

Şirket, fabrika stok seviyelerini ayarlamak üzere  İzmit Fabrikası'nda 15 Eylül 2014 -22 Eylül 2014 tarihleri arasında üretime ara verilmesine karar vermiştir.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.088 Değişim: 0,09% Hacim : 70.951 Mio.TL Son veri saati : 16:27
Düşük 9.056 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3766 Değişim: 0,18%
Düşük 32,2128 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
35,0392 Değişim: -0,07%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.326,56 Değişim: 0,26%
Düşük 2.314,41 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.