Amerikalı devler bilanço açıkladı

18.04.2014 - 08:59 | Son Güncelleme :

Goldman Sachs Group Inc., General Electric Co. ve PepsiCo Inc.ilk çeyrek kârını açıkladılar

<ımg hspace="10" vspace="5" src="http://i.bigpara.com/i/55big/goldman_sachs_5.jpg" align="right">Goldman Sachs Group Inc., General Electric Co. ve PepsiCo Inc.  ilk çeyrek kârını açıkladılar.

Goldman Sachs`ın kârı beklentiyi aştı

Wall Street`in hisse bakımından geçtiğimiz yıl en büyük getiri sağlayan bankası Goldman Sachs Group Inc., kârının analist beklentilerini aştığını açıkladı.

Goldman`ın ilk çeyrek net kârı yüzde 10 gerileyerek 2.03 milyar dolar olurken, hisse başına kâr 4.02 dolar oldu. Banka`nın bir yıl önceki kârı 2.26 milyar dolar ve hisse başına 4.29 dolar düzeyindeydi. Bloomberg anketine katılan 25 analist, 3.49 dolar seviyesinde kâr tahmininde bulunmuştu.

Şirket CEO`su Lloyd C. Blankfein, finansal kriz öncesinde yüzde 30`u aşan ancak kriz sonrasındaki dört yılda yüzde 12`nin altında kalan hisse getirisini artırırken, sabit gelir işlemlerinde giderek artan düşüş ile yüzleşiyor. Çeyrek içerisinde birleşmelerin artması ve ön halka arzlar, yatırım bankacılığının toparlanabileceğini ortaya koyuyor.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Goldman Sachs hisseleri dün New York`ta yüzde 1.5 tırmandı ve 157.22 dolar oldu. Hisseler ilk çeyrekte yüzde 7.6 gerilerken, son iki yılda yüzde 38`in üzerinde artış gösterdi. Goldman hisseleri hâlâ kriz öncesinde 31 Ekim 2007`deki seviyesi 247.92 doların aşağısından işlem görüyor.

General Electric`in kârı beklentiyi aştı

General Electric Co., jet motoru ve petrol sahası araçları üreten sanayi işletmelerinde genişleyen marjlardan destek bularak, ilk çeyrekte analist beklentilerinin üzerinde kâr açıkladı.

Şirketin devam eden işlemlerinin düzeltilmiş kârı bir yıl önceye göre yüzde 18 gerileyerek 3.3 milyar dolar, yani hisse başına 33 sent oldu. Bloomberg anketine katılan 11 analistin ortalama tahmini, 32 sentlik kâr olacağı yönündeydi.

General Electric Co. hisseleri New York`ta ilk işlemlerde yüzde 1 arttı ve yerel saat ile 06:34`te 26.39 dolar seviyesinde. General Electric bu yıl dün itibarıyla yüzde 6.8 gerilerken, Standard & Poor`s 500 Endeksi aynı süreçte yüzde 0.8 aşağıda.

General Electric`ten yapılan açıklamada ayrıca, Çeyrek dönemlik gelir yüze 2 düşerek 34.2 milyar dolar oldu. Sanayi geliri yüze 8 arttı ve bu işletmelerin kâr marjları bir yıl önceye göre 50 baz puan yükseldi denildi.

Pepsi`nin kârı yüzde 13 yükseldi

PepsiCo Inc.`nin ilk çeyrek karı, Kuzey Amerika`daki atıştırmalık satışlarındaki artışla yüzde 13 yükseldi.

Aktivist yatırımcı Nelson Peltz tarafından yemek ve içecek birimlerini ayırma konusunda baskı altında kalan PepsiCo Inc.`nin ilk çeyrek karı, Kuzey Amerika`daki atıştırmalık satışlarındaki artışla yüzde 13 yükseldi.

New York merkezli şirketin bugünkü açıklamasına göre, net kâr, 1.22 milyar dolara, yani hisse başına 79 sente çıktı. Bazı maddeler haricindeki hisse başına kar 83 sente ulaştı. Bloomberg anketine katılan 16 analistin tahminleri 75 sent olarak kaydedilmişti.

Şirketin cirosu yüzde 0.3 artışla 12.6 milyar doları bularak, 12.4 milyar dolar olan analistlerin tahminlerinin medyanının üstünde geldi. Küresel atıştırmalık hacmi yüzde 2 yükselirken, Frito-Lay North America yüzde 3 değer kazandı. Küresel içecek hacmi yatay seyretti.

PepsiCo dün New York`ta yüzde 1 kazançla 84.77 dolardan kapandı. Hisseler bu sene yüzde 2.2 yükselirken, Standard & Poor`s 500 Endeksi yüzde 1`den az değer kazandı.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.