BM Genel Sekreteri Hamas'ı kınadı

23.07.2014 - 09:11 | Son Güncelleme :

Ban Ki-mun, adını vermeden Hamas'ı kınadı ve hiçbir ülkenin topraklarına roket fırlatılmasını kabul edemeyeceğini söyledi

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/ban_ki_moon_istanbula_geliy.jpg">

İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonu sürerken, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, adını vermeden Hamas'ı kınadı ve hiçbir ülkenin topraklarına roket fırlatılmasını kabul edemeyeceğini söyledi.

Tel Aviv'de İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile basın toplantısı düzenleyen Genel Sekreter, üstü kapalı olarak yine Hamas'a gönderme yaparak okullar, hastaneler ve diğer binaların askeri amaçlı kullanılmamasını istedi.

Genel Sekreter, buna rağmen iki tarafa da savaşı durdurup müzakerelere başlama ve sorunun kökenine inme çağrısında bulundu.

Netanyahu da uluslararası toplumun ateşkes çabalarının sonuçsuz kalmasından Hamas'ı sorumlu tutması gerektiğini savundu, Hamas El Kaide gibi ve buna uygun muamele görmeli dedi.

Diplomatik seferberlik

Bu arada, ateşkesin sağlanması için diplomatik çabalar da hız kazandı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Gazze'de varılacak olası bir ateşkesin çerçevesinin Mısır'ın önerileri doğrultusunda çizileceğini belirtti.Kerry, Mısır Dışişleri Bakanı'yla görüşmesinin ardından yaptıkları ortak basın toplantısında, her iki tarafta da çok kan döküldüğünü, Gazze'deki insani krizin her gün daha da kötüye gittiğini söyledi.

John Kerry, bir an önce ateşkese varılması çağrısını da yineledi ve diplomatik çabaların sadece saldırıları durdurmaya değil krizin nedenlerine de odaklanması gerektiğini belirtti.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Ölü sayısı 600'ü aştı

Gazze'de sağlık bakanlığı İsrail'in 8 Temmuz'dan bu yana süren operasyonlarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 600'ü aştığını duyurdu.Filistinli yetkililer hayatını kaybedenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğunu söylüyor. Yaralı sayısının ise 3640 olduğu belirtiliyor.Ölen İsraillilerin sayısı ise 27'si asker olmak üzere 29 kişi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarında aralarında beş cami ile bir stadyumun da bulunduğu 70'den fazla yer hedef alındı.Fransız haber ajansı AFP'ye bilgi veren Filistinli sağlık görevlileri, sabaha karşı düzenlenen saldırılarda beşi aynı aileden yedi kişinin öldürüldüğünü söyledi.Hayatını kaybeden Filistinlilerden dördünün kadın olduğu bildirildi.

##$HABER_944610$##

Birleşmiş Milletler'e bağlı yardım örgütleri, sivillerin içinde bulunduğu koşulları kahredici olarak nitelendiriyor.BM, Gazze'nin nüfusunun çok kalabalık olduğunu ve sivillerin kaçacak hiçbir yerleri bulunmadığını söylüyor.Dünya Sağlık Örgütü, saldırılarda 18 hastane ve kliniğin zarar gördüğünü belirtiyor.Öte yandan İsrail ordusu Gazze'de görev alan askerlerinden birinin kayıp olduğunu doğruladı.İsrail ordusu yetkilileri, kayıp askerin ölmüş olduğunu sandıklarını belirtti.

Hastaneye saldırı

İsrail'in dün Deyr el Balah'taki El Aksa Şehitleri Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda en az 5 kişi hayatını kaybetmiş, aralarında sağlık görevlilerinin de bulunduğu 70'ten fazla kişi de yaralanmıştı.Filistin televizyon kanalları, Gazze Şeridi'ndeki hastaneye düzenlenen saldırının ardından tedavi gören yaralıların görüntülerini yayımladı.Doktorlar, İsrail tanklarının hastanenin girişine, yoğun bakım ünitesine ve ameliyathanelerine saldırdıklarını söyledi.

Filistinli yetkililer, yaralananların çoğunun doktor olduğunu kaydetti.İsrail ordusu ise saldırıda hastane yakınlarındaki tanksavar füzelerinin saklandığı bölgelerin hedef alındığını söyledi. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Sivil kayıpları, Hamas'ın Gazze'deki evleri, hastaneleri ve camileri zalimce ve sistematik olarak istismar etmesinin kaçınılmaz sonucudur dendi.Birleşmiş Milletler (BM) 100 binden fazla Gazzeli'nin evlerini terk etmek zorunda kaldığını duyurdu.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.706 Değişim: 0,63% Hacim : 61.588 Mio.TL Son veri saati : 14:21
Düşük 9.696 24.04.2024 Yüksek 9.767
Açılış: 9.716
32,5125 Değişim: -0,11%
Düşük 32,4062 24.04.2024 Yüksek 32,5881
Açılış: 32,5468
34,7876 Değişim: -0,22%
Düşük 34,7410 24.04.2024 Yüksek 34,9612
Açılış: 34,8658
2.419,48 Değişim: -0,44%
Düşük 2.415,64 24.04.2024 Yüksek 2.442,00
Açılış: 2.430,12
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.