Cumhurbaşkanı Erdoğan bedelli askerlikle ilgili ne dedi?

19.11.2014 - 11:02 | Son Güncelleme :

Erdoğan: Sırtımızda ağır bir küfe var

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/recep_tayip_erdogan_650_4.jpg">

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

hurriyet.com.tr'nin haberine göre; gazetecilerin 'bedelli askerlikle' ilgili sorularını yanıtlayan Erdoğan, ''Şu anda bunun artıları var eksileri var, böyle bir dönemin içindeyiz. Birileri çıkıp zaman zaman bu işi kaşıyorlar. Bunlar doğru yaklaşım tarzı değil. Burada TSK’nın kanaatini bir kenara koymak da mümkün değil. Cumhurbaşkanı olarak bende bu olayın artı ve eksilerini ilgili mercilerle değerlendirerek karar vermek zorundayım. Sırtımızda ağır bir küfe var'' dedi.

İşte Erdoğan'ın gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar:

ÇÖZÜM SÜRECİ: SÖZDE DEĞİL ÖZDE OLMALI

* Çözüm süreciyle ilgili, haftaya ılımlı bir fotoğrafla başladık. Heyetin genişlemesi de masada. Gelinen noktada silahsızlanmaya doğru bir mecrada mı? Gelinen noktayı nasıl görüyorsunuz?

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Tabi bu tür şeylerin sözünü yapmak çok güzel. Uygulama aslolandır. Şu anda özellikle de bu 6-7 ekim olaylarından sonra mevcut gelişmeler sözde değil özde olmalı. Temennim odur ki burada silahsızlandırma konusudna atılacak adımlar ülkemizin huzuru için, vatandaşlarımızın çözüm sürecinden beklentilerinden cevap konusunda önemli bir adım olacaktır. Tabi bunu beklemek bizim de idealimizdir. Şu anda bu konuda atılacak adımları takip ediyoruz. Hükümetimizin girişimlerini şu anda aynı şekilde izliyoruz. Beklentimiz inşallah çözüm süreci bu istikamette devam etsin.

* Eğit donat konusunda askeri yetkililerin temasları olmuştu. Son durum nedir? Türkiye’nin hassasiyetleri karşılandı mı? Hükümet teklif getirirse, bedelli askerlik konusunda sizin tavrınız ne olur?

Önce eğit donatla ilgili olarak şu ana kadar taraflar henüz kararlı bir adım atmış değil. koalisyon güçleri içinde lokal bazı çalışmalar oluyor. Ama o lokal çalışmayı biz de yapıyoruz. Ama ideal olan yapılması gereken henüz yapılmış değil. sadece eğit donatı konuşursak kendimizi aldatmış oluruz. Irak ve Suriye’yi farklı şekilde değerlendirmek zorundayız. Suriye’de bir defa hedefi rejim olan bir çalışmanın yürümesi lazım. Burada uçuş yasağından tutunuz güvenli bölgeye varıncaya kadar eğit donatla güçlendirilen adımların atılması lazım. Henüz bu konuda koalisyon güçleri kendilerine bizim de sorduğumuz ve tavsiye ettiğimiz bu adımları atmış değiller. Sadece işte bazı emareler ihtimaller var gibi bir süreci yaşıyoruz. Bu süreç gerçekleşmeden tabi Türkiye’nin buradaki tutumu şu anda nasılda öyle devam edecektir.

Bir diğer konu Irak açısındandır, yüzde 40’ı işgal altıdandır. Irak’ta da bu saydığım başlıklar uygulamaya girmedikçe sağlıklı bir netice almak mümkün olmayacaktır.

BEDELLİ ASKERLİK

Bedelli askerlik. Bedelli askerlikle ilgili ben başbakanlığım döneminde bu konuyla ilgili hükümetin düşüncelerini söylemiştik. Şu anda da bunun artıları var eksileri var, böyle bir dönemin içindeyiz. Birileri çıkıp zaman zaman bu işi kaşıyorlar. Bunlar doğru yaklaşım tarzı değil. Burada TSK’nın kanaatini bir kenara koymak da mümkün değil. Bu kanaat TSK’nın ihtiyacını değerlendirmeye alarak böyle bir karar verilir, sonra da hükümet kararını uygulamaya koyar. Şu anda böyle bir kararı ne hükümet vermiştir, ne TSK’nın bu konuda kesin bir kanaati açıklanmıştır, ne de bana kesin olarak yansıyan bir şey söz konusu değildir. Cumhurbaşkanı olarak bende bu olayın artı ve eksilerini ilgili mercilerle değerlendirerek karar vermek zorundayım. Sırtımızda ağır bir küfe var.

BÖCEK İDDİANAMESİ

* Böcek iddianamesi tamamlandı.. 13 kişi hakkında iddialar var, korumalar da var. bir emniyet amirinin pensilvanya’yla irtibatta olduğu belirtiliyor.

Güzel söylediniz, iddianame dediniz. Bu iddianamenin yargı sürecinde altından neler çıkacka bunu hep birlikte göreceğiz. Sizlerin de ifade ettiği gibi şuanda ortada olan vaka neyse, paralel devlet yapılanması olarak, ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu yapının nerelere sızdığını, ne tür faaliyetler gösterdiğini, bunun pensilvanya ayağının olmaması gibi bir şey olmaması söz konusu değildir. Bundan dolayı da bizler MGK sonuç basın bildirisinde bunu açıkladık. Şu anda hükümetimiz de bu tavsiye kararı üzerinde çalışmasını yürütüyor. Onlarda kısa süre içinde nihai kararlarını açıklayacaklardır.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.098 Değişim: 0,20% Hacim : 45.954 Mio.TL Son veri saati : 13:26
Düşük 9.056 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3726 Değişim: 0,17%
Düşük 32,2788 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
34,9959 Değişim: -0,20%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.325,94 Değişim: 0,24%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.