Emniyet'te 22 ilde eşzamanlı operasyon

22.07.2014 - 09:03 | Son Güncelleme :

Operasyonlarda şu ana kadar 52 kişi gözaltına alındı

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/istanbul_emniyet_polis_650.jpg">

İstanbul Terörle Mücadele Şübesi'nin yönetiminde Istanbul merkezli 22 ilde düzenlenen operasyonda tevhid-i selam örgütü soruşturmasını yürüten dönemin emniyet görevlilerini kapsayan operasyon başlatıldı. Operasyonlarda şu ana kadar 52 kişi gözaltına alındı.

İlk operasyonda aralarında eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün de bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında dönemin Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, müdür yardımcıları  emniyet amiri Kazım Aksoy, emniyet amiri Ramazan Candan, emniyet amiri Gafur Ataç'da bulunuyor. hurriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre; gözaltına alınan kişilere casusluk, usulsüz dinleme, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma, özel hayatın gizliliğini ihlal, konut dokunulmazlığını ihlal, soruşturma gizliliğini ihlal, delil üretmekle suçladıkları belirtildi.

İKİNCİ DALGA OPERASYONU

Organize Suçlar Şubesi’nin yaptığı 2. Dalga operasyon kapsamında İstanbul’da 12 kişi gözaltında. Gözaltı sayısının artması beklenirken şu an çok sayıda polisin evinde arama devam ediyor.

BRENT PETROL FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN

Gözaltındaki Kazım Aksoy, 7 Şubat Mit krizinde görevden alınmış, 17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten Mali Şube'de görevliyken açığa alınmış daha sonra da ihraç edilmişti. Dönemin TEM müdürü Ömer Köse ise soruşturmadaki usulsüzlük iddiaları üzerine açığa alınmıştı.

İKİNCİ DALGA BAŞLADI

Organize Suçlar Şubesi 2. Dalga operasyon başlattı. İstanbul başta olmak üzere 15 ilde düzenlenen operasyon, 2008-2012 yılları arasında yapılan 200’ün üzerindeki yasadışı dinleme suçlamasıyla dönemin İstihbarat Şubesi görevlilerini kapsıyor. Sahte isimlerle yapılan usulsüz dinlenen kişiler arasında Hanefi Avcı, Emin Aslan, Sabri Uzun ve çok sayıda gazeteci de bulunuyor. Dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer başta olmak üzere tüm istihbaratçıların evinde arama yapılıyor, gözaltına alınacakları öne sürülüyor.

##$HABER_944492$##

Bu kişilere yönelik suçlama ise; “Resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma, bilişim sistemini engelleme- bozma, delilleri yok etme, değiştirme, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, haberleşmenin gizliliğini ihlal”

Organize Suçlar Şubesi’nin yaptığı 2. Dalga operasyon kapsamında İstanbul’da 12 kişi gözaltında. Gözaltı sayısının artması beklenirken şu an çok sayıda polisin evinde arama devam ediyor.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.