İpotekli ihtiyaç kredisi veya bireysel finansman kredisi nedir?

27.12.2014 - 00:32 | Son Güncelleme :

İpotekli ihtiyaç kredisi nedir? Bireysel finansman kredisi veya ipotekli ihtiyaç kredisinin avantajlarını öğrenmek için hemen Bigpara'ya tıklayın!

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/lira_9788.jpg">

İpotekli ihtiyaç kredisi ya da diğer adıyla bireysel finansman kredisi, sizin için en avantajlı kredi olabilir. Peki ipotekli ihtiyaç kredisi nedir?

İhtiyaç kredilerinde kullanabileceğiniz maksimum kredi tutarı bankaya, ihtiyacınıza ve hatta maaşınıza göre farklılık gösterebilir. İpotekli ihtiyaç kredisi ya da diğer bir adıyla bireysel finansman kredisi, yüksek miktarlı ve ihtiyaç kredilerine göre daha uzun vadeli kredi kullanmak isteyen müşteriler için daha uygun bir alternatif oluşturur. Eğer eviniz varsa ve kredi için bunu ipotek ettirmekten çekinmiyorsanız ihtiyaç kredisine göre çok daha avantajlı şartlarla borçlanabilmeniz mümkün. Planınızı oluşturmak için önce bir ipotekli kredi hesaplama aracı kullanmalı ve uzun vadede elde edeceğiniz avantajı görmelisiniz. Peki bireysel finansman kredisi nedir?

##$$IHTIYACKREDIWIDGET##$$

İpotekli ihtiyaç kredisi, farklı birçok nedenden dolayı kullanılabilecek bir kredi türüdür. Bunun için sorununuzu net belirlemeniz gerekmekte ve başvurunuz esnasında düzgün bir planlama yapmalısınız. Sizin için hangi durumlarda bu kredi türüne başvurabileceğinizi aşağıda listeledik.

Hangi durumlarda bireysel finansman kredisi kullanılmalı?

1-Borçlarınızı tek bir yerde birleştirip faiz oranını düşürmek istediğinizde


Birçok bankada birikmiş kredi ya da kredi kartı borçlarınız varsa bir konut ipotek göstererek onları tek bir kredi altında toplamanız, hem borcunuzu daha uzun vadede ödemenizi hem de daha uygun faiz oranlarından faydalanmanızı sağlayacaktır.

2-Konut kredisi için gerekli peşinatı bulamadığınızda

Mevcut bir eviniz var, ikincisini de almak istiyorsunuz ancak konut kredilerindeki “evin değerinin %75’i” sınırına takıldınız. Bu durumda alacağınız evin %75’i için konut kredisi kullanırken, kalan %25’lik kısım için evinizi ipotek göstererek ipotekli kredi başvurusu yapabilirsiniz.

3-Yüksek tutarda kredi ihtiyacınız olduğunda

Para ihtiyacınız standart bir ihtiyaç kredisinin karşılayabileceğinden daha fazla ise ipotekli ihtiyaç kredisinden yararlanabilirsiniz. Pek çok ev sahibi acil ve yüksek tutarlı nakit ihtiyacı doğduğunda evini satarak bu ihtiyacını gidermeye çalışır. İpotekli kredi ile evinizi satmak zorunda kalmadan eğer sizin için yeterliyse evinizin değerinin %50’si kadar krediden yararlanabilirsiniz. İşlerinizi düzeltip borcu geri ödediğinizde eviniz kendi mülkiyetinizde kalmış olur.

4-Bireysel ihtiyaç kredisi daha uzun vadede, daha düşük taksitlerle ödenmek isteniyorsa

Standart ihtiyaç kredilerinde bankalar kredinizi maksimum 60 ay olacak şekilde vadelendiriyor. İpotekli ihtiyaç kredisi ise 60 ay vade süresiyle başlıyor ve bu süre bankaya göre 120 aya kadar çıkabiliyor. Böylece uzun vadede daha düşük taksitli kredi kullanabilir, bütçenizi rahatlatabilirsiniz.

5-Konut kredisi ödemelerinizde zorlanıp ödeme aksatmak zorunda kaldığınızda

Daha önce kullanmış olduğunuz konut kredisinin taksitlerinin bitmesine birkaç yıl kaldıysa ve taksit ödemelerini aksatmalara başladıysanız, borcunuzun refinansmanı için ipotek teminatlı ihtiyaç kredisinden faydalanabilirsiniz. Taksit ödemelerindeki gecikmeler veya aksatmalar kredi skorunuzu olumsuz şekilde etkilemeye başlar, bu sebeple bankalar mevcut kredinizin transferine olumlu bakmayabilir. Ancak evinizi ipotek göstererek kullanacağınız krediyle hem konut kredinizi kapar hem de borcunuzu daha uzun sürede daha düşük taksitlerle ödeme fırsatı bulursunuz.

Bireysel finansman kredisi ya da ipotekli ihtiyaç kredisi nedir sorularına cevap verebildiysek ve kredinin kullanım alanlarını netleştirebildiysek şimdi bu tür kredilerin diğer kredilerle karşılaştırmasına bir göz gezdirelim.

Standart Krediyle Arasındaki Fark Ne?

1-Daha düşük faiz oranı

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/27122014_tablo1.jpg">

2. Daha düşük vergi ödemesi

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/27122014_tablo2.png">

3. Daha yüksek tutarda borçlanma fırsatı

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/27122014_tablo3.png">

İpotekli ihtiyaç kredisi sayesinde özetle, size daha düşük faizli kredi seçenekleri sunulur. Düşük faizli ve uzun vadeli kredi şartlar altında bankanızın istediği tek koşul bir gayrimenkulü ipotek altına almanızdır. Araçlarımızı kullanarak ipotekli kredi hesaplama yapabilir ve gayrimenkulünüze karşılık alabileceğiniz kredi miktarını ve aylık ödeme planınızı buradan görebilirsiniz.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.062 Değişim: 2,90% Hacim : 74.884 Mio.TL Son veri saati : 16:38
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.064
Açılış: 8.864
32,3188 Değişim: 0,21%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3526
Açılış: 32,2508
35,1323 Değişim: 0,03%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.294,00 Değişim: 0,72%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.304,45
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.