İşin uzmanından zengin olmanın sırrı

17.12.2014 - 06:14 | Son Güncelleme :

Çok para ile ilgili bildiklerinizi unutun!

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/nic_marks.jpg">

Her yıl banka hesaplarınız artıyor ama hayatı zengin yaşamadığınıza mı inanıyorsunuz? Uzmanlar, insanın zenginliğinin ölçüsünü ‘Para’ değil, dünya ile etkileşimi ve yaşamı algılama yeteneğinin gösterdiğine inanıyor. Ünlü “Mutluluğun Merkezi” kurucusu Nic Marks, “mutluluk zengin olmakta değil, hayatı zengin yaşamakta yatıyor. Hayatı zengin yaşayabilmek ise enerji ve yaşam sevinci yaratıyor” diyor. İşte uzmanlara göre yaşamınızı ruhen ve duygusal olarak zenginleştirmenin yolları:

Ünlü Mutluluğun Merkezi kurucusu Nic Marks, yaşamda en önemli şeyin sosyal ilişkiler olduğunu söyleyerek, insan ilişkilerine yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğunu belirtiyor. DHA'nın haberine göre; Marks ayrıca, çok parası olanların kendini toplumun geri kalanından izole ettiğini, en az kazanan yüzde 20 arasında olmasına rağmen sosyal ilişkileri güçlü olanların, en çok kazananlar grubunda yer alan yüzde 20  ile  yaşamdan zevk alma oranlarının aynı olduğu vurguluyor.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Sürekli yeni şeyler öğrenin

“Yaşamınız boyunca hep yeni  şeyler öğrenmenin peşinden gitmek hayatınıza anlam ve meşguliyet katacaktır” diyen  Marks, okuyup araştırmak ve konulara merakla yaklaşmanın insana her gün bir şey öğrettiğini vurgulayarak,  yeni  şeyler öğrenmenin  mutluluğu artırdığını ve diğer yapmak istedikleriniz için enerji verdiğini söylüyor.

Daha fazla verin

Mutlu paranın yazarı Elizabeth Dunn ise, son yapılan bir araştırmaya dikkat çekerek, kazancın artmasıyla mutluluğun artmadığını, yılda 80 bin dolar kazananların gelirleri artıkça mutluklarında gözle görülür bir değişiklik olmadığını belirtiyor. Dunn,  ayrıca  insanı asıl mutlu eden şeyin almak yerine vermek olduğunu ifade ederek, “Zamanınızı ve paranızı vermekten korkmayın en önemli ne yapıyorsanız yapın, yaptığınız şeye kendinizi verin.  Para vermek bir yol ama maneviyatınızı bile paylaşmak bir nevi vermektir.  ” diyor.

Aktif ve farkında olarak yaşayın

Aktif ve farkında olarak yaşamanın da insan yaşamına zenginlik kattığını belirten uzmanlar, düzenli egzersizin insanın yaşam kalitesini artırdığının ispatlandığına dikkati çekerek, “Dünyada ve etrafınızda neler olup bittiğinin farkında olun. Duyduklarınıza dikkatinizi verip yapmanız gereken yapabileceğiniz bir şey varsa yapın” mesajı veriyor.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.094 Değişim: 0,15% Hacim : 46.036 Mio.TL Son veri saati : 13:27
Düşük 9.056 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3718 Değişim: 0,17%
Düşük 32,2788 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
35,0000 Değişim: -0,19%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.325,87 Değişim: 0,24%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.