İŞTE YENİ ANAYASA PAKETİ

22.03.2010 - 14:57 | Son Güncelleme :

AK Parti`nin hukukçu kurmayları, Anayasa değişikliği paketini tamamladı

AK Parti`nin hukukçu kurmayları, Anayasa değişikliği paketini <ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/dava_ergenekon_yargi.jpg">tamamladı.

AK Parti`de bir süredir çalışmaları devam eden Anayasa değişikliğine ilişkin taslak metin 3`ü geçici toplam 26 maddeden oluşuyor.

İşte AK Parti`nin Anayasa değişiklik taslağı:

ANAYASA PAKETİNİN TAM METNİ İÇİN TIKLAYIN!

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PAKETİ KARŞILAŞTIRMALI TABLO İÇİN TIKLAYIN...

Teklif, Anayasa`nın 10, 20, 23, 41, 53, 69, 74, 84, 94, 125, 128, 129, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 156 ve 159. maddelerinde değişiklik öngörüyor.

Anayasanın Geçici 15. maddesinin yürürlükten kaldırılmasını da düzenleyen teklif taslağında, Anayasa`ya 3 geçici madde de yer alıyor.

Teklif taslağının yayımı tarihinde yürürlüğe girmesi ve halkoylamasına sunulması halinde ise tümüyle oylanması öngörülüyor.

TASLAĞIN AYRINTILARI

Anayasa Mahkemesi’nin yapısı değişiyor. Üyeler 12 yıl için seçilecek. Bir üye iki defa seçilemeyecek. Anayasa Mahkemesi 19 üyeden oluşacak.

HSYK’nın yapısı: 4 üye Köşk. 1 üye Anayasa Mahkemesi. 3 üye Yargıtay. 1 üye Danıştay. 7 üye adli. 21 asıl ve  19 yedek üyesi olacak.

YAŞ kararları yargı denetimine alınıyor. Askere sivil yargı yolu açılıyor.

Memurlara toplu iş sözleşmesi ve sendika hakkı tanınıyor.

CHP, pakete destek vermiyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek AK Parti Ankara Milletvekili sıfatıyla, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, anayasa değişikliği taslağını sunmak üzere CHP Grubunu ziyaret etti

Heyeti, CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Suha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu, kapıda karşıladı. Görüntü alınmasının ardından, görüşme basına kapalı olarak başladı.

Toplantının ardından açıklama yapan Hakkı Suha Okay, CHP`nin pakete destek vermeme yönündeki iredelerinin devam ettiğini ifade etti.

Okay, bu paketin Meclis tarafından değil AKP tarafından hazırlanmış olduğunun belli olduğunu söyledi...


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.