İşyerinde en saçma 10 yasak

16.05.2012 - 11:20 | Son Güncelleme :

Bazen işyerlerinde öyle şeyler yasak oluyor ki çalışanlar şaşkına dönüyor

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/ofiscalisani.jpg">Bazen işyerlerinde öyle şeyler yasak oluyor ki çalışanlar şaşkına dönüyor. Öğle yemeği yemekten, hapşırmaya, telefonu şarja takmaktan sürekli aynı kişilerle yemeğe gitmeye kadar işte en popüler saçma yasaklar...

Yenibiris.com anketlerine katılan 1747 kişiye göre işyerindeki saçma yasaklar şöyle:

1. Esnemek.
2. Kahverengi giyinmek.
3. Türkçe müzik dinlemek.
4. Başkasından ilaç istemek.
5. Şirket aracının klimasını her yöne çalıştırmak.
6. Sürekli aynı arkadaşlarla yemeğe inmek.
7. İzinsiz tuvalete gitmek.
8. Çaya 2’den fazla şeker atmak.
9. Enerji içeceği içmek.
10. Şal takmak.

EN FAZLA YASAK İNTERNETTE

Anketlere katılanlara göre en fazla yasak, bilgisayar-internet kullanımıyla ilgili. Ofis içinde yeme-içme kuralları da hemen ardından geliyor. Bu yasakları molalar, iş saatleri ve giyim kişisel bakım hakkındaki yasaklar takip ediyor.

İşte anketlerde öne çıkan yasak konuları:

Bilgisayar - internet: Sosyal ağları kullanmak (Facebook, Twitter vs. ), sohbet etmek, şirket dışına e-posta yollamak ve alışveriş sitelerine girmek, bilgisayara flash bellek takmak yasak.

Yeme - içme: Soda içmek, fazla Türk kahvesi içmek,  şeker ve süt tozunda verilen sınırı aşmak, hazır kahve içmek, masada yemek yemek ve iş esnasında çay içmek yasak.

İş saatleri - mola: Çay molası vermek, öğlen yemek yemek!, hava kararmadan ofisi terketmek, öğle tatilinde ofisi terketmek, yöneticiden önce çıkmak, pazar günü çalışmamak yasak.

Giyim - kişisel bakım: Top sakal bırakmak, renkli oje sürmek, kahverengi giyinmek, babet giyinmek, küpe takmak, toka takmak.

Telefon: Cep telefonunu sesli modda bırakmak, iş saatlerinde konuşmak, telefonu şarja takmak yasak.

Ofis ve bina düzeni: Asansörü kullanmak, poğaça ve simitleri x-ray cihazından geçirmemek, klimaları bütün gün çalıştırmak, dışarıdan gelen çiçekleri ofise almak yasak.

Ofis içi sosyalleşme: Alt kademe personelle konuşmak, aynı arkadaşlarla yemeğe inmek, başka birimdekilerle arkadaş olmak. 

Sigara: Kapı önünde sigara içmek, sigaraya arkadaşla inmek, öğle saatinden önce sigara içmek yasak.

Kişisel ihtiyaçlar: Tuvalete 3 defadan fazla gitmek, fazla tuvalet kağıdı kullanmak, 5 dakikadan fazla tuvalette kalmak yasak.

Bu konuların dışında, ankete katılanların saçma bulduğu diğer yasaklar da şöyle:

-Hapşırmak
-Uzun süre gülmek
-Paydosa yakın zamanda tuvalete gitmek
-Müşteriye çay ikram ederken çay içmek
-Hastayken rapor almak
-Poğaça vb yiyecekleri x-ray cihazından geçirmemek


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.