Kart borcundan kurtulmanın 7 yolu

29.08.2011 - 13:04 | Son Güncelleme :

Kredi kartınız sizi mi yönetiyor? Bu 7 kuralı uygulayarak kredi kartınızı siz yönetin

Enuygun.com, kredi kartı borçlarını ödemekte ve yönetmekte <ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/kredi-kart-banka.jpg">zorlananlar için “Kredi kartınıza kimin patron olduğunu gösterin” başlığıyla 7 basit adımdan oluşan bir liste yayınladı.

Bu basit adımları takip ederek tüm kredi kartı borçlarını bütçeye uygun bir şekilde kapatabilmek ve rahat bir şekilde kart kullanmaya devam edebilmek mümkün.

Pratikliği ve sağladığı avantajlarla en çok tercih edilen ödeme araçlarından biri olan kredi kartı, bilinçli bir şekilde kullanılmadığında kart sahiplerinin endişe dolu günler yaşamalarına neden olabiliyor. Tarafsız ve bağımsız karşılaştırma sitesi Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu’nun kredi kartı borcuyla baş etmekte zorlananlar için verdiği önemli ipuçları sayesinde kart sahipleri 7 basit adımda kredi kartlarına tam anlamıyla hükmedebilecek. “Kredi kartınızın hayatınızı ele geçirmesine izin vermeyin, ona kimin gerçek patron olduğunu gösterin” diyen Sungurlu önerilerini şöyle sıraladı:

1. İhtiyaç kredisi kullanın

İşe önce borçları kapatmakla başlamak gerek! Tüm bankalara olan birikmiş kredi kart borçlarınızı toplayın ve bunu ihtiyaç kredisi ile kapatın. Bir başka deyişle, borcunuzu aylık ödenebilir taksitlere çevirin. Unutmayın, kredi kartı gecikme faizi aylık yüzde 2.62 olmasına karşın, yüzde 1’in altında faizle ihtiyaç kredisi almak mümkün. Böylece hem kredi kartınıza daha fazla faiz ödemekten kurtulur hem de bütçenizi dengeye ulaştırana kadar zaman kazanmış olursunuz.

2. Doğru bankayı seçin 2. Doğru bankayı seçin

Kredi başvurusunda bulunmadan önce sizin için en avantajlı olacak bankayı seçmeyi ihmal etmeyin. Bu size 24 ay vadeli 10.000 TL’lik bir kredide 1.500 TL’ye varan tasarruf imkânı sağlar. Aynı problemi tekrar yaşamamak için her zamankinden daha fazla tasarruf etmeye ihtiyacınız olduğunu unutmayın!

3. Bütçe değerlendirmesi yapın 3. Bütçe değerlendirmesi yapın

İhtiyaç kredisinin aylık taksitlerini belirlemeden önce genel bir bütçe değerlendirmesi yapmayı unutmayın. Elektrik, su, mutfak, çocuğunuzun okul masrafları gibi zorunlu giderlerinizi hesaplayın. Ardından sizi zora sokmayacak şekilde ödeyebileceğiniz taksit tutarını belirleyip, kredinizin vadesine karar verin. Böylece borçlarınızı gecikmeli ödeme ya da aynı problemi yeniden yaşama olasılığını azaltmış olursunuz.

4. Bankayı bilgilendirin 4. Bankayı bilgilendirin

Kredi kartı borçlarınızdan dolayı ihtiyaç kredisi talebiniz bankalar tarafından reddedildiyse, sorun borç kapatma niyetinizi belirtmemiş olmanız olabilir. Amacınızın alacağınız kredi ile borç transferi yapmak olduğunu mutlaka belirtin. Hatta gerekirse, alacağınız kredi ile kart borcunuzu kapatmak üzere imzalı talimat vererek başvuru yaptığınız bankayı önceden yetkilendirin.

5. Taksitlendirme isteğinizi belirtin 5. Taksitlendirme isteğinizi belirtin

Tüm bunlara rağmen kredi alamıyorsanız kredi kartı borcunuz olan bankalarla görüşün. Borcunuzun taksitlendirilerek ödenebilir hale gelmesini istediğinizi, aksi halde ödeme zorluğuna düşeceğinizi belirtin. Açıkça yardım rica edin. Bu durumda o bankanın kredi faizini kabullenmek zorunda kalabilirsiniz ancak taksitlendirilmiş borcunuz ile bütçenizi yönetmek çok daha kolay hale gelir.

6. Tek kart kullanın 6. Tek kart kullanın

Elbette bu devirde kredi kartsız da yaşanmaz! Kredi kartının borçlanma değil, ödeme aracı olduğunu unutmadan, kontrollü harcama ile kartın avantajlarından yararlanmaya devam edebilirsiniz. Tek bir kredi kartı kullanmak borçlarınızı yönetmenizi kolaylaştıracaktır.

7. Harcamalarınızı kaydedin 7. Harcamalarınızı kaydedin

Sadece kredi kartınızın değil tüm bütçenizin patronu olun. Neden bir sonraki hedefiniz birikimlerinizin patronu olmak olmasın? Küçük büyük tüm harcamalarınızı not edin, fazlalıkları eleyin, nerelerden tasarruf edebileceğinizi belirleyin. Ne zaman birikime başlayabileceğinizi şimdiden hesap edin...


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.011 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.