Kaybeden yatırımcının 9 karakteristik özelliği

24.11.2014 - 14:51 | Son Güncelleme :

Yatırımcılar neden kaybediyor?

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/borsa_1511.jpg">

Yatırımcılar neden kaybediyor?
Bilgisizlik ve tecrübesizlikten mi yoksa belli karakteristik özelliklere sahip oldukları için mi?

Yapılan başarısız yatırımların sebebi yatırımcıların bazı karakteristik özellikleri ile de açıklanabilir. Sıralamış olduğumuz maddeler yatırımcıların zayıf noktalarını belirtiyor... Yatırımcılar bu maddelere dikkat ettiği takdirde yatırımlarında kaybetme riskini azaltabilir...

KREDİ FAİZ ORANLARINI KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN...

İşte kaybeden yatırımcının 9 karakteristik özelliği...

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/stres_2.jpg">

1.)    ‘Ben yapamam’ düşüncesi

Kaybeden yatırımcılar genelde ‘nasıl ya da neden bir şeyi yapamadıklarına’ odaklanır. Başarısızlığı açıklama çabasında en çok kullanılan cümlelerden biri ‘Ben bunu yapamam, çünkü...'

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/dogru.jpg">

2.)    Farklı fikirlere açık değiller  

Genelde para ya da kredi arayışında olunduğunda başka insanların görüşleri dinlemez. Kaybeden yatırımcılar başka insanların iş ya da müşteri bulma konusunda verecekleri yardımı kabul etmeyip girişimde bulunur. Kısacası, başkaların fikirlerinin iş dünyasında ne kadar önemli olduğunu ve ne kadar çok faydalanabileceklerini anlamazlar.
 <ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/sorumluluk_43.jpg">

3.)
   
Sorumluluktan kaçarlar

‘Bir anlaşmaya varılması zor, müşteri bulmak zor, yoğun olduğum için bu işlerle uğraşamam., nasıl yapılması gerektiğini bilmiyorum’ gibi sözler başarısızlığa doğru atılan ilk adımlar.... Bu sözleri sıkça kullanan kişiler, başarılı olmak için değişmeleri gerektiğinin farkında değillerdir...

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/degisim_2.jpg">

4.)    Yeniliklere karşı açık değiller

Başarısız yatırımlarda sıkça rastlanan nedenlerden biri değişim yaşanan iş dünyasına ayak uyduramamaktır. Teknolojik ve sosyal değişime açık olmayan yatırımcılar başarısızlıklarını kabullenmekte zorlanır. Başarısızlığı önlemek için piyasadaki son gelişmelerin takip edilmesi lazım. 

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/yatirim_8001.jpg">

5.)    Fırsatları kaçırırlar

Birçok yatırımcı genelde belirli bir alana yoğunlaşarak aslında kendilerine büyük gelir getirebilecek yatırımları elden kaçırırlar. Fakat her işe aynı derecede değer verildiğinde başarı oranı artar.

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/arastirma.jpg">

6.)    Araştırma yapmazlar

Yatırımcılar özellikle fazla araştırma yapmadıklarından dolayı kaybeder. Yatırım ile ilgili gereken bilgiye sahip olmayan ve henüz yeterince tecrübe edinemeyen insanlar doğru bir seçim yapmakta zorlanır. Kaybeden yatırımcılar genelde araştırma yapmadan ve finans uzmanları ile görüşmeden, karşılarına çıkan ilk fırsatı değerlendirip para kaybına uğrar.

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/doyumsuz.jpg">

7.)    Doyumsuz olurlar

Yatırımlarda başarısız olmanın bir diğer nedeni aşırı hırslı olmaktır. Kaybeden yatırımcılar bir işten kazanabilecekleri kadar para kazanmayı hedefledikleri takdirde sadece o işe odaklanırlar. Fakat bu davranış yatırmış oldukları bütün paranın kaybetme riskini de artırır.

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/duygu.jpg">

8.)    Duygularına hâkim olamazlar

Yatırım yaparken kişilerin duygularına hâkim olmaları lazım. Başarılı geçen yatırımları olması gerekenden uzun tutmaya gayret ederler, fakat fazla kazanç edinemedikleri işlerden de çabuk vazgeçerler. Para kaybına uğrama korkusu karar aşamasını etkiler. Duygularını kontrol altına alamayan yatırımcılar pahalıya satın aldıklarını uygun fiyata da satarlar.

Yatırımda başarılı olmanın temel kuralı korku ve heyecan gibi duygulara kontrol altında tutmaktır.

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/satranc.jpg">

9.)    Yanlış stratejiler uygulanır

Kaybeden yatırımcıların çoğu stratejik düşünmeden hareket eder. Kendileri genel olarak doğru bilinen yanlış yöntemleri uygulayarak yatırım yapar. Yatırım ile ilgili temel kurallara dikkat edildiğinde ve önceden belirlenmiş hedeflere odaklanıldığında, yatırımın kazanç oranı artar.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.