Kredi yönlendirmesinde 7 altın öneri

29.08.2014 - 06:00 | Son Güncelleme :

Emlak ofisleri için büyük bir fırsatın bulunduğunu belirtmekte fayda var. Peki bu fırsatı nasıl değerlendirebilirsiniz?

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/konut-(1).jpg">  

Konut kredisi kullanarak hayallerindeki eve ulaşmak isteyen birçok tüketici, ilk olarak gittiği emlak ofisindeki yetkiliye kredi işlemleri ile ilgili sorular soruyor ve aslında ilk araştırmasını orada gerçekleştiriyor. Burada emlak ofisleri için büyük bir fırsatın bulunduğunu belirtmekte fayda var. Peki bu fırsatı nasıl değerlendirebilirsiniz?

TÜM KONUT KREDİLERİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Verdiğiniz hizmet ağı ne kadar geniş olursa müşterilerinizle iletişiminiz o kadar iyi olacaktır. Eğer onlar için ekstra hizmetler sunar ve bu hizmetlerde başarılı sonuçlar alırsanız, müşterilerinizi sizin için daha geniş kitlelere yayılmada önemli bir faktör olacağını göreceksiniz. Hesapkurdu olarak siz emlak ofislerine kredi yönlendirmesinde izlemeniz gereken 7 önemli öneri hazırladık. Bunlarla birlikte daha farklı, daha kaliteli ve daha katma değerli hizmet sunabilirsiniz.




<ımg src="http://i.bigpara.com/i/55big/araştırma.jpg"> 

1- Konut kredisi hakkında temel bilgi sahibi olun

Öncelikle konut kredisi hakkında temel bilgilere sahip olmalısınız. Satın alınacak eve bir ekspertizin gideceği, bu ekspertizin verdiği değerin üzerinde bankanın %75 oranında kredi kullandırabildiğinden haberdar olun. Müşterinize sunacağınız ilk bilgiler bunlar. Bazı istisnai durumlarda onlara evin tamamına kredi kullandırabileceğinizi de ekleyin. 

 

<ımg src="http://i.bigpara.com/i/55big/Piyasa_2.jpeg">

2- Güncel faiz oranlarını takip edin

Konut kredisi faiz oranları piyasalardaki dalgalanmalardan, siyasi gelişmelerden, ekonomik adımlardan vb. birçok faktörden etkilenmektedir. Bankalar her gelişme için bir aksiyon almakta ve oranlarını güncellemektedir. Güncel faiz oranlarını takip etmek müşterilerinize en taze bilgiyi direkt onlara sunmaktan geçer.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/kredi_kart_650_5.jpg"> 

3- Yönlendirmeden önce süreçleri iyi tanıyın

Konut kredisi karmaşık süreçleri barındırmaktadır. Banka ile olan ilişkiler, krediyi kullanacak müşterinizin kişisel durumları derken süreç aslında hiç beklediğiniz gibi kolay gerçekleşmeyebilir. Bu yüzden müşterinizi bilgilendirmek amaçlı, ona hangi aşamalardan geçeceğini ve nasıl yardımcı olacağını kısaca anlatın.



<ımg src="http://i.bigpara.com/i/55big/hesap_fatura_650_4.jpg">

4- Tüm bankaları karşılaştırın

Müşterileriniz için fark yaratacağınız en önemli adım sunduğunuz kredi teklifi çeşitliliği. Ne kadar çok bankadan kredi teklifi alırsanız o kadar çok alternatif sunma şansınız olur. Bu durumda da müşterinize daha katma değerli bir hizmet vermiş olursunuz. Unutmayın en uygun kredi teklifine ulaşmak için tüm bankaların sunduklarını bilmek gerekir.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/vergi_hesap_650.jpg">

5- Kredi tekliflerini tüm yönleriyle kıyaslayın

Bankalardan aldığınız kredi tekliflerini tüm yönleriyle karşılaştırın. Toplam maliyetten, ödenecek aylık taksite, faiz oranından dosya masraflarına kredi tekliflerini detaylı olarak araştırın. Bir bankanın sunduğu faiz oranı düşükken masraflarla birlikte ödenecek toplam maliyet daha yüksek olabilir. Eğer aradaki bu küçük farkları görebilir ve müşterinize bununla birlikte bir yönlendirme yapabilirseniz sunduğunuz hizmetin kalitesi artacaktır.



<ımg src="http://i.bigpara.com/i/55big/el_87.jpg"> 

6- Uzman kredi danışmanlarından yardım alın

Süreçler karmaşık, karşılaştırma aşaması özen istiyor derken konut kredisi kullanmak isteyen müşterinize tam anlamıyla iyi bir hizmet sunmak zorlaşıyor. Bunun için hem zamandan kazanmak hem de sunduğunuz hizmetin kalitesini arttırmak için mutlaka bir uzman danışmanla çalışın. Müşterileriniz sizden aldıkları ilk bilgiler ışığında uzman bir danışmanla süreçlerini yürütürken siz de bu süreçlerin sağlıklı ilerlemesi için takipçisi olun.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/hesapkurdu.jpg">

7- Müşterilerinizi bankalarla pazarlık yapan platformlara yönlendirin

En temel nokta en uygun krediyi bulabilmek. Eğer müşterinize piyasadaki en uygun krediyi sunabiliyorsanız bir adım öndesiniz demektir. Hesapkurdu.com bankalarla sizin için pazarlık yapar ve piyasanın da altında kredi tekliflerini toplar. Sunduğu danışmanlık hizmetiyle birlikte aslında müşterileriniz ve sizin için en ideal platform.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.548 Değişim: -1,36% Hacim : 101.485 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.513 16.04.2024 Yüksek 9.650
Açılış: 9.645
32,5106 Değişim: 0,18%
Düşük 32,3942 17.04.2024 Yüksek 32,5856
Açılış: 32,4515
34,5769 Değişim: 0,09%
Düşük 34,4848 17.04.2024 Yüksek 35,0943
Açılış: 34,5448
2.492,50 Değişim: 0,24%
Düşük 2.482,04 17.04.2024 Yüksek 2.497,20
Açılış: 2.486,43
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.