Soros 'iyi yatırım'ın kurallarını verdi

17.09.2014 - 06:00 | Son Güncelleme :

Günümüzün en tanınmış yatırımcılardan biri olan ABD'li yatırımcı George Soros, yatırımcılara ipuçları verdi

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/george_soros_650.jpg">

Günümüzün en tanınmış yatırımcılardan biri olan ABD'li yatırımcı George Soros, yatırımcılara ipuçları verdi. Soros'un Quantum Endowment fonu, dünyanın en başarılı hedge fonu olmuştu.

Kaynak: http://www.wealthlift.com/blog/10-george-soros-quotes-investing/

Ünlü yatırımcı, yatırım ile ilgili ipuçlarını ve felsefesini şöyle anlattı...



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/yatirim_7415.jpg">

“Yatırım yapmanız sizi eğlendiriyorsa, o zaman muhtemelen fazla kazanç yapmıyorsunuzdur. İyi bir yatırım sıkıcıdır.”

- Duygularınızı işinize karıştırmamalısınız. Eğer başarılı olmak istiyorsanız, o zaman yatırım yaparken mantığa ve disipline yer vermelisiniz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/dusunmek_9.jpg">

“Zengin olmamın nedeni, yanlış vermiş olduğum kararların erken farkına varmış olmam.”

- Yanlış karar verdiğiniz an yanlışlıklarınızın farkına varıp, telafi etmenin yollarını araştırmanız lazım.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/Piyasa.jpg">

“Piyasadaki gelişmeleri kimse tahmin edemez. Finansal gelişmeleri takip edebilmek, benim piyasaya olan görüşüme aykırıdır.”

- Piyasadaki gelişmelerin çoğu tesadüftür. Kimse fiyatların nerde, ne zaman ve nasıl hareket edeceğini bilemez. Önemli olan, olabilecek bütün senaryolara hazırlıklı olup her ihtimale karşı elinizde çözümlerinizin bulunmasıdır.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/girisimci_650_3.jpg">

“Piyasada hep bir belirsizlik var ve daima hareket halindedir. Para kazanmanın yolu, planlanmamış ve beklenmedik işlere adım atmaktan ibarettir. ”

- Piyasaların daima hareket halinde olduğu için akla gelen her senaryo yaşanabilir- buna beklenmedik durumlar ’da dâhil. Birçok kişinin bilindik stoklara yatırım yapmasından dolayı asıl büyük fırsatların ‘beklenmedik durumlarda’ saklı olmasını sağlıyor.



<ımg src="http://i.bigpara.com/i/55big/yabanci_borsa_650_2.jpg"> 

“Piyasada durum ne kadar kötü olursa, yatırım yapmanız o kadar iyi olur.”

- Hayatta olduğu gibi yatırımda da geçerli olan bir söz. Düşük bir fiyatı artırdığınızda kendinizi daha güçlü ve iyi hissedersiniz. 2009’daki kriz döneminde Goldman Sachs hissesi satın almış olsaydınız, bir sene içinde paranızı üç katına çıkarmış olurdunuz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/deger_85.jpg">

“Finansal marketler gerçekleri yansıtmıyor. Hep bir çarpıtma söz konusudur. Bu çarpıtmalar fiyatlara ’da yansıyor.”

- Tıpkı Warren Buffet gibi Soros’da fiyattan çok emtianın değerine bakar. Çünkü fiyatın belirlenmesinde hep duyguların payı var.



<ımg src="http://i.bigpara.com/i/55big/girisim_46.jpg">

“Bir sistem ne kadar karmaşık olursa, yanlış yapmanın olasılığı o kadar da yüksek olur.”

- Soros yatırım yaparken komplike işlerden uzak durur. Kolay ve etkili bir yatırım daima karmaşık ama işe yaramayan yatırımlardan daha iyi.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/yatirim_86.jpg">

“Yatırım ile ilgili bir karar almak, bilimsel bir hipotezi formüle edip test etmek gibidir. Aralarındaki tek fark, yatırım ile ilgili bu hipotezi para kazanmak için yapılmış olmasıdır.”

- Yatırım yapmanın önceliği para kazanmaktır. Her şeyi doğru yapmanız önemli değil. Yanlışlıklar yaparak parasal kayıplar yaşayabilirsiniz. Bunları yatırımınızın planına dâhil etmelisiniz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/yatirim_813.jpg">

“İlerde trend olacak emtiaları yakalamaya çalışırız. Kısacası, piyasayı dengesizleştirmekten çok stabilize etmeyi hedefliyoruz. Biz bunu halka hizmet olarak değil, para kazanmak için yaparız.“

- Warren Buffet gibi, Soros’da emtiaları fiyatların düşük olduğu dönemlerde satın alır ve fiyatların arttığı dönemlerde satışa çıkarır.  Fiyatların düşük olduğu dönemler trendin azaldığı dönemdir.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.722 Değişim: 0,80% Hacim : 102.240 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.668 24.04.2024 Yüksek 9.767
Açılış: 9.716
32,5663 Değişim: 0,08%
Düşük 32,4899 25.04.2024 Yüksek 32,5741
Açılış: 32,54
34,9075 Değişim: 0,23%
Düşük 34,7916 25.04.2024 Yüksek 34,9701
Açılış: 34,8286
2.424,81 Değişim: 0,07%
Düşük 2.419,83 25.04.2024 Yüksek 2.425,93
Açılış: 2.423,18
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.