Tatilden dönen abonelere kötü sürpriz

19.08.2014 - 06:16 | Son Güncelleme :

Geçen aya göre daha az kullandıkları elektrik faturası için tüketicinin kafası karıştı

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/fatura_fis_elektrik_650_2.jpg">

Geçen aya göre daha az kullandıkları elektrik faturası için tüketicinin kafası karıştı.

Tatilde oldukları halde bir önceki aya göre daha fazla fatura geldiğini belirten kullanıcıların şikayetleri, elektrik faturalarına gizli zam mı yapıldı? sorusunu akıllara getirdi.

Şikayetvar’ın haberine göre: Elektrik dağıtım şirketleri, ayın yarısını evinde geçirmeyen abonelerine bir ay önceki aya oranla daha fazla fatura gönderince kullanıcılar çileden çıktı. Ayın 15 günü tatilde olduğu halde bir önceki dönemden daha fazla faturayla karşılaşan aboneler bu duruma bir anlam veremedi. Kullanım miktarında herhangi bir değişim olmamasına rağmen faturasında artış olduğunu gören vatandaşlar şikayetçi oldu. “Evde olmadığımız halde daha fazla fatura geldi, bu haksız kazanca bir son verilsin” diyen elektrik abonelerinin şikayetleri şöyle:

KULLANMASAK DA FATURALAR YÜKSELİYOR

“Elektrik dağıtım firması nasıl bir sistem uyguluyorsa kullanmadığımız elektriğe daha yüksek fatura çıkarıyor. Ramazan Bayramı için 15 günlüğüne ailemin yanına gittim. Gelen fatura 48.40 TL evde olduğumuz dönemde 44.00 TL fatura gelmişti. Evde 15 gün olmamamıza rağmen diğer aya göre düşmesi gerekirken 4.00 lira gibi artmış. Elektrik dağıtım şirketine soruyorum ama bir cevap alamıyorum”

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

HER AY ARTARAK GELEN FATURALAR

“Tek çocuklu üç kişilik normal çekirdek aileyiz. Aylık normal tüketim miktarımız ortalama 150 kws. Faturada o kadar çok doküman var ki 40 lira tutan fatura bedelini iki katına yakın yani 75-80 lira arasında ödemek zorunda bırakılıyoruz. Bu misli fark kimlerin cebine veya kimlerin yerine ödüyoruz?”

“EVDE OLMADIĞIM HALDE FATURA YÜKSEK GELDİ

##$HABER_950460$##

“Elektronik sayaç takıldıktan sonra faturalarım eskisine oranla yüksek gelmeye başladı. Bunun nedenini anlayamadım. Evde 15 gün olmadığım halde elektrik faturam şu ana kadar gelen en yüksek fatura 75.00 lira geldi. Bu faturaya itiraz ediyorum. Kayıp bedelinin müşteriye yansıtılmasına itiraz ediyorum.”

HAKSIZ FATURA

“Yeni bir eve çıktım elektriği üstüme aldım alırken borç yok dendi. İlk ay bir fatura geldi 264 TL 2 günde zor ulaştım telefonla dediler ki sayaç arıza bedeli bana ne eski sayacın arızasından ben bu faturayı ödemeyeceğim ne olursa da olsun hakkım olan faturayı göndersinler bana nereden ne alacaklarını şaşırdılar!”

ELEKTRİK FATURAM 300 TL GELDİ

“Elektrik faturamın 300 TL gelmesi sizce normal mi dava açmanın vakti geldi insanları mağdur etmek neymiş görün!”


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.