Türk iş dünyasında büyük ortaklık

27.01.2015 - 10:48 | Son Güncelleme :

46 yıllık MESA Holding, çoğunluk hisselerini Turkven kurucularından Evren Ünver’e sattı

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/tokalas_650_9.jpg">

46 yıllık MESA Holding, çoğunluk hisselerini Turkven kurucularından Evren Ünver’e sattı. 48 ortağı bulunan şirkette hisse sahibi olarak eski yönetimden sadece Erhan Boysanoğlu kaldı. Ünver’in yeni yatırımlar için ABD ve Singapurlu fonları Türkiye’ye taşıması bekleniyor.

İnşaat sektörünün kurumsal firmalarından MESA’daki hisse satışı kafaları karıştırdı. hurriyet.com.tr'den Gülistan Alagöz'ün haberine göre; firma satışı ve yeni ortağını açıkladı. 46 yıllık MESA’da çoğunluk hissesi özel sermaye şirketi Turkven kurucularından Evren Ünver’e sattı.  Migros, Medical Park, Doğtaş, Ziylan, Mavi Jeans gibi şirketlerde payları bulunan Turkven dünyanın önde gelen fonları SC Partners, Providence ile Advent gibi kurumlarla ortak yatırımlar yapıyor. Adını Turkven ile duyduğumuz Evren Ünver Mesa’daki alımı kendi adına kurduğu şirket üzerinden yaptı. Evren Ünver, inşaat sektörü yatırımları için Yeni Mesa’nın kısaltması olan YM Gayrimenkul’ü kurdu. MESA’nın yaklaşık yüzde 85 hissesi 50 bin TL sermeye ile kurulan bu şirket üzerinden yapıldı.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

GENÇ KUŞAKLA OLMADI

Mesa’daki satış sürecini ve sonraki adımları Mesa’nın Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu ile konuştuk.  Mesa’nın 10 yıl öncesine kadar 17 ortakla yürüdüğünü belirten Boysanoğlu, ikinci kuşak yöneticilerin devreye girmesiyle ortak sayının 48’i bulduğunu söyledi. Genç yöneticilerin beklenen performansı sergilemediğini belirten Boysanoğlu, “Şirket büyüdü ama ortaklar daha çok büyüdü. Çocuklar bizim kurduğumuz bütünün parçaları olamadı. MESA kurucuları olarak biz işimize sıkı sıkı bağlıydık. Gençlerin beklentileri yüksek ama çabaları yetersiz oldu. Bu defa şirket içinde karmaşa yaşandı.  Şirket anayasası çıkarmaya çalıştık. Baktık düzelecek gibi değil. Sonrasında herkesin ilerleyen yaş durumunu da düşünüp satış kararını verdik” dedi.

6 YIL ÖNCE TANIŞTI

MESA’nın yeni ortağı Evren Ünver ile 6 yıl önce tanıştıklarını söyledi. Mesa’nın Ankara’daki hastanesini satmaya karar verdiği dönem Turkven’in de talip olduğunu belirten Boysanoğlu şunları söyledi: “Turkven Grubu hastane için geldi ama fiyatta anlaşamadık. Bizim gibi Ankaralı olan Evren Bey ile o dönem tanıştım. Ara ara görüşürdük ve kendisi MESA’ya dahil olmak isteğini söylerdi. Geçen yıl ben bunun olabileceğini söyledim. Ama bunun fonla alakası yok. Evren Bey inşaat sektörüne ilgi duyuyordu. Ortaklara teklif ettim. İlk etapta hayır diyenler de oldu elbette. Ama yüzde 75 satış isteyince karar bu yönde oldu. Sözleşmeyi de 15 Ocak’ta imzaladık”.

'PARAMI ALIP GİTMEYİ İSTERDİM'

Evren Ünver’in alım yapmadan önce kendisine ‘Sen varsan ben varım’ dediğini belirten Erhan Boysanoğlu, “Aslında ben de paramı alıp çekilmekten yanayımdım. Ancak şirketin kuruluşundan bu yana ilişkileri ben götürdüğüm için biraz daha yürümem gerektiğini gördüm. 67 yaşındayım, 2-3 sene daha çalışırım. Sonrasında isterlerse mimar olan oğlumla süreci devam ettirirler” dedi.

'YABANCI FONLARI TÜRKİYE'YE GETİRECEK'

Yeni ortağına olan güvenini sık sık dile getiren Erhan Boysanoğlu, Evren Ünver’in yabancı fonlarla olan ilişkisinin MESA’ya önemli katkı sağlayacağını öngörüyor. Bunun yanında 46 yıllık Mesa’da DNA’nın bozulmayacağını belirten Boysanoğlu, “Evran Ünver açığımız olan finansman alternatiflerini önümüze koyacak ve  yeni işler geliştireceğiz. Amerika, Singapur, Japonya fonlarından yatırım bekleniyoruz” dedi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3855 Değişim: 0,21%
Düşük 32,2788 29.03.2024 Yüksek 32,5108
Açılış: 32,3174
35,0245 Değişim: -0,12%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.324,10 Değişim: 0,16%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.334,74
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.