Uzmanlar bu hisseleri tavsiye etti

16.10.2014 - 06:12 | Son Güncelleme :

7 hisse tavsiyesi 1 endeks tahmini

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/teb-logo1.jpg">

Yukarı ataklar kalıcı olmayabilir

TEB Yatırım Araştırma Müdürü İbrahim Usul

BİSTin geçen haftayı satıcılı kapamasına neden olan global ekonomiye ilişkin büyüme konusundaki kaygıların yurtdışı borsalarda neden olduğu düşüşlerin, dolar/ TL paritesindeki yükseliş eğiliminin, jeopolitik risklerin olumsuz etkileri bu hafta da sürecek gibi gözüküyor.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Hafta içinde teknik nedenlerden dolayı zayıf yukarı atakların olması beklenebilir. Ancak mevcut riskler azalmadığı sürece yükselişlerin kalıcı olmayacağını tahmin ediyoruz. Hafta içinde açıklanacak Euro Bölgesi ağustos ayı sanayi üretimi ve enflasyon verileri takip edilecek. Endeksin bu hafta ilk önemli destek noktası 73.100 seviyesinde. Diğer önemli destek noktaları 72.300 ve 71.200 seviyelerinde. Endekste ilk önemli direnç noktası ise 74.600 seviyesinde. Diğer önemli direnç noktaları olarak 76.000 ve 77.500 seviyeleri takip edilebilir.

Kaynak: Ekonomist Dergisi



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/anadolu_hayat_650.jpg">

Anadolu Hayat'ta alımlar hız kazanabilir

Destek Menkul Değerler Seda Yalçınkaya


4,20 desteği üzerinde hareketlerine devam eden Anadolu Hayat'ta, bu seviyeden hız kazanılması durumunda yükseliş potansiyeli artabilir. Teknik anlamda 4,50 seviyesinin asılmasıyla birlikte alımların hız kazanması bekleniyor. Şirket için hedef fiyatımızı 4,80 TL olarak belirliyoruz. Anadolu Hayat'ın net satışları, 2014 yılı ilk yarısında bir önceki yıla oranla azalma gösterirken, 100 adet hisse için hisse başına kazanç 0,1100 seviyesinden 0,0831 seviyesine geriledi. Şirketin faaliyet konusuna göre F/K oranında sektör ortalamasına paralellik gösteriyor ve Piyasa Değeri ve Defter Değeri açısında sektör ortalamasının üzerinde. Şirket 'Geleceğe Yatırım' ve 'Ev Hanımları Emeklilik' kampanyasıyla geniş kitleye hitap ederek 2014 yıl sonu bilançosunu genişletmeyi hedefliyor.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/gubre_53.jpg"> 

Ege Gubre'de 17-18 TL aralığına bakılmalı

Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Emin Tay

Ege Gübre'nin önümüzdeki bir yıl içerisinde en azından 'Endekse Paralel Getiri' sunmasını bekliyoruz. En güçlü direnci 25 TL seviyesinde bulunan hissenin fiyatı 14-15 aralığına gerilediğinde 17 ila 18 TL fiyat hedefiyle 'alım' denenebilir.Şirketin yıllıklandırılmış net kârı 5 milyon 343 bin TL olarak gerçekleşti. Son dönemdeki olumlu finansal performansı sonrası 29,5x F/K ve l,3x PD/DD piyasa çarpanlarından işlem gören Ege Gübre, mevcut finansal yapısına göre pahalı gibi görünse de piyasanın şirket kârlılıklarını artırmasını beklediğini ve bunu fiyatladığını düşünüyoruz. Ek olarak şirketin daha önce de yüksek piyasa çarpanlarından işlem gördüğünü ve şu anki piyasa çarpanlarının tarihi ortalamalarının altında ve dip seviyesine yakın olduğunu söyleyebiliriz.’’



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/tskbbb_650.jpg">

TSKB pozitif ayrışıyor

İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Beste Naz Süllü


TSKB için önerimiz 'al' yönünde olurken, yükseliş potansiyeli gördüğümüz TSKB için hisse başına hedef fiyatımız 2,15 TL seviyesinde. Deutche Bank'ın en beğendiği hisseler arasında bulunan TSKB, ikinci çeyrekte kârını yüzde 12,43 artırarak 198 milyon TL'ye ulaşmıştı. Günlük periyotta yükselen trendinde oluşan üçgen formasyonunun üst bandı 1,96 seviyesinden geçerken, bu direnci kırması halinde hisse, yükselişlerini 2,15-2,25 bandına taşıyabilir. Endeks getirişine göre pozitif  ayrışan hisse için 50 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 1,86 TL seviyesi destek konumunda. BÎST-100'de yaşanan sermaye çıkışıyla beraber yüzde 63'e gerileyen yabancı takas oranı, aynı bir aylık dönem içerisinde TSKB hissesinde yüzde 3,30 artış gösterdi.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/sabanci_650_7.jpg">

Sabancı'nın bilançosu güçlü gelebilir

ALB Menkul Değerler Analisti Enver Erkan

Sabancı Holding hisseleri için 11 TL hedef fiyatla yükseliş potansiyeli öngörüyoruz. Holding, portföyünü sektör ve bölge bazında çeşitlendirmesiyle dikkat çekiyor. Sabancı, son yıllarda özellikle enerji sektöründe hem pazar payını, hem de üretimini artırmayı hedefliyor. Enerji üretim ve dağıtım kapasitesini artırmaya devam eden Sabancı Holding, teknoloji, gıda ve perakende sektöründe de büyüyor. Ayrıca çimento sektöründe hem organik, hem de satın alma yöntemi ile büyümeye devam ediyor. Sabancı Holding, bağlı ortaklıklarından AvivaSa Emeklilik'i de halka arz ediyor. Holdingin sanayi kollarının gelişmiş ülkelerdeki ekonomik toparlanmadan olumlu etkilenmesini ve özellikle ihracat yapan sanayi kollarında geçen yıla göre olumlu bilanço verileri açıklamasını bekliyoruz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/tekfen_65000.jpg">

Tekfen'de sorunlu projeler geride kaldı

İş Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Nur Karabacak


En beğendiğimiz hisseler arasında bulunan Tekfen Holding, Aralık 2013'te BP Exploration'dan Azerbaycan'da iki yeni proje aldı. Projelerden birinin büyüklüğü 496 milyon dolar, diğerinin büyüklüğü ise | 621 milyon dolar seviyesinde. Yeni eklenen projelerle birlikte holdingin toplam proje büyüklüğü yıl sonunda 3 milyar dolar seviyesine yükselirken, 2014 ilk çeyrek sonu itibariyle 2,6 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Problemli projelerin tamamlanması ve daha önce çalışılan büyük kuruluşlardan yeni projelerin alınmasıyla şirketin inşaat işkolunun mevcut iş durumu daha sağlıklı bir hale geldi. Su anki projeler içinde en büyük paya yüzde 58 ile Azerbaycan sahip. Tekfen înşaat'ın 2014 yılında Türkiye ve Katar'da proje almasını bekliyoruz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/parkelektrik.jpg">

Park Elektrik birleşme arifesinde 

Global Menkul Değerler Analisti Emir Bölen


‘’Zayıf seyreden bakır fiyatlarının Park Elektrik üzerinde uzun süredir baskı yarattığını görüyoruz. Bu tablo, çeyreklerde gelen zayıf kârlılık rakamlarıyla birleşerek hisse üzerindeki baskıyı artırmıştı. Geçtiğimiz aylarda açıklanan gaip şirketi Silopi Elektrik'le birleşme haberi Park Elektrik için yeni bir sayfa açacaktır. Sadece bakır madeni işleterek emtiaya bağımlılığı hayli yüksek olan şirketin riskleri dağıtma yoluna gittiğini göreceğiz. Park Elektrik'ten aldığı asfaltit madenini işleterek, kendi santralinde elektrik üretmekte kullanan Silopi Elektrik'in Borsa İstanbul'da önemli bir maden ve enerji şirketi olacağını gözlemleyebiliriz. Önümüzdeki aylarda gerçekleşecek birleşme genel kurulundan ve borsa kotasyonunun onaylanmasından sonra hisse üzerinde hareketlenme bekleyebiliriz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/vakifbank_650.jpg">

Vakıfbank'ta hedef fiyatımız 5,95 TL

Şeker Yatırım Kıdemli Banka Analisti Övünç Gürsoy


Vakrfbank için yüzde 15 sermaye maliyetine göre hesapladığımız hedef fiyatımız 5,95 TL olurken, hisse için 'al' önerisi veriyoruz. Banka 2014 tahmini 0,84 F/DD (rakipler 1,11) ve yüzde 11,4 sermaye getirişi ile rakiplerine göre yüzde 24 iskontolu. Vakrfbank için 2014 yılı net kâr tahminimiz 1 milyar 517 milyon TL olurken bu rakam, yıldan yıla yüzde 4 düşüşe işaret ediyor. Fakat bankanın kârlılığının 2015 yılında hızla toparlanıp yıllık yüzde 15 artış göstereceğini bekliyoruz. Bankanın kârlılık açısından sektör için zor geçeceğini beklediğimiz 2014 yılını rakiplerine göre defans'ıf özellikleri sayesinde daha kolay atlatacağına inanıyoruz. Son olarak beklentilerden yüksek gerçekleşebilecek yıllık enflasyon, bankanın TÜFE'ye endeksli menkul kıymet gelirlerini artıracağından net kârlılığa ek katkı yapabilir.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.717 Değişim: -0,05% Hacim : 96.998 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.664 25.04.2024 Yüksek 9.827
Açılış: 9.754
32,5202 Değişim: 0,10%
Düşük 32,4696 26.04.2024 Yüksek 32,5626
Açılış: 32,4865
34,9524 Değişim: -0,06%
Düşük 34,8645 26.04.2024 Yüksek 35,0042
Açılış: 34,9718
2.439,80 Değişim: 0,15%
Düşük 2.434,55 26.04.2024 Yüksek 2.442,08
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.