Zengin olmak istiyorum diyenlere

26.10.2014 - 05:56 | Son Güncelleme :

Görünen o ki herkes zengin olmak istiyor...

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/zengin1234.jpg">

Görünen o ki herkes zengin olmak istiyor. Konuyla ilgili yazılan kitaplar, nasıl zengin olunacağını öğreten kurslar ve zengin insanların verdiği tavsiyeler vardır. Bununla birlikte sizi servete kavuşturacağını iddia eden bu planların çoğu işe yaramaz.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Zengin bir insan olmak istiyorsanız bu işe erkenden başlamanız lazım. İşte sizin için hazırladığımız daha güvenilir yollar.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/birikim_4.jpg">
 
Para biriktirerek zengin olmak

1- Önce kendinize ödeme yapın. Maaş çekinizi ihtiyacınız olmayan yeni bir çift ayakkabı veya golf sopası için çarçur etmeden önce bir hesaba yatırarak paranızı bir kenara atın. Her ödeme aldığınızda bunu yapın ve hesabınızın büyüdüğünü görün.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/hesap_fatura_650.jpg">

2- Bütçe yapın. Esas masraflarınızı ve eğlence için ayırdığınız az bir parayı karşılayacak aylık bir bütçe hazırlayın. Bu bütçenin üzerinde çıkmayın.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/araba_2.jpg">

3- Araba ve evinizin derecesini düşürün. Müstakil bir evde kalmak yerine apartman dairesine çıkabilir, tek başına yaşamak yerine ev arkadaşı bulabilir, yeni bir araba almak yerine ikinci el bir araba alabilir ve daha tutumlu kullanabilirsiniz. Bütün bunlar her ay tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/lira_prim.jpg">

4- Harcamalarınızı kısın. Gereksiz yere harcama yaptığınız şeyleri düşünün ve bunları hayatınızdan çıkarın. Örneğin her sabah Starbucks’a gitmeyi bırakın. Haftaiçi her sabah 5 TL ödediğiniz bir kahveye haftada 25 TL ödersiniz ve bu bir yılda 1.300 TL eder.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/kariyer_2.jpg">

Kariyer yaparak zengin olmak

1-
Akademik olarak başarılı olun. İster dört senelik üniversite eğitimi olsun ister mesleki eğitim olsun başarılı olan insanların çoğu liseden sonra eğitimine devam eden insanlardır. Kariyerinizin başlangıç dönemlerinde işverenleriniz eğitim durumunuza bakmadan üzerinize basarlar.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/girisim_112.jpg">

2- Doğru mesleği seçin. Belli mesleklerin ortalama yıllık gelirlerini öğrenmek için araştırma anketlerine bakın. Ekonomi alanında kariyer yapmak yerine eğitim alanında kariyer yapıyorsanız zengin olma olasılığınız azalacaktır.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/sabanci_650_7.jpg">

3- Doğru yer seçin. İyi işler neredeyse oraya gidin. Örneğin ekonomi alanında kariyer yapmak istiyorsanız kırsal bölgeler ve küçük şehirlere göre büyük şehirlerde daha büyük fırsatlar yakalayabilirsiniz



<ımg src="http://i.bigpara.com/i/55big/LeadersCoach.jpg">

4- Okul bittikten sonra hemen işe girin ve çalışmalarınızla kendinizi ispatlayarak terfi almaya çalışın. Oyunu kurallarına göre oynayın. Birçok yere başvurun ve bir sürü mülakata katılın. İşe kabul edildikten sonra sakın pes etmeyin. Deneyim kazanmak için kendinizi geliştirmeniz gerekir.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/girisim_7946.jpg">

5- İşinizi ve işvereninizi değiştirin. Ortamınızı değiştirerek maaşınızı arttırabilir, farklı örgüt kültürlerini deneyimleyebilir ve riski azaltabilirsiniz. Birden çok kez yapmaktan korkmayın. Değerli bir elemansanız çalıştığınız firma gideceğinizi anlarsa maaşınızı yükseltebilir veya farklı fırsatlar sunabilir.



<ımg src="http://i.bigpara.com/i/55big/Jim_4.jpg">

Yatırım yaparak zengin olmak

1-
Paranızı eğitime yatırın. Seçtiğiniz meslekle alakalı üniversitelere gidin ve diploma alın. Bazen para kazanmak için para harcamanız gerekir. Örneğin ekonomiye ilgi duyuyorsanız ve ekonomi mastırı yaptıysanız eğitiminize harcadığınız para birkaç sene içinde size geri dönecektir.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/borsa_664.jpg">

2- Borsaya para koyun. Yatırımınıza karşılık size yıllık kazanç sağlayacak hisse senetlerine, bonolara veya diğer yatırım araçlarına yatırım yapın.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/konut_633.jpg">

3- Gayrimenkule yatırım yapın. Kiralık mülkler veya adım adım büyüyen bölgelerdeki potansiyel arsalar gibi sabit mallar iyi örneklerdir. Bu alımların değeri zamanla artar.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/Jim_7.jpg">

4- Zamana yatırım yapın. Örneğin günde birkaç saatliğine kendinize vakit ayırın ve dilediğinizi yapın.

 

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/yatirim_8001.jpg">

5- Değerinin düşeceğinden emin olduğunuz alımlar yapmayın. Bir arabaya 100.000 TL harcamak israftır çünkü en fazla beş yıl içerisinde değerinin düşeceği garantidir.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/zengin1234.jpg">

6- Zengin kalın. Zengin olmak zordur ancak zengin kalmak daha da zordur. Piyasalar inişli çıkışlı olduğundan servetiniz de piyasalar yüzünden etkilenecektir. Piyasa iyi durumdayken fazla rahat davranırsanız piyasalar aniden düştüğünde başladığınız yere geri dönersiniz. Terfi aldığınızda veya maaşınıza zam yapıldığında veya yatırım getiriniz yüzde noktasına tırmandığında ekstra para harcamayın. Bu parayı işlerin yavaşlayacağı zamanlar için saklayın.

Kaynak: http://www.yeniisfikirleri.net/zengin-olmak-istiyorum-diyenlere/


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.825 Değişim: 1,06% Hacim : 47.094 Mio.TL Son veri saati : 14:06
Düşük 9.735 25.04.2024 Yüksek 9.826
Açılış: 9.754
32,5302 Değişim: -0,03%
Düşük 32,4063 25.04.2024 Yüksek 32,6046
Açılış: 32,54
34,9865 Değişim: 0,45%
Düşük 34,7916 25.04.2024 Yüksek 35,0415
Açılış: 34,8286
2.433,51 Değişim: 0,43%
Düşük 2.414,58 25.04.2024 Yüksek 2.439,29
Açılış: 2.423,18
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.