2. Borsa İstanbul Konferansı (BIFEC) gerçekleştirildi

04.10.2015 - 23:00 | Son Güncelleme :
2. Borsa İstanbul Konferansı (BIFEC) gerçekleştirildi | Borsa İstanbul Haberleri

2. Uluslararası Borsa İstanbul Finans ve Ekonomi Konferansı (BIFEC) 1-2 Ekim tarihlerinde The Marmara Hotel Taksim’de gerçekleştirildi. İki gün süren konferansta toplam 15 panel düzenlendi.

2. Uluslararası Borsa İstanbul Finans ve Ekonomi Konferansı (BIFEC) 1-2 Ekim 2015 tarihlerinde The Marmara Hotel, Taksim’de gerçekleştirildi. “Sermaye Piyasalarında Yeni Dönem” başlığı altında düzenlenen konferansta; Bankacılık ve Finans, Kurumsal Finans, Piyasa İç Yapısı, Davranışsal Finans, Varlık Fiyatlama, Sayısal Metotlar, Finansal Krizler ve Bulaşıcılık, Sermaye Akımları, Sahiplik Yapısı, Birincil Halka Arzlar ve Endeks Performansları gibi konular değerlendirildi.

Haberin Devamı

Konferansın ilk günü Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç’in açılış konuşmasıyla başladı. Reel ekonomiyi daha efektif şekilde etkileyecek bir finansal ekosistemin yaratılması gerektiğini vurgulayan Dinç, perakende yatırımcıyla küçük ve orta boy işletmeler için daha kapsamlı bir yapı oluşturmak gerektiğini ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Akgiray’ın yönettiği “İyi Finans” konulu bir panel düzenlendi. Panele, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Meclis Üyesi Dr. Ahmet Faruk Aysan, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkan Yardımcısı Tevfik Kınık ve Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç konuşmacı olarak katıldı. Dinç, paneldeki konuşmasında, herkesin FED’den gelecek haberleri beklediğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Biliyoruz ki FED faizi artırdığı zaman 5-10 değil, 0,25 puan artıracak. Bu çok düşük ama etkisi çok büyük. Çünkü bütün dünya borçlu. Gelecek yıllarda borçlanmak daha zor hale geleceği için sermaye piyasalarının burada bir kaynak oluşturması seçeneği dünya genelinde daha mantıklı olacak.”

PATENT PAZARI KURULACAK

Borsacılığın pazarlama ve teknolojiyi bir araya getirdiğini; bunun da zaten inovasyon anlamına geldiğini dile getiren Dinç, Borsa İstanbul’un yeni pazarlara açılan kapılarından bahsetti. Bu kapsamda Borsa İstanbul Özel Pazar’ın startup ve yatırımcıları buluşturduğuna dikkat çeken Dinç, şöyle devam etti: “Yakın dönemde bir de Patent Pazarı kuracağız. Bu pazarla birlikte artık sadece şirketler değil patentlerin de ekonomik değerlerine ulaşmasını sağlayacağız.”

Haberin Devamı

“İSRAİL VE FİLİSTİN BORSALARI BİRLİKTE TÜRKİYE’YE GELECEK”

Borsaya kote olan şirketlerin kurumsallaşmayı hızlandırdığını aktaran Dinç, "Borsaların değişik ülkelerden değişik grupları bir araya getirme gücü var. Borsada şu anda yatırımcıların yüzde 64'ü yabancı. Borsacılar siyasi olarak bir araya gelemez denilen grupları dahi bir araya getirir. İsrail Borsası bizi ziyaret etmek istedi; Filistin Borsası'nı da alın gelin dedik, gelecekler. Bunun için de bir tören yapacağız, çalışmalarımızı anlatacağız" ifadelerini kullandı.

TCMB Meclis Üyesi Dr. Ahmet Faruk Aysan, konuşmasında şunları söyledi: “Gelişme ve kalkınmanın borç üzerinden tanımlandığı bir küresel sistemin yeniden sorgulanması hem mevcut yapısal sorunlara hem de daha adil bir dünya arayışına çözümler sunabilir. Global ekonominin büyük oyun kurucularından sıradan bir vatandaşa kadar tüm aktörlerin para, servet ve borç üzerine yeniden düşünmeleri gerekiyor.”

SPK Başkan Yardımcısı Tevfik Kınık da açılış panelinde yapmış olduğu konuşmada, iyi bir finansal sistemin sürdürülebilir büyümeye ve finansal istikrara katkı sağlaması gerektiğini belirterek, son yıllarda küresel ölçekte borç ve özkaynak finansmanı arasındaki dengenin borç lehine bozulduğunu ve ilk halka arzların ciddi düzeyde azaldığını ifade etti. Söz konusu durumun küresel büyüme açısından endişe yarattığını, bu nedenle piyasa koşullarının iyileştirilmesi ve ilk halka arzların teşvikine ilişkin yapısal önlemlerin alınması gerektiğine işaret eden Kınık, ülkemizde yeni Sermaye Piyasası Kanunu sonrası yapılan düzenlemelerin ve özkaynak finansmanının teşvikine ilişkin getirilen vergisel teşviklerin önemli yapısal önlemler olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Prof. Vedat Akgiray ise şu konulara dikkat çekti: “Son elli yıldaki gelişmeler ve 2008 mali krizinin kökenleri, mevcut durumu sorgulamamız ve finansın hayatımızdaki rolünü tekrar tanımlamamız gerektiğini gösteriyor. Devamlı artan borçlar, karmaşık mali düzenlemelerden kaynaklanan istikrarsızlık, standart para politikasının etkisizliği, aşırı büyüyen finans sektörünün ve yeni teknolojilerin toplum üzerindeki  olumsuz etkileri, üzerinde düşünülmesi gereken ve hayati önem taşıyan sorunlu alanlardır. Global toplumun, bir “İyi Finans” modeli arayışı içinde bu konuları tartışmasını öneriyoruz.”

Paralel oturumlarla bugün devam eden konferansta ana konuşmacı olarak Georgetown Üniversitesi’nden Prof. Reena Aggarwal da yer aldı. Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası, OECD ve Birleşmiş Milletler gibi uluslararası organizasyonlara danışmanlık yapan Prof. Aggarwal, dünya ekonomisindeki küçülmeyi ve finans piyasalarını ele alan bir sunum yaptı.

Konferansın ikinci günü düzenlenen panellerde ise bankacılık, sermaye piyasalarında derinleşme, varlık fiyatları, finansal yenilikler ve finansal krizlerle ilgili sunumlar yapıldı. Sermaye piyasalarıyla ilgili çalışması bulunan genç araştırma görevlilerinin sunumlarını katılımcılarla paylaştığı paneller öğrencilerin ve ekonomiyle ilgili çevrelerin ilgisini çekti. Sunumlar arasından seçilen başarılı çalışmalar ise akşam yapılacak ödül töreniyle duyurulacak.

Açılış konuşmasını Borsa İstanbul Genel Müdür/CEO Tuncay Dinç'in yaptığı BIFEC'te toplam 15 panel düzenlendi. 

Anadolu Ajansı, 2. Uluslararası Borsa İstanbul Finans ve Ekonomi Konferansı’nı Global İletişim Ortağı olarak destekledi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3446 Değişim: 0,29%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3578
Açılış: 32,2508
35,0873 Değişim: -0,10%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.307,99 Değişim: 1,34%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.313,85
Açılış: 2.277,54
HALKA ARZ REHBERİ
Halka arz nedir? Halka arz yolu ile başta hisse senetleri (pay) olmak üzere, tahvil, bono, kira sertifikası gibi sermaye piyasası araçlarının satışı mümkündür... devamı ›
Halka arzın faydaları nelerdir? Şirket paylarının BIST'te işlem görmesinin faydaları üç başlıkta incelenebilir: makro ekonomi açısından, yatırımcılar açısından ve şirketler açısından... devamı ›
Borsa İstanbul'un halka arz teşvik çalışmaları Şirketlerinin sermaye piyasalarının sunduğu imkanlardan daha fazla faydalanması yardımcı için Borsa İstanbul yeni bir hamle başlattı... devamı ›
Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ’ler için fırsat GİP’te halka açılan şirket sayısı 25 olup, 2 tanesi şartlarını sağlayarak Borsa İstanbul’un ana pazarı olan Pay Piyasası’na geçmiştir... devamı ›
Kaynak temininde iki alternatif yöntem Borsa İstanbul, şirketlere sunduğu alternatif fırsatlarla şirketlerin fon temin etmelerini kolaylaştırma yolunda önemli imkanlar sunmaktadır... devamı ›
Şirketlerin sermaye piyasalarına olan ilgisi arttı 2012 yılından bu yana şirketlerimizin sermaye piyasalarının imkanları ile temin ettikleri fon tutarı 156 milyar TL’yi aşmıştır... devamı ›
1 2 3 4 5 6
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.