Borsa İstanbul’dan Pakistan Atağı

30.04.2015 - 17:05 | Son Güncelleme :
Borsa İstanbul’dan Pakistan Atağı | Borsa İstanbul Haberleri

Borsa İstanbul, 20 Nisan – 22 Nisan tarihleri arasında, Pakistan’ın başkenti İslamabad ve ülkenin ticaret ve finans merkezi şehri olan Karaçi’de bir dizi etkinlik gerçekleştirdi

Karaçi Menkul Kıymet Borsası ile Borsa İstanbul iş birliği ile organize edilen etkinlikler çerçevesinde Pakistan’da yer alan sermaye piyasaları kurumlarına ve Pakistan’ın önde gelen şirketlerine doğrudan ziyaretler gerçekleştirilerek sermaye piyasasına yönelik potansiyel işbirlikleri değerlendirildi. Pakistan sermaye piyasaları kurumlarının ve önde gelen şirketlerinin üst düzey yetkililerinin yanı sıra Pakistan Devlet Bakanı ve Yatırım Kurulu Başkanı da ziyaret edildi. 

Haberin Devamı

Ziyaretin ilk günü, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Yılmaz ve Karaçi Borsası Genel Müdürü Nadeem Naqvi önderliğinde gerçekleştirilen Pakistan Menkul Kıymetler Komisyonu (SECP) ziyaretinde, Komisyon Başkanı Zafar Hijazi ile her iki ülke sermaye piyasaları kurumları arasındaki bilgi alışverişi ve işbirliği çalışmaları değerlendirildi. Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Yılmaz dünya borsaları için teknolojik dönüşüm ve rekabetin çok önemli olduğunu, Borsa İstanbul’un Nasdaq OMX ile gerçekleştirdiği stratejik ortaklığın, Borsa İstanbul için önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Pakistan Menkul Kıymetler Komisyonu Başkanı Zafar Hijazi, Türkiye Sermaye Piyasaları’nın sahip olduğu bu değişim tecrübesine vurgu yaparak Pakistan Sermaye Piyasaları’nın da gerçekleştirmeyi hedeflediği dönüşümde, iki ülke sermaye piyasaları kurumları arasında başlatılan işbirliğinin önemine değindi.

Pakistan Menkul Kıymetler Komisyonu ziyaretini müteakip İslamabad Menkul Kıymet Borsası ile organize edilen, Başkan Moin M. Fudda ve yönetim kurulu üyeleri ve diğer yetkililerin yer aldığı toplantıda her iki ülke borsaları arasında gerçekleştirilebilecek işbirliği alanları değerlendirildi. Moin M. Fudda, Borsa İstanbul dönüşüm modelinin kendileri için başarılı bir örnek olduğunu ve Borsa İstanbul know-how paylaşımının faydalı olacağını ifade etti. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz, Pakistan sermaye piyasalarının daha etkin işlemesi açısından mevcut dönemde faaliyet gösteren menkul kıymet borsalarının ve diğer organize pazarların Borsa İstanbul’a benzer yeni bir çatı altında birleşmelerinin verimliliği artırarak rekabeti güçlendireceğini belirtti.

Haberin Devamı

Borsa İstanbul Yetkilileri Pakistan Devlet Bakanı ve Yatırım Kurulu Başkanı Tarafından Ağırlandı

Pakistan sermaye piyasası kurumlarının yanı sıra önemli ziyaretlerden bir diğeri Devlet Bakanı ve Yatırım Kurulu Başkanı Dr. Miftah İsmail ve diğer Kurul üyelerine gerçekleşti. Dr. Miftah İsmail konuşmasına iki ülke arasındaki yakın dostluk ve kardeşlik anlayışını açıklayarak başladı. Türkiye ve Pakistan arasında kökleri tarihe dayanan derin dostluk ilişkilerinin gelecek dönemde somut adımlarla ekonomide de etkisini göstereceğini belirten İsmail, bu zamana kadar ticaret hacmine yansımamış olan bu potansiyelden faydalanılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Borsa İstanbul yetkililerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti açıkça dile getiren İsmail, iki ülke sermaye piyasaları arasındaki kurumların işbirliği projelerinin gerçeğe yansımamış potansiyeli ortaya çıkarma anlamındaki önemini vurguladı. 

Karaiçi Borsanın Verileri Borsa İstanbul Tarafından Pazarlanacak

Karaçi Menkul Kıymet Borsaları yetkilileri ve Pakistan yerel basınının yoğun ilgisinde Karaçi Borsası işlem salonunda bir gong seremonisi gerçekleştirildi. Borsalar arasında geçmişte imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde yürütülen faaliyetler aynı gün gerçekleştirilen yoğun görüşmelerde detaylı bir şekilde değerlendirildi ve işbirliği alanlarında ilerleme kaydedildi. Karaçi Borsası verilerinin Borsa İstanbul üzerinden  dağıtımı, çifte kotasyon, endekslerin karşılıklı işlem görmesi ve Borsa İstanbul Özel Pazar konularında yoğun görüşmeler gerçekleştirildi. Taraflar, işbirliği çalışmaları neticesinde Karaçi Borsasının verilerinin Borsa İstanbul tarafından dağıtılmasına dair sözleşmeyi imzaladı. Bu kapsamda Borsa İstanbul, Karaçi Borsası'nda işlem yapmak için ihtiyaç duyulan tüm piyasa verilerini eş zamanlı olarak tüm dünyadaki yatırımcıların hizmetine sunacak.

Haberin Devamı

Pakistan Şirketleri Borsa İstanbul Yetkililerini Ağırladı

Pakistan’da faaliyet gösteren çeşitli yabancı şirketlerin Borsa İstanbul’da halka arzı ve Borsa İstanbul’dan elde edecekleri faydalarının sunulması kapsamında Pakistan’ın muhtelif sektörlerinde faaliyetleri bulunan köklü şirketler; Fauji Fertilizer Company Limited, Arif Habib Group, Gul Ahmed Group, Lucky Cement Limited ziyaret edildi. Görüşmelerde Borsa İstanbul piyasaları, gelişmiş teknolojisi, geniş tabanlı yatırımcı ağı ile Pakistan menşeli şirketlere sağlayabileceği imkânlar vurgulandı. Borsa İstanbul heyeti, Türkiye’de halka arz ve Borsa İstanbul’da işlem görme süreci hakkında detaylı bilgiler paylaşarak, Borsa İstanbul’da işlem görmenin Pakistan şirketleri için yaratacağı olumlu atmosfer hakkında bilgilendirmede bulundu.

“Borsa İstanbul IPO Conference”ına İlgi Oldukça Yoğundu

Borsa İstanbul yetkilileri tarafından ikili şirket ziyaretlerinin yanı sıra geniş katılımlı “Borsa İstanbul IPO Conference” gerçekleştirildi. Borsa İstanbul Pazarlama ve Satış Direktörü Adnan Serhat Görgün Pakistan’da faaliyet gösteren yaklaşık 50 şirketin üst düzey yetkililerine “Türkiye’de Halka Arz ve Borsa İstanbul’un Pakistan Şirketlerine Sunduğu Fırsatlar” konulu sunum gerçekleştirdi. Pakistan menşeli şirket yetkililerinin sunumlarına müteakip konferansın son kısmında Adnan Serhat Görgün ve Borsa İstanbul Pazarlama Sorumlusu Abdullah Cevdet Bayhan tarafından yürütülen ikili görüşmelerde katılımcıların detaylı soruları cevaplandı. Adnan Serhat Görgün kapanış konuşmasında karşılaşmış olduğu sıcak ilgiden ve yakınlıktan duyduğu memnuniyeti özellikle vurguladı ve gelecek dönemde iki ülke arasında işbirliklerinin artacağını belirtti. 

Borsa İstanbul'un Pakistan Atağı Pakistan Yerli Basınında Da Önemli Yer Buldu

Borsa İstanbul’un Pakistan’ın başkenti İslamabad ve ülkenin ticaret ve finans merkezi şehri olan Karaçi’de gerçekleştirmiş olduğu etkinlikler ve ziyaretler, Pakistan’ın önde gelen yerli basın ve yayın organlarında yoğun bir şekilde yer aldı. 


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3327 Değişim: 0,25%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3578
Açılış: 32,2508
35,1198 Değişim: -0,01%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.307,92 Değişim: 1,33%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.313,85
Açılış: 2.277,54
HALKA ARZ REHBERİ
Halka arz nedir? Halka arz yolu ile başta hisse senetleri (pay) olmak üzere, tahvil, bono, kira sertifikası gibi sermaye piyasası araçlarının satışı mümkündür... devamı ›
Halka arzın faydaları nelerdir? Şirket paylarının BIST'te işlem görmesinin faydaları üç başlıkta incelenebilir: makro ekonomi açısından, yatırımcılar açısından ve şirketler açısından... devamı ›
Borsa İstanbul'un halka arz teşvik çalışmaları Şirketlerinin sermaye piyasalarının sunduğu imkanlardan daha fazla faydalanması yardımcı için Borsa İstanbul yeni bir hamle başlattı... devamı ›
Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ’ler için fırsat GİP’te halka açılan şirket sayısı 25 olup, 2 tanesi şartlarını sağlayarak Borsa İstanbul’un ana pazarı olan Pay Piyasası’na geçmiştir... devamı ›
Kaynak temininde iki alternatif yöntem Borsa İstanbul, şirketlere sunduğu alternatif fırsatlarla şirketlerin fon temin etmelerini kolaylaştırma yolunda önemli imkanlar sunmaktadır... devamı ›
Şirketlerin sermaye piyasalarına olan ilgisi arttı 2012 yılından bu yana şirketlerimizin sermaye piyasalarının imkanları ile temin ettikleri fon tutarı 156 milyar TL’yi aşmıştır... devamı ›
1 2 3 4 5 6
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.