Borsa İstanbul & DMCC Mutabakat Zaptı

31.08.2015 - 17:36 | Son Güncelleme :
Borsa İstanbul & DMCC Mutabakat Zaptı | Borsa İstanbul Haberleri

DMCC ile DMCC’nin DGCX ve DMCC Tradeflow platformları, ikili ticaret ilişkilerini geliştirmek üzere Borsa İstanbul’la işbirliği yapıyor.

Dubai’nin Serbest Bölge otoritesi DMCC ile Borsa İstanbul, ikili ticaret ilişkilerini geliştirmek üzere bir Mutabakat Zaptı imzaladı. Mutabakat Zaptı, tarafların ikili ticaret çalışmalarını ilerletmek ve piyasa katılımcıları için katma değerli üyelik hizmetlerini geliştirmek amacıyla işbirliği yapmasını öngörüyor.

DMCC’nin evsahipliğini yaptığı imza törenine DMCC Genel Müdürü Gautam Sashittal, Borsa İstanbul Genel Müdürü/CEO’su Tuncay Dinç, DGCX Genel Müdürü Gaurang Desai ve DMCC Tradeflow Direktörü Sanjeev Dutta katıldı.

Haberin Devamı

DMCC Genel Müdürü Gautam Sashittal şöyle dedi: “Biz DMCC olarak, stratejik ortaklıkların önemine ve sonuçlarına ve tüm dünyadaki şirket ve platformların karşılıklı işbirliğine büyük değer veriyoruz. İmzaladığımız bu Mutabakat Zaptı’nın hedefi, Borsa İstanbul, DMCC Tradeflow ve DGCX piyasa katılımcıları için etkin ve geliştirilmiş üye hizmetleri sunmak suretiyle, dünyanın en büyük külçe altın ticareti merkezlerinden olan Dubai ile İstanbul arasındaki ikili ticareti geliştirmektir.”

Borsa İstanbul Genel Müdürü/CEO’su Tuncay Dinç ise “Kıymetli madenlerdeki ticaret hacmini artıracak ve Borsa İstanbul ile DMCC arasındaki işbirliğini geliştirecek bu Mutabakat Zaptı’nı imzalamaktan son derece memnunuz. Borsa İstanbul, kıymetli madenler için alım-satım ve işlem sonrası hizmetlerin gelişeceğine inanıyor; likit bir kıymetli madenler piyasasının önemini kabul ediyor ve kıymetli madenler için sunulan alım-satım hizmetlerinin daha kısa bir süre içinde geliştirilmesi için DMCC ile ortak bir strateji geliştirmeyi planlıyor” diye konuştu.

Mutabakat Zaptı, sorumlu kaynak standartlarına erişim, depolama altyapısı ve mali altyapı da dahil olmak üzere, Borsa İstanbul, DGCX ve DMCC Tradeflow platformlarının faydalanacağı bir dizi geliştirilmiş üyelik hizmetlerini kapsıyor.

Haberin Devamı

DMCC HAKKINDA

DMCC, bugünün ve yarının önde gelen işletmelerinin yuvası olan Dubai’nin ticaret, işletmeler ve emtia ile ilgili otoritesidir. En başarılı olan piyasalar, üreticilerin, tüccarların ve tüketicilerin gelişmesini sağlayanlardır. DMCC, Dubai’nin bu ideal şartları sağlamak için çalışan kamu otoritesidir ve emtia ticaretini kolaylaştırma konusunda başarılı bir geçmişi vardır. DMCC, sunduğu platformlar aracılığıyla işletmeleri teşvik eder ve destekler. Bu platformlar arasında Serbest Bölge, emtia borsaları, hukuki ve düzenleyici çerçeveler ve güçlü menkul kıymet portföyü vardır.

DMCC, DMCC Serbest Bölge geliştirme stratejisi kapsamında önde gelen işletmelere, Dubai piyasasına özel ticari gayrimenkul portföyü sunacak “Burj2020 District” üzerinde çalışmaktadır. DMCC, Dubai’nin ekonomik büyümesinin en önemli şartı olarak; üyeleriyle birlikte, güçlü bir performans ortaya koyarken, yarın için de sürdürülebilir büyümeyi garanti etmektedir.

Ayrıntılı bilgi için: www.dmcc.ae

BORSA İSTANBUL HAKKINDA

Kökleri 1873’e kadar uzanan Borsa İstanbul, Türkiye’de pay, borçlanma aracı, repo, sukuk, aracı kuruluş varantı, opsiyon ve vadeli işlem sözleşmesi, sertifika ve Borsa Yatırım Fonu (BYF) gibi geniş bir yelpazeye yayılan ürünlerin alım-satım, takas, saklama ve kayıt işlemlerini gerçekleştiren kurumdur. 2012 yılında anonim şirkete dönüşen Borsa İstanbul, vadeli işlemler ve altın borsalarını bünyesine katarak yatay entegrasyonunu ve bundan kısa bir süre sonra, işlem sonrası süreçleri gerçekleştiren iki yerel kurumda çoğunluk hisse sahibi statüsü elde etmek suretiyle dikey entegrasyonunu tamamlamıştır.

Borsa İstanbul, piyasaları aracılığıyla bölgesindeki şirketlere, yatırımcılara ve borsacılara ihtiyaçlarına uygun, çok çeşitli finansal ürünler ve sermaye piyasalarına etkin erişim imkanı sunmaktadır. Borsa İstanbul piyasaları için işlem sonrası ve saklama hizmetlerini, Borsa İstanbul’un büyük hissedarı olduğu İstanbul Takas ve Saklama Bankası (Takasbank) ve Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) gerçekleştirmektedir. Borsa İstanbul, Türkiye’de işlem gören paylar ve sabit getirili enstrümanlar üzerine 360 farklı endeks hesaplamaktadır.

Haberin Devamı

Borsa İstanbul; Saraybosna, Bakü, Kırgızistan ve Karadağ Borsalarının yanısıra LCH.Clearnet’te pay sahibidir.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.722 Değişim: 0,80% Hacim : 102.240 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.668 24.04.2024 Yüksek 9.767
Açılış: 9.716
32,5487 Değişim: 0,01%
Düşük 32,4062 24.04.2024 Yüksek 32,5881
Açılış: 32,5468
34,8619 Değişim: -0,01%
Düşük 34,7192 24.04.2024 Yüksek 34,9612
Açılış: 34,8658
2.426,24 Değişim: -0,16%
Düşük 2.415,64 24.04.2024 Yüksek 2.445,33
Açılış: 2.430,12
HALKA ARZ REHBERİ
Halka arz nedir? Halka arz yolu ile başta hisse senetleri (pay) olmak üzere, tahvil, bono, kira sertifikası gibi sermaye piyasası araçlarının satışı mümkündür... devamı ›
Halka arzın faydaları nelerdir? Şirket paylarının BIST'te işlem görmesinin faydaları üç başlıkta incelenebilir: makro ekonomi açısından, yatırımcılar açısından ve şirketler açısından... devamı ›
Borsa İstanbul'un halka arz teşvik çalışmaları Şirketlerinin sermaye piyasalarının sunduğu imkanlardan daha fazla faydalanması yardımcı için Borsa İstanbul yeni bir hamle başlattı... devamı ›
Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ’ler için fırsat GİP’te halka açılan şirket sayısı 25 olup, 2 tanesi şartlarını sağlayarak Borsa İstanbul’un ana pazarı olan Pay Piyasası’na geçmiştir... devamı ›
Kaynak temininde iki alternatif yöntem Borsa İstanbul, şirketlere sunduğu alternatif fırsatlarla şirketlerin fon temin etmelerini kolaylaştırma yolunda önemli imkanlar sunmaktadır... devamı ›
Şirketlerin sermaye piyasalarına olan ilgisi arttı 2012 yılından bu yana şirketlerimizin sermaye piyasalarının imkanları ile temin ettikleri fon tutarı 156 milyar TL’yi aşmıştır... devamı ›
1 2 3 4 5 6
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.