Borsa İstanbul Özel Pazar’da Revo Capital’den 2 şirkete yatırım

24.06.2016 - 14:41 | Son Güncelleme :
Borsa İstanbul Özel Pazar’da Revo Capital’den 2 şirkete yatırım | Borsa İstanbul Haberleri

Teknolojik girişimleri yatırımcılarla buluşturma misyonu ile hareket eden Borsa İstanbul Özel Pazar hızlı girdiği 2016 yılına 2 yeni yatırım ile devam ediyor. Borsa İstanbul Özel Pazar üyeleri arasında yer alan Revo Capital, Peoplise ve Digiform şirketlerine yatırım gerçekleştirdi.

Halka açılmadan pay alım-satımı amacıyla şirketler ile yatırımcıları bir araya getiren web tabanlı ve üyelik bazlı bir platform olan Borsa İstanbul Özel Pazar’da 2 yeni yatırım gerçekleşti. Özel Pazar üyeleri arasında yer alan taraflardan Revo Capital, işe alım öncesinde adaylara verilen sınavlar ve ön görüşmeleri kapsayan insan kaynakları çözümleri sunan Peoplise (Elba HR) ve ödüllü belge yakalama teknolojisi ile matbu belgelerdeki sayısal bölümlerin dijital ortama aktarma sürecini mobil öncelikli hale getiren Digiform şirketlerine yatırım gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

23 Haziran 2016 Perşembe günü Revo Capital ile Peoplise (Elba HR) ve Digiform şirketleri arasında gerçekleşen yatırımın imza ve gong töreni Borsa İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleşirken, törene Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Borsa İstanbul Özel Pazar Müdürü Recep Bildik, Revo Capital Genel Müdürü Cenk Bayrakdar, Peoplise (Elba HR) Yönetim Kurulu Başkanı Güçlü Özenci, Genel Müdürü Çağatay Güney, Digiform CEO’su Gürkan Karagöz ve Kocaeli Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Ahmet Balkaya katıldı.

Gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, “Teknolojik ilerleme yüksek katma değerli ürün üretip bunları yurtdışına satmakla gerçekleşiyor. Sadece fikir ve teknoloji üretmek yetmiyor. Sermaye de lazım. Biz de Borsa İstanbul Özel Pazar olarak bu ikisini bir araya getiriyoruz.” dedi. ABD’de 2015 yılında 85 bin girişimin 30 milyar dolara yakın yatırım aldığını belirten Dönmez, “Türkiye’de henüz emekleme aşamasındayız. Teknokentlerin kurulması ve bunların hızla dolması önemli bir gösterge.” dedi. Borsa İstanbul Özel Pazar’ın bu noktada önemli bir eksikliği doldurduğunu belirten Dönmez, “Özel Pazar dünyadaki ilk örneklerden biri. Sadece girişimcilere para sağlamak için çalışan bir platform değil. Aynı zamanda mentorluk da sağlanıyor. Ancak elimizi çabuk tutmamız gerekiyor ve bu tür örnekleri hızlandırmamız ve çoğaltmamız gerekiyor. Özel Pazar’da 350 üyemiz var. Bunlar ağırlıklı olarak bilgi teknolojileri sektöründe. 33 tanesi yurt içi ve yurt dışı kurumsal yatırımcı olmak üzere toplam 107 yatırımcı üye var. Revo Capital’in gerçekleştirdiği bu yatırımlarla bu yıl Özel Pazar’da 6. yatırıma ve toplamda da 27 Milyon TL’lik yatırım hacmine ulaşmış durumdayız. Borsa İstanbul olarak bu yatırımları çok önemsiyoruz. Ancak ABD’de gerçekleşen 30 milyar Dolar’a yakın yatırım ile kıyaslandığında maalesef çok düşük, dolayısıyla hızlanmamız lazım.” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Dönmez’in konuşmasının ardından Revo Capital ve yatırım alan şirketler Peoplise (Elba HR) ve Digiform arasında imza töreni gerçekleşti. Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Özcan Tahincioğlu ve Turkcell eski Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayraktar tarafından 2013 yılında kurulan ve Özel Pazar üyeleri arasında yer alan taraflardan Revo Capital Genel Müdürü Cenk Bayraktar ise henüz startup aşamasındaki bu yeni şirketlerin, çok kısa zamanda Borsa İstanbul’da işlem gören büyük firmalar haline dönüşmesini görmenin en büyük temennileri olduğunu belirtirken, “Girişimcilerin finansman ile buluşmasında halen aksaklıklar, eksiklikler yaşanmakta. Bu eksikliği ortadan kaldırmak adına Özel Pazar inisiyatifini gerçekleştirmiş olan Borsa İstanbul’a teşekkür ediyorum. Bugün Özel Pazar, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki girişimciler için finansmana ulaşmak adına en önemli köprü görevini görmekte; ayrıca girişimci ve yatırımcılara hukuk, finans, denetim gibi alanlarda sunulan ek hizmetler ve eğitimler ile Türkiye’de eşsiz bir konumda.Gerek Peoplise ekibi, gerek Digiform ekibi, kurumsal firmalar için ürettikleri ürünler ile Türkiye’nin önemli firmalarını, markalarını müşterileri yaparak ürünlerinin değerini kanıtladılar. Bu kadar erken aşama girişimciler için en önemli eşiklerden bir tanesi olan ‘müşteri-çözüm eşleşmesi aşamasını’ başarılı girişimcileri sayesinde hızla geçtiler. Bundan sonra hep birlikte yapmamız gereken bu büyümeyi hızlandırmak, bu başarılarını Türkiye dışına taşımalarına yardımcı olmak.”dedi.

Haberin Devamı

Yatırım alan şirketlerden Peoplise (Elba HR) Yönetim Kurulu Başkanı Güçlü Özenci ve Genel Müdürü Çağatay Günay ise Revo Capital ve Borsa İstanbul Özel Pazar’a teşekkür ederken, “Yeni başlıyoruz, bizden gözünüzü ayırmayın. İleride Türkiye’nin gurur duyacağı bir firma yaratıyoruz.” şeklinde konuştular.

Yatırım alan diğer şirket olan Digiform’un kurucusu ve CEO’su Gürkan Karagöz ise Borsa İstanbul Özel Pazar’a hem kendisi hem de Türkiye adına teşekkür ederken, “Şu an her girişimcinin hayalini yaşıyoruz. Bu hayal sadece para almak değil. Girişimci için önemli olan başarmaktır. Başarı için inatla çalışır. Ancak her girişimci zamanla bir şeylerin eksikliğini hissetmeye başlar. Dünya çapında bir çözüm sunmama rağmen yurtdışından gelen taleplere cevap veremez olmuştum. Revo’nun katkısı burada devreye girdi ve başarımızı görerek ihtiyacım olan katkıyı verdi.” dedi.

50 Milyon dolar sermaye ile kurulan ve şu ana kadar dokuz adet kendi alanında çok başarılı teknoloji şirketine yatırım yapan Revo Capital Türkiye girişimcilik ve teknoloji dünyasındaki en başarılı girişim sermayesi yatırım fonlarından biri olarak gösteriliyor.

Güçlü Özenci, Çağatay Güney ve Mehmet Ali Özenci tarafından 2013 yılında ODTÜ Teknokent bünyesinde kurulan Peoplise (Elba HR) insan kaynakları ve işe alım süreçlerini hedefleyerek video görüşmelerin yanı sıra işe alım öncesinde adaylara verilen sınavlar ve ön görüşmeleri kapsayan çözümler sunuyor. Henüz ilk yılında on binden fazla adayın iş görüşme sürecine dâhil olan şirket, Vestel, Turkcell, Garanti, Akbank gibi şirketlere hizmet veriyor.

Gürkan Karagöz tarafından 2006 yılında Kocaeli Üniversitesi Teknokent’te kurulan Digiform ise bugüne kadar masaüstü odaklı sürdürülen belge yakalama diğer bir deyişle matbu belgelerdeki sayısal bölümlerin dijital ortama aktarma sürecini mobil öncelikli hale getiriyor. Digiform, kendine özel teknolojisiyle bu alanda 2015 yılında Dünya üçüncülüğü elde etti.

Revo Capital tarafından gerçekleştirilen sözkonusu 2 yatırım ile birlikte Borsa İstanbul Özel Pazar üzerinden bu sene gerçekleşen toplam yatırım sayısı 6’ya yükseldi. Böylece, 350 üyeye ulaşan Özel Pazar aracılığıyla Pazarın kuruluşundan itibaren bugüne kadar geçen 1,5 yıllık sürede yapılan toplam yatırım sayısı 9’a, toplam yatırım tutarı ise 27 milyon TL’ye çıktı.

Borsa İstanbul Özel Pazar

Halka açılmadan pay alım-satımı amacıyla şirketler ile yatırımcıları bir araya getiren web tabanlı ve üyelik bazlı bir platform olan Özel Pazar, şirketlere SPK mevzuatından muaf olarak finansman bulma, payını satmak isteyen şirket ortaklarına likidite sağlama, yatırımcılara ise hem yeni yatırım seçenekleri hem de yatırımlarını likide edebilme imkânlarını sunuyor.

Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği (TBAA) ve Avrupa Melek Yatırımcılar Ağı (EBAN) tarafından “Bölgede Girişimciliği En Çok Destekleyen Borsa” ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle 2014 yılında düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında Yılın En İnovatif Girişimi ödülüne layık görülmüştür.

Özel Pazar sayesinde hem erken aşama Yeni Girişimler, hem de girişiminde yol kat ederek belirli bir büyüklüğe erişmiş Yükselen Girişimler, nitelikli bireysel, kurumsal ya da lisanslı melek yatırımcılara doğrudan erişim imkânı buluyor. Pazar’da, ortaklık ve pay alım-satım sürecinde ihtiyaç duyulan hukuki ve finansal danışmanlık gibi birçok konuda şirketler ile yatırımcılara destek olacak Servis Sağlayıcılar ve Aracılar ile Borsa İstanbul’un anlaşmalı çözüm ortakları da yer almakta olup, gerekli olan tüm hizmetler www.bistozelpazar.com platformundan sunuluyor.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.525 Değişim: 0,00% Hacim : 84.989 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.476 18.04.2024 Yüksek 9.602
Açılış: 9.565
32,6003 Değişim: 0,39%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,7184 Değişim: -0,04%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.497,01 Değişim: 0,50%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
HALKA ARZ REHBERİ
Halka arz nedir? Halka arz yolu ile başta hisse senetleri (pay) olmak üzere, tahvil, bono, kira sertifikası gibi sermaye piyasası araçlarının satışı mümkündür... devamı ›
Halka arzın faydaları nelerdir? Şirket paylarının BIST'te işlem görmesinin faydaları üç başlıkta incelenebilir: makro ekonomi açısından, yatırımcılar açısından ve şirketler açısından... devamı ›
Borsa İstanbul'un halka arz teşvik çalışmaları Şirketlerinin sermaye piyasalarının sunduğu imkanlardan daha fazla faydalanması yardımcı için Borsa İstanbul yeni bir hamle başlattı... devamı ›
Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ’ler için fırsat GİP’te halka açılan şirket sayısı 25 olup, 2 tanesi şartlarını sağlayarak Borsa İstanbul’un ana pazarı olan Pay Piyasası’na geçmiştir... devamı ›
Kaynak temininde iki alternatif yöntem Borsa İstanbul, şirketlere sunduğu alternatif fırsatlarla şirketlerin fon temin etmelerini kolaylaştırma yolunda önemli imkanlar sunmaktadır... devamı ›
Şirketlerin sermaye piyasalarına olan ilgisi arttı 2012 yılından bu yana şirketlerimizin sermaye piyasalarının imkanları ile temin ettikleri fon tutarı 156 milyar TL’yi aşmıştır... devamı ›
1 2 3 4 5 6
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.