4 Milyon $ Krediden Haberim Yoktu

07.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Cenajans Grey Reklamcılık Şirketi`nin sahibi Mehmet Nail Keçili, Ankara 1 No`lu DGM yedek hakimi Rüstem Çiloğlu`na verdiği ifadesinde, `Sahibi olduğum Cenair Havacılık Şirketi`nin, Yahya Murat Demirel`e devri işlemleri sırasında haberimiz olmaksızın Cenair Şirketi adına 4 milyon dolarlık kredi çıkarıldığını ve bunun daha sonra Demirel tarafından kullanıldığını, bankaya el konulmasından sonra öğrendim. Daha önceden bu krediden haberimiz yoktu` dedi. Nail Keçili, önceki gün kendisini tutuklayan Hakim Rüstem Çiloğlu`na verdiği ifadesinde, yıllardır ticaretle uğraştığını söyledi.


Keçili, Demirel`in Egebank`ı almasından sonra bankanın bazı reklamcılık işlemlerini üstlendiklerini ve bu nedenle de Demirel ile aralarında ticari bir ilişki doğduğunu söyledi. Nail Keçili, şöyle konuştu: `Yahya Murat Demirel ile aramızda yapılan işlemler, tamamen karşılıklı anlaşmalar gereği, taahhütlerin yerine getirilmesinden sonra ücretin ödenmesi şeklinde gerçekleşti. Yahya Murat Demirel`in Güvenair Havacılık Şirketi vardır. Biz Cenair Havacılık Şirketi`ni devretmeyi düşündüğümüzden, Demirel ile konuştum. Benden şirketin fizibilite raporlarını istedi. İki gün sonra da şirketin gayet uygun olduğunu söyleyerek, devralmak istediğini belirtti. Yahya Murat Demirel, Güvenair Havacılık Şirketi`nden yüzde 10 hisse ile 210 milyar lirayı bize verdi. Biz de şirketi kendisine devrettik. Şirketin devir işlemi 15 Temmuz 1999 tarihinde başlamıştır. Bu işlemlerin devamı sırasında bizim haberimiz olmaksızın Cenair Şirketi adına 4 milyon dolarlık kredi çıkarıldığını ve bunun daha sonra Yahya Murat Demirel tarafından kullanıldığını, bankaya el konulmasından sonra öğrendim. Daha önceden bu krediden haberimiz yoktu.`


EGEBANK`IN ZARARI YOK

Egebank`ın reklam işlemlerini Türkiye`de ve yurtdışında yürüttüğünü ifade eden Nail Keçili, Egebank`ın Almanya`da yaptığı reklam kampanyasında, masrafların Egebank`ın sahibi olduğu Universal Holding tarafından karşılandığını söyledi. Keçili, Egebank`a el konulmasından sonra Almanya`daki gazetelerin reklam işine son verdiklerini ifade ederek, `Bu nedenle Egebank`ın Türkiye`de yürüttüğü reklam kampanyası ile ilgili faturalar Universal Holding hesabından mahsup edildi. Biz burada sadece aracı firma olarak görev yapıyorduk` diye konuştu.


`Egebank adına yapılan reklam ücretlerini, bankadan alınması mümkün olmadığı takdirde Universal Yatırım Holding`ten alınmış kabul edilmesi hususunda Universal Holding ile bir anlaşma yaptık` diye konuşan Keçili, burada medya ve Egebank lehine anlaşma yapıldığını ve Egebank`ın zararının söz konusu olmadığını öne sürdü. Keçili, 4 milyon dolarlık kredinin Cenair Havacılık Şirketi aracılığı ile Yahya Murat Demirel`e devredilmesinden haberdar olmadığını belirterek, hiçbir şekilde çıkar amaçlı suç örgütü kurmadığını ve kurulan örgüte iştirak etmediğini savundu.
Genel Müdürü Yılmaz Özdemir ise ifadesinde, Cenair Havacılık Şirketi`nin yüzde 1 hisseli yönetim kurulu üyesi olduğunu söyledi.


Bu şirketin, Demirel`e ait Güvenair Şirketi`ne 1999 yılında devredildiğinden haberi olmadığını iddia eden Özdemir, şöyle devam etti: `1999 yılının Temmuz ayında Cenajans Grey Reklamcılık Şirketi`nin sekreteri Vildan Karayol bana bir evrak getirdi. Evrak, Cenair Havacılık Şirketi adına açıldığı belirtilen 4 milyon dolar kredi ile ilgiliydi. Ben şirket adına kredi açıldığını öğrenince sevinerek belgeyi imzaladım. Sonra şirketin Nail Keçili tarafından Güvenair Şirketi`ne devredildiğini öğrendim. Hatta Keçili bana, pilotlarımla birlikte Güvenair`e gitmemi söyledi. Bense şirketin genel müdürü olduğumu, haberim olmaksızın yapılan böyle bir emri kabul edemeyeceğimi belirttim. Krediyi kimin aldığını bilmiyorum.` (FİNANSAL FORUM)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.093 Değişim: 0,14% Hacim : 68.435 Mio.TL Son veri saati : 16:15
Düşük 9.056 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3834 Değişim: 0,20%
Düşük 32,2128 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
35,0633 Değişim: -0,01%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.459,61 Değişim: 2,26%
Düşük 2.441,45 29.03.2024 Yüksek 2.459,61
Açılış: 2.441,45
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.