Bakandan emekliye promosyon açıklaması

23.09.2016 - 14:07 | Son Güncelleme :
Bakandan emekliye promosyon açıklaması | Ekonomi Haberleri

Bakan Müezzinoğlu, emeklilere promosyon haberlerine ilişkin, "Bu konuda bir taahhüdümüz yok" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, bakanlığın 'emeklilere aracı banka tarafından promosyon verilmesi' konusunda sadece iki taraf arasında aracılık yaptığını belirterek, 'Bu konuda bir taahhüdümüz yok' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilerin maaş aldığı bankalardan promosyon alınmasına yönelik hükümet olarak taahhütlerinin olmadığını söyledi. Bankaların, emekli maaşlarını ödedikleri için bir hizmet yaptıklarını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, bu hizmetin karşılığında emekliden komisyon alma hakları bulunduğunu ama almadıklarını savundu.

Haberin Devamı

DHA'nın haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli programlara katılmak üzere karayoluyla Tekirdağ’a geldi. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Ak Parti Tekirdağ milletvekilleri Ayşe Doğan, Metin Akgün ve Mustafa Yel tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu, kentin çalışma hayatıyla ilgili bir otelde düzenlenen toplantıya katıldı.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

'YETKİMİZ YOK, TAAHHÜTÜMÜZ YOK'

Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, emeklilere maaş aldıkları bankalardan promosyon verilmesine yönelik tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Hükümet olarak böyle bir taahhütlerinin bulunmadığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu şunları kaydetti:

"Ne Bakan olarak ne hükümet olarak bizim emeklilerimize promosyon adı altında herhangi bir ödenek ya da para verme şansımız yok. Yetkimiz yok, böyle bir taahhüttümüz yok. Emeklilere promosyon emekli maaşlarını bankada 1.5 gün ortalama kalması karşılığında hükümetimiz adına 'biz bankalardan ne kopartabiliriz' diye onlara aracılık yapıyoruz. yoksa bu anlamda bizim hükümetimizin, maliyenin her hangi bir bütçesinden 'promosyon’ diye bir ödenek veya durum söz konusu değildir."

Haberin Devamı

'BANKALARIN KOMİSYON HAKKI VAR'

Emeklilerin, bankalardan promosyon istediğini, ancak bankaların da maaş ödeme karşılığında komisyon almadıklarını belirten Bakan Müezzinoğlu şöyle devam etti:

"Banka da diyor ki, 'Ben senin paranı ayağına kadar getiriyorum ve sana teslim ediyorum ve bundan da hiç bir ücret almıyorum. Esasında transfer komisyonu alıyorum. Bu hizmeti ben sana ücretsiz yapıyorum bugüne kadar.' Ama bir başkası para yatırsa komisyon alıyor. Hükümetin emeklilere yatırdığı paranın emeklilerimizin eline gitmesi için banka burada bir hizmet yapıyor mu? Yapıyor. Bu hizmetin karşılığında komisyon hakkı var mı? Elimizi vicdanımıza koyduğumuzda var."

'BİR HAK DAHA TEMİN ETMELİYİZ'

Bu anlamda bankalar ile emekliler arasında aracılık yaptıklarını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, "Biz de diyoruz ki bu kadar güçlü bir müşteri potansiyelimiz var, bunların milyarla ifade edilen bir parası var, bu parasını bu komisyonunun üzerine bir hak daha temin etmeliyiz. Hadise budur" dedi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.530 Değişim: -0,18% Hacim : 98.654 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.504 17.04.2024 Yüksek 9.717
Açılış: 9.617
32,4850 Değişim: 0,12%
Düşük 32,3698 18.04.2024 Yüksek 32,5314
Açılış: 32,4475
34,8118 Değişim: 0,26%
Düşük 34,6200 18.04.2024 Yüksek 34,8371
Açılış: 34,721
2.473,72 Değişim: 0,46%
Düşük 2.456,07 18.04.2024 Yüksek 2.475,33
Açılış: 2.462,29
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.