Çevre Bakanlığı Bütçesi Görüşülmeye Başlandı

22.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Çevre Bakanliği Bütçesi Görüşülmeye Başlandi -Devlet Bakani Gemici: -Çevre Konusunda Ab Ülkelerindeki Seviyeye Erişmek, Üyeliğimizin Gerçekleşmesinin En Önemli Koşullarindan Biri Olacaktir


ANKARA (A.A) - 22.11.2000 - Devlet Bakanı, Çevre Bakanı Vekili Hasan Gemici,AB`nin belirlediği 31 alandan biri olan Çevre konusunda AB mevzuatı ile paralelliğin sağlanması, daha da önemlisi çevre ve yaşam kalitesininAB ülkelerindekiseviyeye erişmesi, üyeliğimizin gerçekleşmesinin en önemli koşullarından biri olacaktır dedi Çevre Bakanlığı`nın 2001 yılı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon`nda görüşülmeye başlandı. Çevre Bakanı Fevzi Aytekin`in Hollanda`da yapılanİklim Değişikliği ile İlgili Sözleşme konulu uluslararası toplantıya katılması nedeniyle bütçenin sunuş konuşmasını Hasan Gemici yaptı. Gemici, Çevre Bakanlığı`nın uzun vadeli stratejisinin, Türkiye`nin doğal ve çevresel varlıklarını bozmadan koruma vegelecek kuşakların kaynak kullanma hakkını güvence altına alma temeline dayandığını söyledi.Bu konuda yapılan çalışmalarıanlatan Gemici, sözlerini şöyle sürdürdü: Hükümetimizce temiz enerji kaynaklarının, özellikle jeotermal ve rüzgar enerjisinin kullanımı teşvik edilmektedir.


Ülkemizinteorik olarak31 bin 100 MW jeotermal enerji potansiyeline sahip olduğu tespit edilmiştir. Ülke genelinde belirlenen 140 adet jeotermal enerji sahasında, toplam 44 jeotermal enerji projesi geliştirilmiştir. Bunlardan21`ininfizibilitesi tamamlanarak yatırım aşamasına gelinmiştir. Bu projeler kapsamında ülke genelinde 450 bin konutun jeotermal enerji ileısıtılması hedeflenmiştir. Çevre dostu olarak kabul edilen ve atmosfere hiçbir emisyon vermeyen bu temiz enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması, hiç kuşkusuz ülke ekonomisine de büyük katkısağlayacaktır. Devlet Bakanı Gemici, baştaBoğazlar ve Marmara Denizi olmak üzere Türkiye`nin deniz ve limanlarında can ve mal güvenliği yanında çevre güvenliğini de tehdit eden kazalar olduğunuvurguladı. Gemici, bu konudaDeniz Kirliliğinin Önlenmesi ve Acil Durumlarda Müdahale Tasarısı hazırlandığınıbelirtti.


ÇEVRE, AB İÇİN EN ÖNEMLİ KOŞUL

Türkiye`nin AB`ye giriş sürecinde olduğunu, bunun için yerine getirmesi gereken yükümlülükleri bulunduğunu anlatan Gemici,AB`nin belirlediği 31 alandan biri olan Çevre konusundaAB mevzuatı ile paralelliğin sağlanması, daha da önemlisi, çevre ve yaşam kalitesinin AB ülkelerindekiseviyeye erişmesi, üyeliğimizin gerçekleşmesinin en önemli koşullarından biri olacaktır dedi. Günümüzde sağlıklı, yeterli, temiz ve güzel bir çevrede yaşama hakkının hem ulusal hem de uluslararası belgelerde güvence altına alındığını bildirenGemici, sözlerini şöyle tamamladı: Yurttaşların bu hakka sahip çıkması ve yurttaşlık görevini yerine getirmesi, bireyin bu konuda bilinçlenmesine, duyarlılık kazanmasına, bunun zorunlu kıldığı, davranış, tutum ve etkinlikleri göstermesine bağlıdır. Böyle bir eğitim faaliyetininyürütülmesi yalnızca resmi eğitim kurumlarının değil, gönüllü kuruluşların, yerel yönetimlerin vekitle iletişim araçlarının görevidir.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5004 Değişim: 0,08%
Düşük 32,2918 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4747
34,6901 Değişim: -0,12%
Düşük 34,5083 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,86 Değişim: 0,50%
Düşük 2.482,31 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.