Ford Otosan'dan eylem açıklaması

28.05.2015 - 14:43 | Son Güncelleme :
Ford Otosan'dan eylem açıklaması | Ekonomi Haberleri

Eskişehir ve Kocaeli'ndeki üretim tesislerinde bir grup çalışanın 'iş bırakma eylemi' sürüyor

Bursa Renault fabrikasında başlayan iş bırakma eylemleri büyük oranda sona erdi. En son önceki gün Renault işçileri işverenle yürüttükleri görüşme sonrası masadan anlaşmaya vararak kalktı. Ancak Ford Otosan 'ın Eskişehir ve Kocaeli'ndeki üretim tesislerinde bir grup çalışanın 'iş bırakma eylemi' sürüyor. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün bugün Kocaeli'nde iş bırakma eylemi yapan işçilerle görüştü.

Haberin Devamı

##$$ILISKILIHABERWIDGET##$$

Yenigün, Ford Otosan Gölcük Fabrikası yakınındaki tır parkında bekleyen işçilerin yanına gelerek, yaklaşık 2.5 saat süreyle görüşme yaptı.

Görüşmenin ardından Yenigün, gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakarak alandan ayrıldı.

İşçiler, Yenigün'ün alandan ayrılmasıyla "ölmek var, dönmek yok" şeklinde slogan attı.

hurriyet.com.tr'nin haberine göre; öte yandan, Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe de alanda işçi temsilcileriyle bir araya geldi.

ESKİŞEHİR’DEN AÇIKLAMA: ÇALIŞANLARIMIZIN İŞİNE SON VERİLMEYECEK

Diğer yandan Ford Otosan’ın Eskişehir fabrikasındaki eylem devam ediyor.

Eskişehir'in İnönü ilçesinde faaliyet gösteren Ford Otosan firması işçilere bir açıklama gönderdi.

Açıklamada, "Üretim başında olan ve işine sahip çıkmayı sürdürecek hiçbir çalışanımızın işine son verilmeyecektir. Tüm çalışanlarımızın sendikal özgürlükleri tanınmaktadır" ifadesi kullanıldı.
Ford Otosan yönetiminin yazılı açıklamasında, Bursa'da ana ve yan sanayideki eylemlerin sona erdiğini, işçilerin işbaşı yaptığı hatırlatıldı.

Açıklamada, bugün itibarıyla işbaşı yapacak Ford Otosan çalışanları için de geçerli olacak Türk Metal Sanayicileri Sendikasının (MESS) anlaşma önerisindeki kazanımlar hakkında şu bilgilere yer verildi:

Haberin Devamı

"Mayıs ayı sonunda mavi yakalı çalışanlarımıza net bin lira tutarında destek ödemesi yapılacaktır. Buna ilaveten yürürlükte olan toplu sözleşme hükümleri değiştirilmeksizin, önümüzdeki bir ay içinde ek destek çalışması tamamlanacaktır. İşbaşı çağrısına uyarak vardiyasına gelen ve süreklilik sağlayan çalışanlarımıza, Kocaeli fabrikalarında uygulandığı gibi, işlerine sahip çıktıkları için ödül yönetmeliği kapsamında 200 lira net ödeme yapılacaktır. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bayram ve yılbaşı hediye çekleri ödemeye devam edilecek, bu sene olduğu gibi işlerimizin iyi gittiği yıllarda cömert bir paylaşım yapılacaktır. Üretim başında olan ve işine sahip çıkmayı sürdürecek hiçbir çalışanımızın işine son verilmeyecektir. Tüm çalışanlarımızın sendikal özgürlükleri tanınmaktadır."

OYAK RENAULT 12 GÜN SONRA İŞ BAŞI YAPTI

Bursa'da otomotiv işçilerinin bağlı oldukları Türk Metal Sendikası'nı farklı sözleşme imzalamakla suçlayıp çalıştıkları fabrikada iş bırakma ve işyerinden ayrılmama eylemi başlatan Oyak Renault'ta eylem bu hafta içinde sonra erdi.

Toplam 1300 işçinin çalışması gereken vardiyaya 1284 işçi gelerek işbaşı yaptı.

İşçiler geri dönüş için gece yarısı sandık kurarak işe başlayıp başlamama için oylama yaptı. Oylama sonucu 'İşe başlamak' istiyorum kararı çıkınca işçiler bu sabah iş başı yaptı.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 0,00% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:10
Düşük 0 29.03.2024 Yüksek 0
Açılış: 0
32,3656 Değişim: 0,15%
Düşük 32,2788 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
34,9533 Değişim: -0,32%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.325,48 Değişim: 0,22%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.