Hisseler Hem Cebinizde, Hem De Bilgisayarınızda

12.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


EMDAŞ, Net Mesaj sistemiyle, fiyatlarının ‘al’ veya ‘sat’ seviyelerine ulaştığını düşündüğü hisse senetlerini, cep telefonu (SMS), internet (e-mail) veya Net Yatırım 24 yoluyla müşterilerine anında, otomatik olarak bildiriyor.

Menkul kıymetler alanında ileri teknolojinin bütün avantajlarını yatırımcılarının hizmetine sunan Eczacıbaşı Menkul Değerler (EMDAŞ), Net Mesaj Aktif Uyarı Servisi ile müşterilerine yeni bir hizmet daha sunuyor. Yeni hizmet sayesinde EMDAŞ müşterileri, alış veya satış noktasına geldiği düşünülen hisse senetleri konusunda önceden uyarılıyor ve diğer yatırımcılara göre daha erken davranma ve fırsatları değerlendirme şansı yakalıyor.

Sistem tarafından üretilen (al) mesajları, bu hizmetten yararlanmak isteyen tüm EMDAŞ müşterilerine, (sat) mesajları ise sadece portföyünde ilgili hisse senedi bulunan müşterilere gönderiliyor.

Eczacıbaşı Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Salih Reisoğlu, “Net Mesaj uyarı sistemi, seans sırasında fiyatları önceden hedeflenmiş önemli al (destek) veya sat (direnç) seviyelerine ulaşan hisse senetlerini, müşterilere otomatik olarak, kısa bir uyarı mesajıyla bildiren bir hizmet. EMDAŞ Stratejik Bölümü tarafından hazırlanan ve Net Analist sitesinde müşterilere sunulmakta olan teknik analizler ve tavsiyeler doğrultusunda oluşturulan bu uyarı mesajları, yatırımcılara cep telefonu (SMS) veya e-mail yoluyla anında ulaştırılıyor. Ayrıca EMDAŞ’ın Net Yatırım 24 sistemini kullanan müşterilerinin Net Yatırım ekranlarına da uyarı mesajları gönderiliyor” diye konuştu.

Reisoğlu, aracılık hizmetlerinin artık müşterileri yeterince tatmin etmediğini vurgulayarak, yatırım danışmanlığı hizmetinin müşteriler için çok önemli olduğunu düşünüyor. Yatırım fonlarının temelinde yatırım danışmanlığı hizmeti bulunduğunu söyleyen Reisoğlu, Türkiye’nin buna henüz alışmadığını belirterek, “Aracılık hizmetinin artık çok kısa vadede hiçbir değeri kalmayacak. Aracı kurumlarda bu sebeple bir fark yaratmak zorundalar. Bizde bu sebeple internet üzerindeki çalışmalarımızı ilerletmeye çalışıyoruz” diyor.

ECZACIBAŞI’NIN İNTERNET GEÇMİŞİ

Eczacıbaşı Menkul Değerler internet üzerinden ilk hizmetlerine Net 24 isimli siteden hizmete başladı. Yaklaşık beş yıl önce kurulan Net 24, yatırımcıların borsayı canlı olarak izlemelerini sağlıyor. Müşteriler borsanın repo, faiz, yatırım fonları, halka arz, EFT, havale gibi işlemlerini de yapabiliyorlar. 7 gün 24 saat boyunca siteye bağlanabiliyorlar.

Eczacıbaşı Menkul Değerler’in ikinci hizmeti ise Net Analist. Müşteriler buradan para piyasaları ile ilgili işlenmiş bilgiler elde edebiliyorlar. Sektörlerin, şirketlerin raporlarına, makro ekonomik verilere ulaşabiliyorlar. Net Analist’te ayrıca teknik ve temel analizler de bulunuyor. Reisoğlu, diğer aracı kurumların internet sitelerinde de teknik ve temel analizlerin bulunduğunu kendilerinin buna ek olarak bir de siteye trend analizini eklediklerini belirtiyor. Net Mesaj, portföy tavsiyeleri bölümünde devreye giriyor. Müşterilerin seçmiş olduğu hisselerin al ve sat emirleri kendilerine iletiliyor. Müşteriler bu emirleri iki yolla alabiliyorlar. Bunlardan birincisi cep telefonlarına gelecek olan SMS mesajıyla. Tabi burada önemli olan nokta müşterinin cep telefonunun açık olması gerekiyor. İkinci yol ise internet üzerinden e-mail olarak. Peki ya müşteri e-mail’ına bakmadıysa ne olacak. Eczacıbaşı Yatırım Menkul Değerler bu konuya da şöyle bir çözüm bulmuşlar. Müşterinin bilgisayarına bu mesaj ayrıca pop up olarak gelebiliyor.

Eczacıbaşı Menkul Değerler elektronik işlemler yöneticisi Şermin Ateş Tırpan şu an için müşterilerinin yaklaşık 3 bin 500’ünün bu hizmetlerden yararlandığını söylüyor.(E.P.TREND)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.457 Değişim: -0,71% Hacim : 34.157 Mio.TL Son veri saati : 12:57
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.488
Açılış: 9.431
32,5948 Değişim: 0,37%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,8108 Değişim: 0,23%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.495,45 Değişim: 0,44%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.