İş Bankası ve UnionPay’den “İş’te” ortaklık

02.09.2015 - 12:59 | Son Güncelleme :
İş Bankası ve UnionPay’den “İş’te” ortaklık | Ekonomi Haberleri

Dünyanın lider kart kuruluşlarından UnionPay ile Türkiye İş Bankası arasında Şangay’da imzalanan anlaşma ile İş Bankası POS cihazlarında artık UnionPay kartları kabul ediyor olacak.

Dünyanın en büyük kredi kartı ağlarından China UnionPay çatısı altındaki UnionPay International, Türkiye’nin önde gelen finans kuruluşu İş Bankası ile olan işbirliklerine bir yenisini ekliyor. 5 milyar kart ile dünyanın en büyük ödeme sistemlerinden UnionPay ile Türkiye İş Bankası arasında, 31 Ağustos’ta Şangay’da bulunan UnionPay International Genel Müdürlüğü’nde  gerçekleşen imza töreniyle açıklanan işbirliği kapsamında, İş Bankası 400 binden fazla POS cihazında UnionPay kartlarını kabul edecek. 

Haberin Devamı

BANKAMATİK  ve E-TİCARET’TEN SONRA POS’LARDA DA KABUL

Üstelik UnionPay ile İş Bankası’nın bu ilk işbirliği değil. 22.11.2014 tarihinden bu yana İş Bankası,  6.400’den fazla Bankamatik’inde UnionPay kartlara para çekme ve bakiye sorma işlemi yapma imkanı sağlamıştı. Bu çalışmalar Union Pay Kartların 21.05.2015 tarihinden itibaren İş Bankası Sanal POS’larında kabulünün duyurulmasıyla daha da ilerlemiştir. Yeni anlaşmayla İş Bankası, Türkiye’yi ziyaret eden Uzak Doğulu UnionPay kullanıcıları başta olmak üzere geniş bir kitleye daha fazla hizmet sunmayı hedefliyor. Sonuç olarak İş Bankası POS cihazına sahip işyerleri artık Uzak Doğu başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden gelen UnionPay Kart sahiplerine de hizmet verebilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, 2014 yılında Bankamatiklerde Union Pay logolu kartları kabulu ile başlayan işbirliğinin, 2015 Mayıs ayında İş Bankası Sanal POS’larında kullanılmaya başlanarak devam ettiğini ve yapılan bu yeni anlaşmayla 2016 yılı başlarında İş Bankası fiziki POS’larında UnionPay logolu kartların kabul edilmeye başlanacak olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Ülkemizi ziyaret eden UnionPay Kart sahiplerinin İş Bankası POS’larından güvenle alışveriş yapabileceklerini belirten Sezen, UnionPay kartlarının İş Bankası  POS’larında kabulünün ülkemizin ticaret ve turizm alanındaki gelirlerine olumlu yansıyacağını ifade etti. Sezen, sözlerine şöyle devam etti: “ Lider, öncü ve güvenilir banka konumumuzu bölgesel finansal güç olarak sürdürerek, müşterilerimizin, hissedarların ve çalışanlarımızın en çok tercih ettikleri banka olma misyonumuzun yanı sıra yaptığımız uluslararası işbirlikleri ile  faaliyet alanımızı genişleterek temas ettiğimiz müşteri sayısını artırmayı amaçlıyoruz.”

Haberin Devamı

“BU İŞBİRLİĞİ TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATKIDIR”

İmza töreninde konuşma yapan UnionPay International Başkanı Mr. Cai Jianbo, UnionPay’in bugün Çinli bir kuruluş olmaktan öte global bir güce dönüştüğünü vurguladı. “UnionPay kartları bugün 150’yi aşkın ülkede kabul ediliyor; 40’tan  fazla ülkede ise UnionPay logolu yerel kartlar basılıyor” diyen Cai Jianbo, “Türkiye büyüyen ekonomisiyle UnionPay için de stratejik bir ülke konumunu sürdürüyor. İş Bankası ile kurduğumuz güçlü işbirliği, Türkiye ekonomisine ve turizmine katkısı açısından da kilit bir rolde. Bu işbirliğiyle Uzak Doğulular başta olmak üzere bu kartları kullanan milyonlarca kişi, Türkiye’yi ziyaretinde artık hem ATM’lerde hem de POS’larda kartın sunduğu avantajlardan faydalanabilecek” diye ekledi. 

GLOBALDE %30 PAZAR PAYI 

Çin'in ulusal ödeme altyapısı olan ve 500'den fazla finansal kurumun bir araya gelmesiyle 2002 yılında kurulan UnionPay, 5 milyar kart adedi ile dünyanın en büyük ödeme sistemi sayılıyor. Dünya genelinde 2.1 milyon ATM ve 26 milyon POS UnionPay kartlarını kabul ediyor. 2014 yıl sonu rakamlarına göre UnionPay kartlarının dünya genelindeki işlemleri 6,58 trilyon USD’ye ulaşmış durumda. Bu miktar yıllık ortalama yüzde 27,3 büyüme anlamına geliyor. Bugün dünya genelinde dolaşımda olan en geniş kart ağı olan UnionPay, bu rakamlarla rakiplerini geride bırakmış. Dünya genelindeki banka kartı işlem hacmiyle birinci, kredi kartı ile de ikinci en geniş kart ağı olmaya devam ediyor.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.115 Değişim: 0,38% Hacim : 80.597 Mio.TL Son veri saati : 17:26
Düşük 9.056 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3716 Değişim: 0,17%
Düşük 32,2128 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
35,0549 Değişim: -0,03%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.326,49 Değişim: 0,26%
Düşük 2.314,41 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.