Kutan: Piyasa Arsızlardan Geçilmiyor

11.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

FP Genel Başkanı Kutan: hükümet ortaklarına sesleniyorum: bu soygunların siyasi uzantılarını, bürokrasideki şeriklerini ortaya çıkarmadığınız sürece sizleri hırsız dostu olarak ilan edeceğiz -bunlar milletin hükümeti değil, ımf`nin insafsız mültezimi, soyguncuların ikmal bölüğüdür


ANKARA (A.A) -11.12.2000 - FP Genel Başkanı Recai Kutan, Hükümet ortaklarına sesleniyorum: Bu soygunların siyasi uzantılarını, bürokrasideki şeriklerini ortaya çıkarmadığınız sürece sizleri hırsız dostu olarak ilan edeceğiz dedi. Kutan, TBMM Genel Kurulu`nda ele alınan 2001 yılı bütçesi üzerinde görüşlerini açıklarken,
Bütçe diye ortaya getirilen şeyin iflas etmiş bir şirketin tasfiye raporu olduğunu öne sürdü. Bütçenin adının olduğunu, ancak kendisinin olmadığını bildiren Kutan, şöyle konuştu: Bu hükümetin en başarılı icraatları olarak iki şey gündemde. Rüşvet ve işret, israf... Milletin anasını da bu iki şey ağlatıyor. Çekilen sıkıntı bundandır, akan gözyaşı bundandır. Piyasa arsızlardan geçilmiyor. En büyük arsızlık siyasette yaşananlardır. Halen soyguncuların siyasi uzantıları aramızda dolaşıyor. Belki milletvekili, belki hükümet üyesi... Hükümet bundan rahatsızlık duymuyor, bürokratik kimlik taşıyanlar, belki müsteşar, belki genel müdür, belki murakıp. Onlar himaye görüyorlar. Belki de gazete patronu, belki de bu hükümetin borçlu olduğu insanlar... Kutan, gerçekler ortaya çıkmasın diye toplumun bir korku ve açlık tüneline hapsedildiğini, sanal tehditlerle millete baskı ve zulüm yapıldığını söyledi. Devletin gücünü dışarı yönelteceği yerdeiçeri yönelttiğini, insanların harim-i ismetine girip hangi müziği dinlediğini hangi çorabı, pijamayı giydiğini araştırdığını ileri süren Kutan, bu ve benzeri ayıpların 57. Hükümet`in ayıbı olduğunu kaydetti.


COTTARELLİ BÜTÇESİ;

TBMM`nin egemenlik hakkını hiçbir yere devredemeyeceğinibelirten Kutan, bütçelerin de bu egemenlik hakkının bir parçası olduğunu vurgulayarak,Bu bütçe Ecevit hükümeti bütçesi değil Cottarelli ekibinin bütçesidir dedi. Recai Kutan, Türkiye ekonomisinin gerçek anlamda bir bunalım içinde olduğunu, özelleştirme adı altında kamu mallarının ucuza satılmak istendiğini, bankalar kanalıyla milletin parasının hortumlandığını, gecelik faizlerin yüzde 1500`lere yükseldiğini anlattı. Kutan, yaşanan son krizle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: Bu kriz senaryosunun bir komplo olma ihtimali de milletimizin büyük çoğunluğunun aklına geliyor. Hele özelleştirme adı altında telekom ve enerji ihalelerinde, milletimiz aleyhine yüzde 29 civarında düşünülen yabancı ortaklık paylarının krizden sonra yüzde 33.5 civarına çıkartılması ve kamunun stratejik ortak statüsünden vazgeçilerek, yönetim hakkının yabancı alıcılara devredilecek olması şaşırtıcı bir hızla kararlaştırılmıştır. Bütün bunları biz anlayamıyor ve kabul edemiyoruz. Sayın Bakan da anlayamamıştı. Ancak lideri Sayın Bahçeli, Bakan Bey`e çok iyi anlatmış. Şimdi Bahçeli`nin aynı konuyu buraya çıkarak millete de anlatmasını bekliyorum.


SOYGUNCULARIN İKMAL BÖLÜĞÜ

Kutan, banka özelleştirme ihalelerinde yolsuzluklarda, usulsüz banka kredilerinde, bankaların içinin boşaltılmasında hep siyasetçi-hırsız, bürokrat-fırsatçı işadamı ve işbirlikçi medya dörtlüsününgörüldüğünü söyledi. Recai Kutan, Hükümet ortaklarına sesleniyorum: Bu soygunların siyasi uzantılarını, bürokrasideki şeriklerini ortaya çıkarmadığınız sürece sizleri hırsız dostu olarak ilan edeceğiz dedi. Türkiye için en önemli tehditin yolsuzluklar olduğunu bildiren Kutan,
Hükümetin millet için değil, IMF için, vurguncuların soyguncuların zararlarını kapatmak için çalıştığını söyledi. Kutan, Bunlar milletin hükümeti değil, IMF`nininsafsızmültezimi, soyguncuların ikmal bölüğüdür diye konuştu. Recai Kutan, 2001 yılı bütçesinde millete hizmet olmadığını, faiz bütçesi ve rantiye bütçesi olduğu yolundaki görüşünü tekrarladı. Kutan, 57. Hükümet`in de 55 ve 56. hükümetler gibi çalışanı, emekliyi, esnafı ve köylüyü ezmeye devam ettiğini, halktan aldığını mutlu bir azınlığa verdiğini ileri sürdü.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 0,00% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3659 Değişim: 0,15%
Düşük 32,2788 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
34,9651 Değişim: -0,29%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.325,40 Değişim: 0,21%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.