Öksüz:Telekom`un Adam Gibi Özelleştirmesi İçin Herşey 5402 Sayılı Kanun`da Var

15.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

-Ulaştırma Bakanı Öksüz: -Telekom`UnAdam Gibi Özelleştirmesi İçin Herşey 5402 Sayılı Kanun`Da Var -Buna Uyulmasını İstedim, İstemeye De Devam Edeceğim -Balıkçı Barınağı Ve Stol Havaalanı Yapımını Durdurduk

ANKARA (A.A) -15.12.2000- Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Türk Telekom ile ilgili 5402 sayılı Yasa`nın kendi iktidarları döneminde çıkarıldığını belirterek, Özelleştirmenin yapılabilmesi ama adam gibi özelleştirme yapılabilmesi için herşey burada vardır. Buna uyulmasını istedim, istemeye de devam edeceğim dedi. Öksüz, TBMM Genel Kurulu`nda görüşülen Ulaştırma Bakanlığı bütçesinin sunuşunu yaparken, yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. İstanbul Boğazı`na yapılacak tüpgeçitin ihalesininbirinci aşamasının bitirilmek üzere olduğunu belirten Öksüz, kredi veren kuruluşla mutabakat zaptının imzalanmak üzere olduğunu söyledi. Tüpgeçit için dünyanın en ucuz kredi anlaşmasının yapılacağını anlatan Öksüz, para bulunmuştur dedi. Öksüz, Kars-Tiflis Demiryolu Projesi`yle ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirterek, 2-3 yıl içinde bu projenin tamamlanacağını kaydetti. GAP Demiryolu Projesi`nin hızla sürdürüldüğünü anlatan Bakan Öksüz, bu proje için de İngiltere, İspanya ve Fransa`nın oluşturduğu bir konsorsiyumanlaşmak üzere olduklarını söyledi.

-ALACAK KARŞILIĞI TÜNEL YAPIMI-

Bozüyük`te demiryollarının geçeceği tünellerin, alacak karşılığı olarak Rusya tarafından yapılacağını bildiren Öksüz, Ankara-İstanbul arası hızlandırılmış tren projesi`nin yapımına da Ocak 2001`de başlayacaklarını belirtti. TÜRKSAT uyduları hakkında da bilgi veren Bakan Öksüz TÜRKSAT 2A uydusunun Hazine`den bir kuruş alınmadan kendi kendini finanse edeceğini söyledi. Öksüz, yabancı bankaların uydu projesine sıcak baktığını belirterek, Yabancı bankalar gelip garantisiz, kefilsiz 150 milyon doları elimize saydılar. Çünkü, bize güveniyorlar diye konuştu.

-DENİZE PARA ATILIYOR-

Bakan Öksüz, stol havaalanı ve balıkçı barınağı inşaatlarını durdurduklarını bildirerek, Kullanılmayan pekçok yere havaalanı yapılmış. Bunlar durduruldu. Yıllardır denize taş atıp, (balıkçı barınağı yatırımı yapıyoruz) diye denize para atılıyor. Bu yatırımları durdurdum dedi. Ulaştırma Master Planı`nın 2001 yılında ihalesinin yapılacağını açıklayan Öksüz, PTT`nin de kara geçtiğini bildirdi. Öksüz, dünyanın pekçok yerinde PTT`lerin zarar ettiğini belirterek, Fransa modeli gibi posta bankacalığını 18 Aralık Pazartesi günü uygulamaya sokacaklarını bildirdi. Öksüz, PTT`nin bu yıl 39 trilyon lira kara geçtiğini de açıkladı. Devlet Demiryolları`nın zararının 650 trilyon liradan 550 trilyon liraya indirildiğini de kaydeden Öksüz, Delikleri tıkadığınız zaman para buluyorsunuz dedi. Parası bulunmayan hiçbir işi ihale ettirmeyeceğini kaydeden Öksüz, kendisinin atadığı muhakkiklerin incelemesi sonucu bazı yolsuzlukların belirlendiğini ve 9 konuyla ilgili sanıklarının yargılandığını söyledi.

-BEN YANIMDA TUTMAM-

Öksüz, bürokratın, müteahhitin parasında gözü olan insan konumundan çıkarılması gerektiğini ifade ederek, Devletimin yetim hakkına göz diken adamı ben yanımda tutmam diye konuştu. Kadrolaşma eleştirelerini de yanıtlayan Bakan Öksüz, bu yıl sadece 544 geçici işçi aldıklarını oysa 8 bin personele ihtiyacı bulunduğunu söyledi. Öksüz, Getirdiğim insanlardan hırsızlık yapanı yakalayıp içeri attırdım mı? Evet Antalya Hapishanesi`nde. Televizyonların önünde rüşvet alanı yakalatıp içeri attırdım mı? Evet Ankara Hapishanesi`nde... dedi. Daha sonra yapılan oylamada, Ulaştarma Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı`nın 2001 yılı bütçeleri kabul edildi.

Telekom`la ilgili 5402 sayılı kanunu kendilerinin çıkardığını anlatan Öksüz, şöyle konuştu: Özelleştirmenin yapılabilmesi ama adam gibi özelleştirme yapılabilmesi için herşey burada vardır. Buna uyulmasını istedim, istemeye de devam edeceğim. Türkiye hukuk devletiyse hukuk içinde olacak. Değilse, onu siz bileceksiniz. dilimde tüy bitti artık bu konuda konuşmuyorum. Konu sizin emanetinize kalmıştır.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.701 Değişim: 1,85% Hacim : 81.270 Mio.TL Son veri saati : 16:26
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5876 Değişim: 0,35%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,8673 Değişim: 0,39%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.495,84 Değişim: 0,46%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.