Sanayici İçini Dökecek

11.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Mali krizin etkilerini hissetmeye başlayan reel sektör, hafta boyunca hükümete sesini duyurmaya çalışacak. Hükümet, bugünkü bütçe görüşmelerinde de muhalefetin eleştirilerine hedef olacak.


Mali krizin giderek hafiflemesiyle, reel sektörün sorunları ön plana çıkmaya başladı. Başbakan Bülent Ecevit, bu hafta reel sektörün iki büyük temsilcisi TOBB ve TÜSİAD ile yakın diyaloga girecek. Önce 12 Aralık`ta yardımcısı Hüsamettin Özkan`la TOBB`un Yönetim Kurulu`na katılarak, bizzat işadamlarının şikayetlerini dinleyecek olan Ecevit`in, 2 gün sonra da TÜSİAD`la bir araya gelmesi bekleniyor. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi, 14 ve 15 Aralık günlerinde Ankara`da toplanacak. TOBB`un Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi ile Deniz Ticaret Odaları Konseyi de, 13 Aralık`ta Ankara`da müşterek toplantı yapacak. Bu toplantıda da reel sektörün sorunlarının en üst düzeyde dile getirileceği öğrenildi.


MECLİS, SAHURA KADAR EKONOMİ KONUŞACAK;

2001 yılında izlenecek ekonomik politikalarda belirleyici temasların yaşanacağı bu hafta, Bütçe Yasa Tasarısı`nın Meclis Genel Kurulu`nda görüşülmeye başlanmasıyla açılacak. Görüşmeler, bugün Maliye Bakanı Sümer Oral`ın sunuş konuşmasıyla başlayacak. 2001 Yılı Bütçesi`nin tümü üzerindeki görüşmelerde, muhalefet partisi liderleri Recai Kutan ve Tansu Çiller`in hükümete sert eleştirilerde bulunması bekleniyor. Muhalefetin eleştirilerinin hükümet kanadından, kim tarafından cevaplanacağı ise henüz belli olmadı. Bu görevi başbakan yardımcılarından Mesut Yılmaz veya Devlet Bahçeli`nin üstlenmesi bekleniyor. Görüşmelerin 10 günde, 14 turda tamamlanması hedefleniyor. Hükümet aynı gün, bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandıktan sonra, DYP Grubu tarafından verilen genel ekonomik durumla ilgili gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmelerde de terleyecek. Reel ekonominin tartışılacağı haftanın ikinci gününde ise Başbakan Ecevit, 15 kişilik TOBB Yönetim Kurulu`na katılarak birinci ağızdan gelişmeleri dinleyecek. 12 Aralık`taki toplantı sırasında Ecevit`e, TOBB`un son mali kriz ve reel sektöre yansımalarına ilişkin olarak hazırladığı rapor da sunulacak. Rapor, TOBB`un 30`u aşkın sektör kurulunun katılımıyla hzırlandığı için ekonominin üretim cephesindeki son gelişme ve beklentileri yansıtması açısından önem taşıyacak.


MÜŞTEREK TOPLANTIDA 3 ÖNEMLİ KONUŞMA;

Ecevit`in ziyaretinin ardından 13 Aralık Çarşamba günü TOBB bünyesindeki Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi (TSO) ile Deniz Ticaret Odaları Konseyi (DTO) müşterek olarak Ankara`da toplanacak. Toplantıda TSO Konsey Başkanı Erol Öztürk ile DTO Konsey Başkanı Cengiz Kaptanoğlu birer konuşma yaparak, son gelişmelere ilişkin düşüncelerini açıklayacaklar. Ayrıca toplantıda TOBB Başkanı Fuat Miras da bir konuşma yaparak, 1 gün önce Başbakan`la gerçekleşen toplantının havasını TOBB üyelerine aktaracak. TOBB, toplantının ardından geniş katılımlı bir iftar yemeği de verecek.


YÜCAOĞLU`NUN SON TOPLANTISI;

TOBB ile temaslar biter bitmez bu sefer TÜSİAD`ın Ankara çıkarması başlayacak. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısı 14 ve 15 Aralık`ta Sheraton Oteli`nde yapılacak. Toplantıda Ocak 2001`de görevi devredecek olan TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu ile YİK Başkanı Bülent Eczacıbaşı birer konuşma yaparak, iş dünyasının son krizle ilgili düşüncelerini dile getirecekler. TÜSİAD Yönetim Kurulu`nun YİK çerçevesinde Başbakan Ecevit, yardımcıları Yılmaz ve Bahçeli ile ekonomiden sorumlu bakanlarla biraraya gelerek görüşmeler yapmaları da bekleniyor. TÜSİAD Yönetim Kurulu, 1 gün önceki YİK toplantısında ortaya çıkan görüşler ve hükümet yetkilileri ile temaslarının sonuçlarını ise 15 Aralık`ta gün boyu sürecek bir toplantı ile değerlendirecek. (FİNANSAL FORUM)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3748 Değişim: 0,18%
Düşük 32,2788 29.03.2024 Yüksek 32,5108
Açılış: 32,3174
35,0046 Değişim: -0,17%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.325,00 Değişim: 0,20%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.334,74
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.