Tunaboylu: Kim Kusur İşlediyse, Hesabını Vermelidir

17.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

-Kim Kusur İşlediyse, Hesabını Vermelidir -Birtakım Polisiye Olaylar Magazinleştirilerek Bütün Sektöre Teşmil Edilmemelidir

İSTANBUL (A.A) - 17.11.2000 - Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Osman Tunaboylu, Bankalar Birliği`nin kim kusur işlediyse, hesabını vermesi gerektiği görüşünde olduğunu bildirdi. Osman Tunaboylu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ile bu sabah Akmerkez`deki Bankalar Birliği`nde yapılması planlanan, ancak BDDK Başkanı Zekeriya Temizel`in uçağının sis nedeniyle İstanbul`a gelememesi nedeniyle toplantının iptal edilmesinden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Osman Tunaboylu, banka birleşmelerine ilişkin Birliğin görüşünün sorulması üzerine, Bankalar Birliği olarak birleşmelerden yana olmak gibi bir kararları olmadığını belirtti. Daha önce Bankalar Birliği`nin birleşmelerle ilgili bir etüt çalışması yaptığını hatırlatan Tunaboylu, şunları kaydetti: Piyasa nasıl isterse gelişmeler öyle olur. Piyasa istemediği takdirde, birleşmeler olmaz. Ama dünyada ölçek büyütmek süreci devam ediyor. Dünyanın pekçok büyük bankası biraraya geliyor, daha büyük ölçekli bankalar yaratıyorlar. Elbetteki global dünyada Türkiye de bundan uzak durmaz. Zamanla bunlar da olacaktır.

-KAMU BANKALARININ ÖZERKLEŞTİRİLMESİ-

Tunayboylu, Dünya Bankası`nın isteği üzerine, kamu bankalarının özerkleştirilmesinin söz konusu olduğu ve 3 yıllık zaman öngörüldüğü belirtilerek, Bu zaman kaybı değil mi? Neden özelleştirme yerine özerkleştirme yapılıyor? sorusu üzerine de şunları söyledi: Baştan özerkleştirme diye bir şey yok. Kamu bankaları için öngörülen süre 3 yıl. Bu süre içinde bir taraftan kamu bankaları piyasa kurallarına göre daha rasyonel çalışan bankalar haline getirilecek, ondan sonra bunların değeri daha yükseltilecek, satış kabiliyeti daha çok artacaktır. Bu süre içinde sorunun çözüleceğini tahmin ediyorum.

-BANKA ESKİ GENEL MÜDÜRLERİNİN GÖZALTINA ALINMASI-

Osman Tunaboylu, hergün bir banka eski genel müdürünün gözaltına alınmasına Bankalar Birliği`nin tepkisinin sorulması üzerine de, 10 gün kadar önce Bankalar Birliği`nin bir açıklama yaparak görüşlerini dile getirdiğini hatırlattı. Osman Tunaboylu, şöyle konuştu. Biz şunu diyoruz ki; birtakım polisiye olaylar magazinleştirilerek bütün sektöre teşmil edilmemelidir. Bankacılık sektörü her ekonominin temelidir. Güven ve itibara dayanır. Küçük birtakım olaylar, kendi içinde çözülür, yargı önünde çözülür. Bankalar Birliği gayet tabii bu sürecin işlemesi, kim kusur işlediyse hesabını vermesi gerektiği görüşündedir. Ama, bütün sistemi töhmet altında bırakan gelişmeleri de kınamaktadır. Bu arada, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu ile Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurulu`nun sis nedeniyle yapılamayan toplantısının yeni tarihinin henüz belirlenmediği öğrenildi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.722 Değişim: 0,80% Hacim : 102.240 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.668 24.04.2024 Yüksek 9.767
Açılış: 9.716
32,5696 Değişim: 0,09%
Düşük 32,4899 25.04.2024 Yüksek 32,5778
Açılış: 32,54
34,9084 Değişim: 0,23%
Düşük 34,7916 25.04.2024 Yüksek 34,9847
Açılış: 34,8286
2.427,40 Değişim: 0,17%
Düşük 2.419,83 25.04.2024 Yüksek 2.428,36
Açılış: 2.423,18
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.