Türkiye-İsveç Ekonomik Ve Ticari İşbirliği Toplantısı Ankara`da

13.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Türkiye-İsveç Ekonomik Ve Ticari İşbirliği Karma Komitesi 1. Dönem Toplantısı Ankara`da Yapıldı.


ANKARA (A.A) - 13.12.2000 - Türkiye-İsveç Ekonomik ve Ticari İşbirliği Karma Komitesi 1. dönem toplantısı Ankara`da yapıldı. Toplantıda Türk heyetine Dış Ticaret Müsteşarı Kürşad Tüzmen, İsveç heyetine ise Devlet Sekreteri Sven Eric Söder başkanlık etti. Tüzmen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye`nin stratejik konumu nedeniyle iki ülke şirketlerinin bölgede ortak yatırımlar yapabileceklerini, özel söktörün de mevcut ilişkilere katkıda bulunması gerektiğini söyledi. Kürşad Tüzmen, İsveç`in Türkiye`deki özelleştirmelere ilgi göstermesini istedi. İsveç Devlet Sekreteri Söder de İsveç`in Avrupa Birliği`nin önemli bir üyesi olduğunu belirterek, Türkiye`yi Avrupa Birliği`ne girme çabaları için destekleyeceğiz dedi. İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin arttığına işaret eden Söder, Türkiye`de bir çok alanda yatırım yapabileceklerini söyledi. Toplantıda Türkiye ile İsveç arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin mevcut durumun daha da geliştirilmesi imkanları gözden geçirilirken, Türkiye aleyhine gelişme gösteren ikili ticaretin dengeli bir şekilde artırılması için alınması gereken tedbirler üzerinde duruldu.


İŞBİRLİĞİ İMKANLARI ARAŞTIRILDI;

İsveç tarafına, Türkiye`deki serbest bölgeler hakkında bilgi verilerek, iki ülkenin küçük ve orta ölçekli işletmeleri arasında gerçekleştirilebilecek işbirliği imkanları araştırıldı. Toplantıda Türkiye`nin Avrupa Birliği ile ilişkileri ele alınırken, Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne tam üyeliği ve topluluk üyesi ülkelere renkli televizyon, parasetemol ve çelik halat ihracatı ile ilgili olarak Avrupa Birliği tarafından açılan dampinge karşı soruşturma konularında İsveç tarafının desteği talep edildi. İki ülke heyetleri arasında yapılan görüşmelerde ortak yatırım imkanları gözden geçirilirken bu amaca yönelik olarak Türkiye`deki yabancı sermaye uygulamaları, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve özelleştirme faaliyetleri hakkında İsveç tarafından bilgi sunuldu. Toplantıda, Türk firmaların başta Orta Asya cumhuriyetleri ve Rusya olmak üzere 3. ülke pazarlarında üstlendiği projeler dikkate alınarak, iki ülkenin müteahhitlik alanında gerçekletirebilecekleri işbirliği imkanları gözden geçirildi ve iki ülke arasında turizm, tarım, enerji ile ulaştırma ve telekomünikasyon alanlarındaki mevcut işbirliği ele alınarak artırılması imkanları üzerinde duruldu.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.090 Değişim: 0,11% Hacim : 46.373 Mio.TL Son veri saati : 13:31
Düşük 9.056 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3714 Değişim: 0,17%
Düşük 32,2788 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
34,9838 Değişim: -0,23%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.325,74 Değişim: 0,23%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.