Vural: İstikrar Programı Şartlar Ne Olursa Olsun Devam Etmeli

11.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

MHP`li vural: şartlar ne olursa olsun istikrar programının uygulanmasına devam edilmelidir -bütçe bir yılın ekonomi hedeflerini gösterir -ismali köse: bugün türkiye`de terör hiç konuşulmuyor ya da az konuşuluyor -mhp iktidarda olduğu sürece hırsızlık ve yolsuzluklar yapanın yanına kalmayacak


ANKARA (A.A) - 11.12.2000 - MHP Grup Bakanvekili Oktay Vural, şartlar ne olursa olsun istikrar programının uygulanmasına devam edilmesi ve taviz verilmemesi gerektiğini söyledi. Vural, TBMM Genel Kurulu`nda, 2001 Mali Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı`nın tümü üzerindeki görüşmelerde MHP Grubu`nun görüşlerini açıkladı. Sorunların nedenine bakmadan demagojik yaklaşımlarlar değerlendiremeler hatalı olur diyen Vural, Türkiye`de ve dünyada 1990`lı yıllarda yaşanan sosyo-ekonomik gelişmeler ile bunların ülkeler üzerindeki etkilerini anlattı. Vural, bu dönemde küreselleşme kavramının ön plana çıktığını belirterek, bu kavramın sadece mal ve hizmette rekabeti getirmediğini, toplumsal yapı ve kültürde de rekabet oluştuğunu söyledi. Vural, 90`lı yıllarda Türkiye`nin kendi içine kapanık, içsel sorunlarla uğraşan bir ülke konumunda olduğunu ifade ederek, bu dönemde ekonomik büyüklüklerde yaşanan olumsuzluklardan örnekler verdi. Oktay Vural, 90`lı yıllarda Türkiye ekonomisini rant ekonomisi olarak nitelendirebiliriz. Uygulanan kur ve faiz politikalarıyla vatandaşların birikimi rant ekonomisine akmıştır dedi. 57. Hükümet döneminde uygulanan ekonomi programına paralel bir dizi yapısal düzenleme yapıldığını anlatan Vural, enflasyonun 14 yıl önceki döneme indiğini, faiz oranlarının düştüğünü, özelleştirmedeki başarının programın yurtdışı prestijini artırdığını kaydetti. Uygulanan programa güvenin sağlandığını anlatan Vural, Şartlar ne olursa olsun ekonomik istikrar programının uygulanmasına devam edilmelidir. Asla taviz verilmelelidir şeklinde konuştu. Oktay Vural, programın temel hedefinin enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek olduğunu belirterek, bu gerçekleştirilmeden vatandaşın refahının sağlanamayacağını söyledi.


MÜCADELE SÜRECEKTİR

Bütçeler bir yılın ekonomik tercihlerini gösterir diyen Vural, bu hedeflerin tutturulmasının vatandaşın da bütçesini tutturması anlamına geldiğini kaydetti. 57. Hükümet`in uygulamalarında önemli başarılar sağlandığını anlatan Vural, yolsuzlukla mücadelenin bunlardan biri olduğunu söyledi. Vural, yolsuzlukla mücadelede parti ve kişilerin değil milletin menfaatelerinin korunması gerektiğini belirtere, Bu mücadele sürecektir dedi.


İSMAİL KÖSE`NİN KONUŞMASI;

MHP`den ikinci konuşmacı olarak kürsüye çıkan Grup Başkanvekili İsmail Köse ise partilerine mensup bakanların yaptığı çalışmaları anlatarak, Türkiye`de MHP farkının yaşandığını söyledi. Terörün bütçe kaynaklarını olumsuz yönde etkilediğini anlatan Köse, Bugün Türkiye`de terör hiç konuşulmuyor ya da az konuşuluyor. Bugün Türkiye gündemini işgal eden temel konu hırsızlıklar ve yolsuzluklardır. MHP iktidarda olduğu sürece bu hırsızlık ve yolsuzluklar, yapanların yanına kalmayacak dedi.


TAVİZ SÖZKONUSU DEĞİL

MHP Grup Başkanvekili İsmail Köse, dış krediler için Türkiye`nin başta Kıbrıs ve Ege olmak üzere milli çıkarlarından taviz vermesinin sözkonusu olamayacağını belirterek, Türkiye, bir kaç dolar kredi için vatandaşlarına, soydaşlarına ve çıkarlarına zarar verecek bir politika izlemez dedi. Gaçmiş bütçe konuşmalarında, geenellekle enflasyon konusunun işlendiğini hatırlatan Köse, uygulanan ekenomik programla enflasyonun düşürüldüğünü, bu yüzden de konuşmacıların bu konuya değinmediklerini kaydetti. Ekonomik programın vatandaş tarafından da olumlu karşılandığını anlatan Köse, yapılan komuoyu yoklamalarında iktidar partilerinin muhaletten daha yüksek oy aldıklarını söyledi.Köse, anketlerde MHP`nin birinci konumda olduğunu da kaydetti. Köse, Hükümetin hırsızlık ve yolsuzlukların üzerine kararlılıkla gittiğini belirterek, bankaların içinin boşaltılmasıyla ilgili olayları hatırlattı. Köse, operasyonların süreceğini ifade ederek, Eskiden PKK eşkıyasının eline silah verenler şimdi çetelere kredi veriyor dedi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3408 Değişim: 0,07%
Düşük 32,2788 29.03.2024 Yüksek 32,5108
Açılış: 32,3174
35,1020 Değişim: 0,11%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.332,89 Değişim: 0,54%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.334,74
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.