10 Senetlik Borsa.

06.05.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Ocak ayinin 257inden bu yanasoluksuz yukselen borsa nefesleri kesmeye devam ediyor. Endeksin hizli tirmanmaya basladigi 25 Ocak`tan beri yuzde 131`in uzerine prim yapan borsa dun de yuzde 2.36 yukselerek 5.580 puanla yeni tarihi zirvesine ulasti. IMKB, ozellikle Ocalan`in yakalanmasinin ardindan kazandigi ivme ile tum dunyada en cok getiri saglayan borsa konumunu da ele gecirdi. Oysa borsayla kiyidan-koseden ilgilenen yatirimcilarin bile d ikkatini ceken bu yukselis, sadece endekse bakildiginda, cok sinirli bir kazancin gostergesi durumunda. Cunku borsa gercekte, sayilari iki elin parmagini gecmeyen hisselerde yasanan yukselisle 5.580 puanlik tarihi zirvesini yakaladi. IMKB`de islem goren toplam 279 hissenin sadece 10 tanesi yuzde 131`lik yukselisin yuzde 71`ini yapti. Hisse sayisi 20`ye cikarildiginda oran yuzde 82.7`ye yukseliyor. Kisacasibu yukselis, borsanin geneline yayilan bir yukselis degil, endekste agirligi bulunan 10 hissenin yukselisi oldu. Gorunen o ki, boyle de devam ediyor. IMKB`nin bu yukselisinde agirligi olan hisseler ise dogal olarak piyasada derinligi en fazla olanlar. Yukseliste en cok agirligi olan hisse senetlerine baklidiginda ilk 10`a yerlesen hisselerin Is Bankasi, Yapi Kredi Bankasi, Akbank, Sabanci Holding, Migros, Koc Holding, Garanti Bankasi gibi derinligi yuksek banka ve holding hisseleri oldugu goze carpiyor. Yukselisin genele yayilmadigi IMKB`ndaki sektor endekslerine bakildiginda da ortaya cikiyor. Endekste agirligi olan kagitlarin bulundugu Banka endeksi 25 Ocak`tan bu yana dolar bazinda yuzde 108, Holding endeksi yuzde 105, Sigorta Endeksi yuzde 105, Metal Ana Endeksi yuzde 116 ve Kimya Sektor endeksi yuzde 74 getiri saglamis. Buna karsilik Gida, tekstil, Orman, Ulastirma, Turizm, Ticaret gibi endekslerin getirileri yuzde 25- -45 arasinda degisiyor. (SABAH)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.