2000, Thy`nin Parlak Yili Olacak.

20.12.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Turk Hava YollariYonetim Kurulu Baskani Cem Kozlu, onumuzdeki yil ozellestirilecek sirketin, 2000 yilinda patlama yapacagini ifade etti. Turk Hava Yollari 1999`da cok buyuk zorluklar yasadi. Once terorist basi Abdullah Ocalan`in yakalanmasi ve teror korkusu nedeniyle turist sayisinda inanilmaz bir dusus yasandi. Tam toparlanacakken Agustos ayinda yasanan deprem felaketi, yardim tasiyan yuzlerce sefer, 1999`un zararla kapanmasina neden oldu. Tum bu olumsuzluklara ragmen 2000 yilinda THY`nin ozellestirilecegi belirtiliyor. Bu defa planlanan adimin atilacagina inandiklarini dile getiren Cem Kozlu`ya gore, kurulus 2000 yilinda patlama yasayacak. Cem Kozlu ile 2000`in THY icin ne anlam tasidigini, Avrupa Birligi`nin kurulusa ne kazandiracagini ve yeni ortakliklarin gundemde olup olmadigini konustuk:
THY ne zaman zarar etmekten kurtulup k_r eden kurulus haline gelecek? 2000 yili THY icin nasil gececek?
THY aslinda son yillarin cogunda k_rdaydi. 1999 senesi icinde zarar gerceklesti. Bunun nedeni, turizme ve Turkiye`nin is hacmine onemli olcude bagli bir kurulus olmamiz. Sezonun basinda teror tehdidi ve Avrupa`nin ortulu bir turizm ambargosu vurdu. Tam onu atlatacakken deprem vurdu. Dolayisiyla sadece turisti degil, konferans yatirim vb. nedenlerle gelecek isadamlarinin seyahatleri de ertelendi. 1999 olaganustu bir yildi. Normalde THY k_r eden bir havayolu, ilerde de daha cok k_r edecektir. Hem ic hava tasimaciligi gelisiyor, hem de gerek ertelenen seyahatler gerek yeni gelecek olanlar nedeniyle turist sayisinda 2000`de bir patlama bekliyorum. Dolayisiyla anormal bir durum olmazsa 2000 ve sonrasi THY icin cok parlak. Yatirimcilar da bunu boyle degerlendirecektir.
Avrupa Birligi`nin THY`ye nasil bir etkisi olacaktir?
Avrupa Birligi`nin; havayollarinin tum Avrupa`da hava dolasimini birlestiren, cesitli engelleri kaldiran, asiri denetimi azaltan yaklasimi var. Bu THY`yi olumlu etkileyecektir. Rekabetin kolaylasacaktir. THY Almanya-Ispanya arasinda yolcu tasiyabilecektir, bu da yeni imk_nlar doguracaktir. THY, Avrupa Birligi`nden k_rli cikar. Anormal bir durum yasanmazsa, THY`yi cok iyi bir gelecek bekliyor.
THY, Qualiflyer ortakligindan cikti mi?
2000 yili THY`nin ozellestirmesinin planlandigi bir yil. 2000 yili konusunda hukumet kararli gozukuyor, bu tarihin IMF anlasmasinda da oldugu anlasiliyor. Ozellestirmenin nasil olacagini tam olarak bilmiyoruz ama herhalde yabanci-yerli ortak ve halka acilmayla birlikte olacaktir. Yabanci havayolu hisse alacaksa, bu bizim ittifaklarimizi da etkileyecektir. Bu dusunceyle ittifakla ilgili yeni adimlari beklemeye aldik. Dolayisiyla grubun icindeyiz ancak atilan yeni adimlarda simdilik yer almiyoruz. Ozellestirme Idaresine de gayet net ilettik, ozellestirme olacaksa bir an once olmali ki THY`de kararlarini ve planlarini ona gore yapabilsin. (SABAH)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.