25 Dergiye Ortaklik Icin Iki Gununuz Var.

21.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Bunyesinde25 dergiyi bulunduran Dogan Burda Rizzoli (DBR) Dergi Yayincilik ve Pazarlama`nin hisse senetleri, bugun ve yarin talep toplama yontemi ile 100 bin liradan halka arz ediliyor. DOGAN Yayin Holding bunyesinde yer alan ve 25 derginin sahibi Dogan Burda Rizzoli Dergi Yayincilik ve Pazarlama A.S. (DBR) bugunden itibaren halka aciliyor. DBR`nin halka arzi icin bugun ve yarin talep toplanacak. DBR`nin hisseleri, TEB Yatirim Menkul Degerler liderliginde kurulan konsorsiyum araciligiyla sabit fiyatla halka arz ediliyor. 750 milyar lira odenmis sermayesi bulunan Dogan Burda Rizzoli Dergi Yayincilik ve Pazarlama`nin yuzde 15`i satisa sunuluyor. Satisa konu olan ve sirket sermayesinin yuzde 15`ini temsil eden hisselerin nominal degeri 112.5 milyar lira. Ortak satisi seklinde gerceklestirilen halka arzda, Dogan Yayin Holding A.S. ve Adilbey Holding A.S., porftoylerinde yer alan nominal tutarlari sirasiyla 75 milyar 436 milyon lira ve 37 milyar 64 milyon lira olan hisse senetlerinin birim fiyati 100 bin lira olarak belirlendi. Dogan Burda Rizzoli Dergi`nin hisseleri halka arzini ustlenen TEB Yatirim Menkul Degerler liderligindeki konsorsiyumun uyeleri soyle: Dis Yatirim Menkul Degerler, Ak Yatirim Menkul Degerler, Ata Yatirim Menkul Kiymetler, Alfa Menkul Degerler, Eczacibasi Menkul Degerler, Park Raymond James Yatirim Menkul Kiymetler, Nurol Menkul Kiymetler, Tekfen Menkul Kiymetler, Vakif Yatirim Menkul Degerler. Dogan Burda Rizzoli Dergi Yayincilik ve Pazarlama A.S. (DBR) bu nyesinde, modadan ekonomiye, bilgisayardan dekorasyona, yasamin hemen her alanina uzanan 25 degisik dergi bulunuyor. DBR hisselerini satin alanlar, boylece DBR bunyesindeki bu 25 derginin ortagi olacaklar. Dogan Medya Grubu bunyesindeki Hurriyet Dergi Grubu (Hurguc Yayincilik), Avrupa`nin koklu yayin kuruluslarindan olan Alman Burda GmbH ve Italyan RCS ile, 1998 yilinda cok onemli bir ortakliga imza atmisti. Bir yil sonra bu ortaklik, Milliyet Dergi Grubu (AD Yayincilik) ile birlesti ve ``Dogan Burda Rizzoli (DBR)`` dogdu. Bugun Turkiye`nin dort bir yaninda milyonlarca kisi, her hafta, her ay kendisine yakin buldugu DBR dergilerini okuyor.
DBR`NIN DERGILERI
HAFTALIK: Autoshow, Ekonomist, Information Week, Oto Moto, Tempo.
AYLIK: Amica, Art Decor, Atlas, Eltern Bebek, Blue Jean, Burda Moden, Capital, Country Homes, Elle, Elele, Focus, Formsante, Hey Girl, Istanbul Life, Klips, Lezzet, Maison Francoise, Max, Net, PC Net.
DONEMSEL:
Atlas Istanbul,
Yesil Atlas.
DBR`nin yarisi yabancilara: DOGAN Burda Rizzoli Dergi Yayincilik ve Pazarlama`nin (DBR) halka arz edilecek hisse senetlerinin yuzde 50`sine denk gelen 56 milyar 250 milyon lira nominal degerdeki kismi yurtdisindaki yerlesik yatirimcilara satilacak. DBR hisselerinin yuzde 25`ine denk gelen 28 milyar 125 milyon lira nominal degerdeki kismi alim gucu yuksek yatirimcilara (100 lot ve uzeri talepte bulunanlar), yuzde 5`ine denk gelen 5 milyar 625 milyon lira nominal degerdeki kismi yurticinde yerlesik kurumsal yatirimcilara, yuzde 2`sine denk gelen 2 milyar 250 milyon lira nominal degerdeki kismi Dogan Sirketler Grubu calisanlarina ve yuzde 18`ine denk gelen 20 milyar 250 milyon liralik kismi kucuk yatirimcilara (99 lot ve altinda talepte bulunanlar) tahsis edildi.
Dergi pazarinin yuzde 62`si DBR`nin: Dogan Burda Rizzoli Dergi Yayincilik, tirajda Turkiye dergi pazarinin yuzde 62`sini elinde tutuyor. Dergi yayinciliginda diger buyuk grup ise Bir Numara Hearst Yayincilik. Iki grup ic inde DBR`nin reklam sayfasina gore pazar payi ise yuzde 59. Tu rkiye`de toplam dergi satislari 1995`ten bu yana yilda ortalama yuzde 9 artisla 1998`de 57.6 milyon adede ulasti. DBR`nin 1999`da net kári 6.8 milyon dolar, net satislari 48.9 milyon dolar, reklam gelirleri ise 24.6 milyon dolar olarak gerceklesti. Dogan Burda Rizzoli, Ekim 1999`da Hurguc ve AD Yayincilik`in birlesmesiyle dogan Turkiye`nin en buyuk dergi grubu. DBR, 11`i yabanci lisansli 25 haftalik ve aylik dergiyi yayinliyor. 450 adet yabanci yayini ithal ederek yurticinde pazarliyor. 17 milyon dolarlik yatirim harcamasiyla 1998 sonundan beri 16 bin metrekarelik kapali alana sahip kendi binasinda faaliyet go steriyor.
Haber ve insana yatirim surecek: DOGAN Burda Rizzoli Dergi Yayincilik ve Pazarlama A.S.`nin halka acilmasi nedeniyle dun aksam duzenlenen toplantida konusan Dogan Medya Grubu Baskani Mehmet Ali Yalcindag, halka arz ile olusturulan fonlarin, yeni yatirimlarin yaninda habere, teknolojiye ve insana yapilan yatirimlarin surdurulmesinde kaynak olarak kullanilacagini belirtti. Yalcindag, Dagan Yayin Holding`i onumuzdeki 5 yilda musteri odakli iletisim ve eglence alaninda, pazar lideri olarak tanimladiklarini belirterek, ``Yabanci gruplarla kurdugumuz ortakliklar sayesinde kazandigimiz bilgi birikimiyle, kureselllesmis pazarda rekabet edebilen bir grup yaratmayi hedefliyoruz`` dedi. (HURRIYET)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.011 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.