7.3 Milyar Dolarlik Operasyon.

23.12.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Bakanlar Kurulu`nun, 5bankayi Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu`na (TSMF) devri ile mali sektorde 7.3 milyar dolarlik bir operasyon gerceklestirildi. Egebank, Esbank, Yurtbank, Sumerbank ve Yasarbank`in bankacilik sektorundeki toplam paylarinin yuzde 5 civarinda oldugu hesaplandi. Ege, Es, Yurt, Sumer ve Yasarbank`in toplam mevduati ise 5 milyar dolari asiyor. Bankalarin, nakit akisinda, sermaye gucunde zaafiyet bulunuyor. Fon, devraldigi bankalarin basit anlamiyla alacak-borc dengesine bakacak. Donuk krediler icin takibata gececek. Yuksek faizle mevduat toplamayi durduracak. Gayrimenkuller ve istirakleri satarak nakit temin edecek. Bu bankalarin, Fon`daki diger bankalarla ya da kendi aralarinda gruplastirilarak birlestirilmesi saglanacak. En gec 2001`de yeni bankalar ozel sektore satis icin ihaleye cikacak. Soz konusu bes bankayi devralan TSMF`da halen 1.1 milyar dolar kaynak bulunuyor. Dunya Bankasi`ndan 750 milyon dolar mali uyum program kredisi, Japonya`dan 500 milyon dolar kredi destegi bekleniyor. Dunya Bankasi`nin malmi sektor reformu icin saglayacagi katkiyi 1.5 milyar dolara cikarmasi bekleniyor? TSMF, Merkez Bankasi bunyesinde ayri bir tuzel kisilik olarak calisiyor. Bankalarin topladiklari mevduatlar karsiliginda yatirdiklari sigorta primleri temel gelir kaynagini olusturuyor. Operasyon durumlarinda, Merkez Bankasi da Fon`a kaynak aktarabiliyor. (SABAH)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.015 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.