Abana Elektromekanik, Yil Sonu Itibari Ile 500 Milyar Lira Ciro Hedefliyor

10.07.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :


Abana Elektromekanik, 1998 sonu itibari ile 500 milyar lira ciro hedefliyor. Abana Elektromekanik Sanayi Genel Mudur Vekili Feyzi Kose, ciro rakaminin yuzde 20-25`i civarinda kar elde etmeyi planladiklarini belirtti. Yeni urun calismalarinda da bulunduklarini kaydeden Kose, Abana olarak ilk hedeflerinin Maltepe`de bulunan tesislerde sokak armaturleri ve sokak lambalari uretmek oldugunu acikladi. Yeni urun calismalarinin bu ay sonunda tamamlanacagini belirten Kose, sokak armaturleri uretimi icinPakel Plastik adli bir sirket ile sozlesme imzalandigini, Pakel`in kaliplarinin hazirlandigini bu ay sonu itibari ile deneme uretimlerine baslanacagini vurguladi. Kose, bu yeni urun icin sirketin toplam 5 milyar 400 milyon liralik yatirim yaptiginibelirterek sozlerini soyle surdurdu. `Bu ay sonu itibari ile hizli bir uretime basliyoruz. Ayrica mevcut aluminyum klemens uretimimizi yuzde 100 oraninda ratirmayi planliyoruz. Aktas Elektrik ile yapmis oldugumuz bir anlasma var. Trafolarin bakim ve onarimlarini ustlendik. Bunun icin bir ekip kurduk ve onarim calismalarina basladik. Bu isten yaklasik 300 milyar lira civarinda gelir bekliyoruz. Sirketin, Kastamonu`nun Abana ilcesinde bulunan elektrik motorlari fabrikasi ve arsasini sattigini soyleyen Kose, fabrikadaki makinalarin 1998`in subat ayindan itibaren iki yilligina kiraya verildigini, aylik 2 milyar lira kira gelirlerinin oldugunu ifade etti. Fakat makinalari satmak istediklerini belirten Kose, makinalari almak isteyen firma ile gorusmelerin devam ettigini, makinalarin defter degerinin 250 milyar lira civarinda oldugunu da sozlerine ekledi. Tesislerini Kocaeli`ye tasimak icin arsa alan Abana`nin, belediyenin baslattigi imar calismalarinin tamamlanmamasi nedeni ile bu arsa uzerinde hic bir sey yapamadaigi belirtildi. Uc aylik bilanco sonuclarini da degerlendiren Kose, sirketin elde ettigi karin daha cok faaliyet disi gelirlerden kaynaklandigini, uretimden dogan bir karlarinin bulunmadigini soyledi. Bilancoda olusan zararlarin ise sirketin alacaklarini tahsil edememesinden kaynaklandigini ifade etti. Kose, bu aydan itibaren hizli bir calisma temposuna girerek ugradiklari zarari kapatmaya calisacaklarini da vurguladi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.029 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.008 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.