Abd Once Borsayi Vurdu.

03.02.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Borsa, ABD ile Irak arasindakigerginlige sert dususle tepki verirken, bono piyasasinda islem hacmi zayifladi, dovizde ise hareket yasanmadi. Endeks, bayram oncesi kapanisa gore 180 puan geriledi. Hisse senetleri ise yuzde 5 oraninda kaybettirdi. Ote yandan, ic piyasa icin onemli bir beklentiyi olusturan IMF gorusmelerinin de subatin ucuncu haftasina ertelenmesi tedirginligi daha da artirdi. Borsa icin onemli bir baska etkenin ocak ayi enflasyon rakamalri oldugunu belirten yetkililer, bugun aciklanacak rakamlarin yuzde 4-7 araliginda cikacagini kaydediyor. 1990 yilinin ikinci yarisinda ABD`nin Kuveyt`in isgaliyle patlak veren ve 1991`in Subat ayinda sicak savasa donusen Korfez Krizi`nie ilk tepkisini yukselis yonunde veren Istanbul Borsasi, daha sonra cok sert dususler yasamisti. Simdi ise, olasi bir krize fazla temkinli yaklasan borsa, gune 342 puanlik dususle basladi. 3.205-3.403 araliginda hareket eden endeks gunu 180 puanlik dususle 3.367 puandan kapatti. Islem hacmi ise 80 trilyon lira oldu. Doviz piyasasinda onemli bir hareket yasanmadigini belirten bankacilar, ilk tepkinin serbest piyasadan gelmesini beklediklerini kaydediyor. Kriz durumlarinda ilk once halkin doviz almaya basladigini hatirlatan bankacilik kesimi, gerginligin tirmanmasiyla dovizde canlanma yasanacagini one suruyor. Bu arada, dun piyasalar kapandiktan sonra Rus haber ajanslarindan Saddam Huseyin`in yumusadigi yolunda haberler geldi. Bu olumlu haberler bugun de surerse asiri tepki gosteren borsanin olumlu etkilenmesi bekleniyor. Ancak piyasalarin bugunku gundemini ocak enflasyonu rakaminin olusturacagi gorusu hakim. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.