Adana Ortaklara Borcunu Odedi.

11.11.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Alti aylik bilancosundaortaklara olan borcundaki buyuk artisla dikkatleri ceken Adana Cimento, dokuz aylik donemde bu borcun tamamina yakinini odedi. Gectigimiz yilin ilk yarisinda ortaklara borcu 4 milyar lira iken, bu yilin ayni doneminde bu tutar 2 trilyon 278 milyar liraya yukselen Adana Cimento, dokuz aylik bilancosunda bu borcu 2 milyar liraya dusururken, menkul kiymetlerinde olaganustu bir artis yasadi. Gectigimiz yilin dokuz ayinda 691 milyar lira olan menkul kiymetler, bu yilin ayni doneminde yuzde 686`lik artisla 5 trilyon 438 milyar liraya yukselirken, bu kalem icerisinde ozellikle 391 milyar liradan 4 trilyon 120 milyar liraya cikan kamu kesimi tahvil, senet ve bonolari dikkat cekiyor. Sirketin alti aylik bilancosunda menkul kiymet tutari 3 trilyon 225 milyar lira iken kamu kesimi bonolari ise 2 trilyon 142 milyar lira civarinda bulunuyordu. Gectigimiz yilin dokuz ayinda 12.5 trilyon lira olan cirosunu, bu yilin ayni doneminde 87 artirarak 23.4 milyon liraya cikaran Adana Cimento, cirosunun yuzde 27`sini yurtdisi satislarindan elde etti. Satis maliyetlerini yuzde 2 dusuren Adana Cimento, brut karini yuzde 96, esas faaliyet karini yuzde 96, esas faaliyet karini yuzde 95 oraninda artirdi. Gectigimiz yilin dokuz ayinda 745 milyar lira olan diger faaliyet gelirlerini, bu yilin ayni doneminde 2 trilyon 945 milyar liraya cikaran Adana Cimento`nun bu gelirleri icerisinde 1 trilyon 879 milyar lira ile faiz ve temettu gelirleri one cikti. Finansman giderlerini 297 milyar liradan 285 milyar liraya dusuren Adana Cimento, net karini ise yuzde 107 artirarak 3 trilyon 627 milyar liraya cikardi. 1997 yilini 2 trilyon 992 milyar lira karla kapatan Adana CImento, alti aylik bilancosunda ise 2 trilyon 480 milyar lira net kar aciklamisti. Gectigimiz yilin dokuz ayinda 3. 2 trilyon lira olan kisa vadeli borclari, bu yilin ayni doneminde 4.3 trilyon liraya yukselirken, alti aylik bilancosuna gore ise yuzde 33 azaldi. Bu durum ortaklara borclarin odenmesinden kaynaklanirken, sirketin mevcut borclari 1 trilyon 261 milyar lira ile vergi karsiliklari once cikiyor. Gectigimiz yilin dokuz ayinda 4.3 trilyon lira olan uzun vadeli borclari, bu yilin ayni doneminde 6.1 trilyon liraya ulasirken, bu borclarin 5 trliyon liralik kismini banka kredileri olusturdu. Alti aylik bilancosunda 1.5 trilyon lira olan yapilmakta olan yatirimlar tutari, dokuz aylik d onemde 2.5 trilyon liraya yukselirken, birikmis amortismanlari da 14.7 trilyon liraya ulasti. Alti aylik bilancosunda 11.6 trilyon lira olan istirak tutari ise dokuz aylik donemde 8.5 trilyon liraya geriledi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.002 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
997 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.