Akbank Genel Muduru Goksel Ekonominin Falina Bakti:canlanma Agustosta.

26.05.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Akbank Genel Muduru Ozel Goksel faizlerde kalici bir dusus icin Turkiye`ye bes milyar dolar yabanci sermaye girisinin sart oldugunu soyledi. `Faizde dusus tahmin etmiyorum` diyen Goksel, uzun sureli bir dusus icin Hazine`nin borclanma gereksiniminin ve bankalarin likidite ihtiyaclarinin azalmasi gerektigini soyledi. Orta vadede ekonomide yapisal reformlar icin yeni hukumetin atacagi adimlarin beklendigini ifade eden Akbank Genel Muduru Ozel Goksel sunlari soyledi: `Dis piyasalar mutlaka bu konudaki icraati gormek isteyecek ve bir sure temkinli yaklasacak. Dolayisiyla ekonominin dis kredibilitesinin hemen artmasini beklememek lazim. IMF de Turkiye`ye destek icin bazi yapisal reformlari sart kostu. Ancak sosyal guvenlik gibi alanlarda yakin gelecekte reform yapilmasi olasiligi dusuk. Bu nedenle IMF kredilerinin Turkiye`ye girisini saglayacak bir anlasmanin yakin gelecekte olmasi zor gorunuyor.` Goksel, 1998`de baslayan ve 1999`un ilk ceyreginde de yogun bir sekilde hissedilen ekonomideki yavaslamanin agustos sonundan itibaren yerini canlanmaya birakabilecegini soyledi. Bu canlanmaya ragmen buyume hizinin 1999`da yuzde 3`un altinda kalacagini tahmin eden Gkoksel, `Bu nedenle ozellikle 1998`in son ceyreginde kredi piyasasinda durgunlugun etkisi hissedildi. Bu, bankalarin aktif kalitesini bozdu. Kredi piyasasinda durgunluk suruyor. Ancak kredi talebi ikinci yarida artabilir` dedi. Enflasyonunun yil sonunda 1998`in uzerine cikarak TEFE bazinda yuzde 55-60 araliginda gerceklesebilecegini belirten Goksel, soyle konustu: Cunku gecen yil ve bu yilin ilk uc ayinda sanayici stoklarini zararina da olsa satti. Bundan sonra artik yeni urunu, fiyatini koyup satacak. Bu arada KIT zamlari da devreye girebilir. Mayis ayinin ilk yarisinda 130 milyon dolarlik bir sendikasyon kredisi icin alti bankaya yetki veren Akbank, uygun piyasa kosullari bulunmasi halinde bu yil toplam 400 milyon dolarlik dis borclanma hedefliyor. Akbank Genel Muduru Goksel, `Stratejimiz 1998 yilindaki mevcut sendikasyonlarin vadesi geldiginde uzatilmasi ve piyasa sartlarinin ve fiyatlarinin uygun olmasi halinde degisik urunler kullanarak daha uzun vadeli sermaye piyasalari islemleri vasitasiyla 400 milyon dolar daha fon saglanmasidir` dedi. Bankanin eylul ayinda 160, aralik ayinda ise 100 milyon dolarlik sendikasyon geri odemesi bulunuyor. 1999`da da subelesmeyi surdureceklerini belirten Goksel, halen sadece Frankfurt`ta dis subesi bulunan bankanin yil sonuna kadar Almanya`daki sube sayisini altiya yukselteceklerini belirtti. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.