Akcansa Bu Sene 35 Milyon Dolar Yatirim Hedefliyor.

16.01.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Akcansa yetkilileri 1998 yilinda 35 milyon dolar tutarinda bir yatirim planladiklarini soylediler, Gecen sene cevre, ikame ve rihtim onarimi icin 35 milyon dolar tutarinda bir yatirim planladiklarini ve bunun kasim sonu itibariyla 19 milyon 56 bin 400 dolarini tamamladiklarini da belirten sirket yetkilileri `Bu sene ikame, ceve gelistirme, ambarli rihtim genisletme, cimento degirmenleri 3 ve 4 modernizasyonu ile komur homojenizasyonu kapsaminda yatirimlar hedefliyoruz` dedi. ilgililer sirketin 1996 yilinda klinker de kapasite kullanim miktarinin 3 milyon 750 bin ton, cimentoda ise 5 milyon 700 bin ton oldugunu da hatirlatarak, `1997 de kapasite kullanim miktarlarinda bir degisiklik olmadi 98 hedefimizde bu kapsamdadir` seklinde konustular. Akcansa`nin 1 ekim 1996 tarihinde Akcimento ve Canakkale Cimento sirketlerinin birlesmesi ile kurulduguna da dikkat ceken yetkililer sirketin faaliyetlerine iliskin olarak su bilgileri verdiler. `Sabanci Holding-CBR SA ortak kurulusudur. Baslica faaliyet alani cimento aktivitesidir. Beton faaliyetlerini ise Betonsa sirketi (yuzde 99.99`u Akcansa`ya ait) araciligi ile gerceklestirmektedir. Daha once Canakkale Cimento Ticaret tarafindan yurutulen ihracat faaliyetleri ise CBR`a ait olan HC Trading araciligi ile gerceklestirilmektedir. Baslica Amerika ve Akdeniz ulkelerinde ihracat yapilmaktadir.` Akcansa`nin 1996 yilinda 4 milyon 775 bin 930 ton cimento ve 3 milyon 806 bin ton klinker urettigini de belirten ilgililer sunlari soyledi. `1996 yili klinker kapasite kullanim orani Buyukcekmece fabrikasinda yuzde 99.5, Canakkale fabrikasinda ise yuzde 103.4 olan sirektte 1997 senesinde bu oranlar sirasiyla yuzde 100.2 ve yuzde 101.7 olarak gerceklesti. 1996 yili cimento kapasite kullanim orani Buyukcekmece fabrikasinda yuzde 89.5, Canakkale fabrikasinda ise yuzde 71.6 olarak belirlenirken, 1997 senesinde bu oranlar sirasiyla yuzde 90.1 ve yuzde 75.4`e yukseldi. Yine 1997 yili cimento ihracatimiz yaklasik olarak 1 milyon 400 bin tondur. Klinker ihracatimiz ise 292 bin ton civarindadir.` (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.