Aksa Yeni Sizintilara Karsi Onlem Aldi.

19.11.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Marmarabolgesi`nde meydana gelebilecek yeni bir depreme karsi gerekli onlemleri alan Aksa, 17 Agustos`ta sizan akrilonitril gazinin bulundugu depolarin guvenilir durumda oldugunu acikladi. Yaklasik 8-9 civarinda bir depreme gore teknik olarak hazirliklarinin tamamlandigini belirten Sirket Genel Muduru Sabri Acar, `sirkette herhangi bir sizma tehlikesi yok` dedi. AKsa CEvre Muduru Semih Ersun ise su anda depreme yonelik ekstra onlemler aldiklarini belirterek, `Universite hocalari ve Bakanligin denetimiyle akrilonit guvenli tanklarda bulunuyor. Kesinlikle kontrollu, guvenilir her turlu tedbir alinmis durumda` dedi. Cevreye sizan gazla ilgili olarak Cevre Bakanligi`nin numunelerinin oldugunu belirten ERsun, su anda yapilan olcumlerin olumlu oldugunu ve bu maddenin cevrede birikim yapabilecek bir madde olmadigina dikkat cekti. 17 Agustos depreminin ardindan AKsa Genel Muduru Selcuk Ergin`in yaptigi aciklamada, AKsa`nin sekiz akrilonitril tanklarindan ucunun taban ve tavan saclarinda catlamalar oldugunu ifade etmis ve 6.500 ton akrilonitrilin suya ve havaya sizdigini belirtmisti. Cevreye sizan akrilonitrilin zarari konusunda farkli gorusler ortaya atilmis Cevre Bakanligi yaptigi aciklamada, `Aksa`nin cevreye zarar oldu, ama su anda yok` denilmisti. Bolgenin halen bir deprem acisindan risk altinda oldugunu, bu nedenle AKsa`daki akrilonitril depolarinin bosaltilmasini ve risksiz bir bolgeye tasinmasini oneren Yucel, bu ornekten yola cikarak, bolgede insan ve cevre sagligi icin ciddi boyutta zararli oldugu bilien kimyasallari ureten, uretimde kullanilan tum fabrikalar icin benzer onlemlerin vakit yitirilmeden alinmasini istedi. Konuya iliskin olarak Cevre Bakanligi yetkilileri de Aksa`dan sizan maddeye ilgili olarak yeni bulgular olmadigini bu konuyla ilgili calismalarin daha once yapildigini vurguluyorlar. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.