Al Benisi Artan Hisseler.

27.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
IMKB tahminleri yaniltmayadevam ediyor. Tam 13 bin 500 seviyelerinde umutlar tukeniyordu ki, endeks sadece iki gunde guclu alimlarla 15 bin 600 seviyelerine kadar yukseldi. 20 bin 617 seviyelerinden baslayan duzeltmenin aksine 19 Subat`tan bu yana en yuksek islem hacmiyle tepki alimlarinin geldigi borsada dananin kuyrugu asil bundan sonra kopacak. Cunku artik dusus hareketinin tersine uzmanlarin hedef gosterdigi her seviye daha sert bir harekete zorlanmadan kiriliyor. Uzmanlar persembe gunu yasanan bin 200 puanlik yukselisten sonra cuma gunu de yaklasik 1.4 milyar dolarlik hacimle 900 puana varan yukselisin borsada trend degisikligi icin on hazirlik olduguna dikkat cekiyorlar. Yani 19-20 binli seviyelerden alim yapmamis borsa yatirimcilari icin gun dogmus durumda. Uzmanlar bayram sonrasindaki beklentiler dikkate alindiginda alim icin cok iyi firsatlar oldugunu dusunuyorlar. Ozellikle de orta ve uzun vadede buyuk kazanclar saglamak isteyenler icin. Aslinda endeks iki gunluk sert hareketiyle bircok hissenin birkac tavan birden cekmesine neden oldu. Buna karsilik endeksin 17-19 Subat`ta baslayan yuzde 50-55 civarindaki geri cekilmesinde degre kaybeden hisseler hala prim kayiplarini hakkiyla alabilmis degil. Ozellikle de buyuk beklentileri bulunan yuzde 30-40 daha ucuz IMKB-30 hisseleri. Endeksteki bu sert hareketler her ne kadar hissede bulunanlarin yuzunu guldurduyse de, bircok yatirimci ve uzmanin da yukselise temkinli yaklastigi dikkat cekiyor. Endeksin yuzde 50`ye ulasan sert duzeltmesi hisse senetlerinde cok daha buyuk oranda bir deger kaybini beraberinde getirdi. Hacimsiz ve cok sert dusen kagitlarin yaninda IMKB-30 hisselerinde yasanan gerileme cok cazip bir portfoy yaratma imkanini ortaya koyuyor. uzmanlar aslinda su anki en karli stratejinin IMKB-30 icersinde beklentisi yuksek ve fiyati cok gerilemis hisselerden bir portfoy olusturup en azindan mayisa kadar beklemek olacagini dusunuyorlar. Cunku gerek ozellestirme sonuclarinin gerekse makro verilerin olumlu cikmasi durumunda, bir suredir Turkiye`yi gundemlerinden cikaran yabancilarin bir anda tekrar yatirima yonelebilecekleri belirtiliyor. Ki yabancilarin piyasada alima gececegi ilk hisselerin de yine fiyati cok dumus olan IMKB-30 hisseleri olacagina kesin gozuyle bakiyorlar. Ozelikle holding, cimento ve sigorta sektoru agirlikli olusturulacak hisse portfoyunun getirisinin orta ve uzun vadede yine endeksin cok uzerinde olacagi dusunuluyor. (PARA-BORSAMARKET)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.