Alarko`ya Amerikali Ortak.

21.04.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Alarko Holding istirakiAlarko Sanayi`ndeki yuzde 84 oranindaki hissesinin yarisini dunyanin en buyuk isitma ve sogutma sistemleri (klima) ureticisi Carrier`ye satti. Holding hisse satisindan 40.3 milyon dolar gelir elde edecek ve satis bedeli Alarko`ya 30 Haziran 1998`de odenecek. Hisse satisindan elde edilecek gelirin buyuk bir kisminin enerji yatirimlarina yonlendirilecegini soyleyen Alarko Holding Yonetim Kurulu Baskani Ishak Alaton, `Hidroelektrik santrallari yatirimlarini gelistirmek istiyoruz. alarko Holding`in bugunku cirosu 110 milyon dolar. Bu ortalikla, 4-5 yil sonra 300 milyon dolara ulasacagiz` dedi. Alarko Holding Genel Koordinatoru Ayhan Yavrucu ise `Carrier`yle yaptigimiz ortaklik gucumuzu artiracak. Dunyanin en buyuk firmalarindan biri olan Carrier`in de destegini alarak buyumeyi hedefliyoruz` dedi. Evliligin asil etkilerini 1999 yilinda goreceklerini soyleyen Yavrucu, `1997 yilinda 17.9 trilyon lira olan ciroyu 1998`de 35 trilyon liranin uzerine cikarmayi hedefliyoruz. Bunu yapacak potansiyelimiz var. Carrier`in teknolojisini de arkamiza alarak ciromuzu ve karliligimizi birkac kat artiracagimiza inaniyoruz` dedi. Yavrucu, elde edilecek gelirin bir kisminin da Alarko Holding`in odenmis sermayesine eklenerek, yatirimcilara bine sekiz bedlesiz hisse senedi verilmesinin planlandigini soyledi.
Uretim 1999`da: Alarko Sanayi ve Carrier, bu yil Gebze`de isitma, sogutma ve klima ekipmanlari uretecek olan fabrikanin yatirimina basliyor. 60 bin metrekare alana kurulacak tam entegre tesis, onumuzdeki yil tamamlanacak. Gebze`de yeni uretim teknolojisi kullanilacak ve kapasite iki katina cikarilacak. Fabrikanin makine ve ekipmani Alarko`nun Rami`deki fabrikasindan gidecek. Ilave olarak da 9-10 milyon dolarlik bir yatirim yapilacak fabrikada Alarko ve Carrier markasiyla uretim yapilacak. Birkac aydir Alarko`nun merkezi sistem agi kullanilarak atisina baslanan Carrier urunlerinin dagitiminda bundan sonra Alarko`nun bayi agi da kullanilacak. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.