Alcatel Teletas, Bu Sene 210 Milyon Dolar Satishedefliyor.

21.04.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Alcatel Teletas Genel Muduru Lutfi Yenel, bu yil 210 milyon dolar civarinda bir satis ve 25 milyon dolar da ihracat yapmayi hedeflediklerini soyledi. Bu yilin ilk uc ayinin durgun gecmesine ragmen reel buyume programini tutturmaya calistiklarini soyleyen Genel Mudur Lutfi Yenel, ihracatta Orta Asya`daki daralma nedeniyle diger pazarlara yonelik calismalarinin bulundugunu dile getirdi. Kartli telefon ve bazi urunlerde Cin`in yanisira Hindistan ve iran`a yonelik ihracatlarinin oldugunu kaydeden Yenel, `Bu ihracatlarin sonuclarini 99 sonunda alip bir miktar satisa donebiliriz. Filistin`de kazandigimiz ihale bu yil realize olacak. Batili kaynaklardan finansman bularak BBT ulkelerine ihracat yapmaya yonelik planlarimiz bulunuyor. Ihracatimiz iki sekilde oluyor. 3. dunya ulkeleri Orta Asya, Cin ve Hindistan calismalarimiz devam ediyor. Bir de muhendislik satislari olarak batiya yonelik calismalarimiz tasarim ve yazilim olarak devam edecek. 99`da 5-6 milyon dolar civarinda bir ihracat hedefliyoruz` dedi. Gecen yil ihracatin onemli bir bolumunun Cin ve Orta Asya`ya yapildigini dile getiren Genel Mudur Yenel, `Orta Asya ihracatinin onemli bolumu odendi. Gurcistan ise vadeli ihracat. Burda Turk Telekm`un o ulkeye yonelik telefon trafigini garanti olarak kullaniyoruz` seklinde konustu. Bu ulkelerin finansal durumunun parlak olmadigina dikkat ceken Yenel, bu nedenle 99 icin iyimser olmadiklarini odeme sikintisi oldugu icin bu ulkelere mal sevkiyatinin fazla olmayacagina dikkat cekti. Yenel, sirketin satislarindaki artisa karsin uretimin dusmesine yonelik bir soruyu da yanitlayarak su bilgileri verdi, `Direk isciligin genel satislar icindeki katma deger payi yuzde 2`ye kadar dustu. Burada onemli olan uretimin yapilmasi degil, ona ne kadar katma deger yarattigimiz, yapilan satis ve sirkete kalan para. Ayrica telekomunikasyon yayginlasmaya baslayinca urunlerin cesitliligi de artti. 98`de yapilan satislarin bir kisminin donaniminin ithalat yoluyla karsilanmasi da dogal bir gelismedir. ` Yatirimlarin artik uretime yonelik makine aksami yatirimindan cok muhendislik, AR-Ge ve bilgisayar yatirimi seklinde realize oldugunu soyleyen Yenel, `Artik katma degeri, muhendislik, hizmet ve bilgi satarak elde edebiliyoruz. Chip tasarim, yeni urunlerin devreye alinmasi, internet satislari, ozel haberlesme sistemlerinin irili ufakli sirketlere yonelik urun satislarimiz devam edecek. Telsiz telefon, internet, fiber obtik haberlesme sistemlerine yonelik urunler bu yil devreye girecek. Onlara yonelik muhendislik ve test calismalarimiz devam ediyor` dedi. Ote yandan yatirimlarin finansmanini oz kaynaklardan karsilayacaklarini belirten Genel Mudur Yenel, bu nedenle de dagitilan temettu miktarinin sinirli tutuldugunu kaydetti. Yenel, bu yil kredi kullanmaya ihtiyaclarinin olmayacaigni da sozlerine ekledi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.001 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.